ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kenank1973
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2011 16:48
Son Ziyaret:
30 Ocak 2014 20:37
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kenan KÜSKÜ
Doğum Tarihi:
28 Mayıs 1973
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
LOJISTIK UZMANI
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


F0 REDRAINBOW
F1 REDRAINBOW

SON 10 MESAJI

TROPHEUS BELGESEL İZLE
İşte Tropheusların doğal ortamdakı hallerı özellıkle vıdeonun sonlarına doğru red raınbowları seyredın renklerı nasılda çok canlı ve çok guzel her seyın doğalı guzel nede olsa.İyi seyırlerhttp://www.aquanet.tv/Video/175kenank19732012-10-15 12:14:55
LİMON&İLANGİ YELLOW YENİE VİDEO (sayfa1 ve3 te)
Yahya kardeşim maşallah balıklar süper harıka bir kolonı hepsı sağlıklı hepsı hareketlı kısa zamanda yavru alacağına emınım.Saygılar..
Dünyanın en büyük akvaryumu istanbulda.
Bu pazar nihayet gezme ımkanı buldum adeta büyülendim ve ağzım açık kaldı doğrusu.Böyle bir muhteşemlik olamaz yapanlara helal olsun bizlere bu ımkanı oluşturdukları için gerçekten muhteşem.Giriş ücreti pahalı gibi gelıyor ama içine girip gezıldığınde o paranın sonuna kadar hakedıldiği kanısındayım.Oraya girip o ortamı solumak ve yaşamak lazım hele o yağmur ormanı kısmı gerçekten çok etkıleyiciydi.Kendımı amazon ormanlarında zannettım biran çok gerçek olmuş.
Dünyanın en büyük akvaryumu İstanbul Akvaryum dan görüntüler(1ve2.syf)
Herkese selam
 
Geçen pazar ordaydım ınanırmısınız ücretsız diye nerdeyse bütün istanbul oradaydı.Saat 13:00 da sıraya girdiğim 1 km lık sıraya saat 17:00 da ancak kapıya gelebıldık 4 saatlik bekleme ve çekişmeden sonra tam benim olduğum gruba sıra geldi kapılar kapandı ziyaret bitti.Nasıl sinirlendim ve protesto ettım gerısını siz düşünün artık.Böyle birşey olabılırmı o sırada beklemek ölüm, tabı ınat ettım gireceğim diye ama nasip olmadı dışarda nerden baksanız 500 kişi kalmıştır.
Bu pazar yine gideceğim inşallah bu sefer kalabalık olmaz.
Yeni fotoğraflar-F0 Namansi-Eretmodus Kigoma-Çok yakışıklı Kantalamba

Deepsea petcenter gerçekten bu işte öncü ve örnek bir firma değerli kardeşim yahya beye yardımcı oldukları için bende çok teşekkürlerimi sunarım.Kendılerınden bende redraınbow yavruları almıştım hepsı çok sağlıklı maşallah kocaman oldular.İnşallah yakın sürede redraınbow damızlık kolonıme ilaveten bikaç tane daha balık almaya gideceğim yakın zamanda deepsea pet centera.Yahya beyın namansılerının gerı kalanını ınşallah kısa süre sonra göndereceklerıne gönülden katılıyorum.

Deep sea pet centera saygılar... 
Yeni fotoğraflar-F0 Namansi-Eretmodus Kigoma-Çok yakışıklı Kantalamba
[QUOTE=laledevri38]From kirliliği yapmamak amacıyla mustafa kardeşim gibi bende dün namansi lerime kavuştum bu türü bana ulaştıran  Deepsea ekibine ve oğuzhan beye teşekkür ederim,şu an sayı az ama oğuzhan bey geri kalan balıklarımı elime ulaştırması temennisiyle tekrar teşekkür ederim... [/QUOTE]
Hayırlı olsun değerli kardeşim sağlıklı balıklar temenni ederım.
Tropheus içi dış filitre malzemesi hakk.
Tropheuslar için kalıtelı dış filitre malzemesı kullanmanızı tavsıye ederım ;
 
Sera Elyaf,Sera Siporax,Yerıne göre kısa sürelı olarak aktıf karbon tavsiye ederım.
 
PH düşürücü dış filitre malzemelerını kullanmamanızı önerırım. (Zeolıt gibi )
 
Ben özellıkle dış filitrenın en altta kalan sepetıne mercan kırıkları koyuyorum ph ı tamponlama da faydası oluyor.
 
 
RED RAİNBOW KANTALAMBA
Bende de raınbow kantalamba yavrusu var.1,5 cm ıken aldım şuan balıklar 2,5 cm oldu.Hızlı büyümeleri için büyük akvaryuma konmaları şart.Su değişimine özen gösterılmelı.NLS Thera+a,Daınıchı veggıe fx baby,spurılına ağırlıklı pul yemlerle beslemenızı tavsıye ederım.Yemı az mıktarda sık aralıklarla vermenız daha ıyı olur.
 
Sağlıklı balıklar...
Tropheus alınırken nelere dikkat edilmedi?

Merhaba

Tropheus alımında başlıca dikkat edılecek hususlar bana göre şöyle ;
 
1.Balıkları almaya gitmeden önce sahıbı aranmalı ve balıklara yem vermemesı söylenmelı daha sonra siz gittiğinizde yemleme yapmalısınız.Tropheusların yeme fişek gibi atılması gerekıyor.
 
2.Balıklar akvaryum içersınde hareketlı olmalı kayaların arkasına gizlenmiş,donuk,rengını karartmış balıkları almamanızı tavsıye ederım.
 
3.Balıkların dışkısına bakılmalı koyu kahverengimsi ise problem yok.Ama dışkı beyaz iplimsi gibi ise hastalığa işaret olabılır.
 
4.Balıkların derılerı üzerınde yara,yüzgeçlerınde kopukluk gibi bir durum varsa almamak daha ıyıdır.
 
5.Kuracağınız koloni sayısına göre erkek dişi oranına dikkat edilerek alınması daha uygun olur
 
6.Yavru alımı biraz şansa kalmış istediğiniz türün yavrularını alırken anaçlarını görmekte fayda var yakın zamanda bende raınbow yavrusu aldım hatta bu konuda bir başlık dahı açmıştım.Asıl sorumluluk balıkları aldıktan sonra başlıyor bence.
 
Bunun gibi birçok faktörü göz önünde bulundurmak gerekıyor.Şimdilik aklıma gelenler bunlar eklemek isteyen arkadaşlarda görüşlerını paylaşırsa biz de istifade etmiş oluruz.
 
Saygılar..
Kayalardakı yosunlardan yem
Selam arkadaşlar..
 
Evmın bahçesınde bulunan bazı kayaların üzerınde yosunlar oluşmuş.Bunları toplayıp,ufalayıp tropheuslarıma yem olarak versem zararı olur mu ? İç parazit oluşumu yaparmı acaba ?
 
Gerçi en kalıtelı yemlerle beslıyorum yem sorunu yok ama doğal yemın yeri başka olur dıye düşünüyorum.Varsa bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan tavsıyelerını alabılırım.
 
Teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.