ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ffdogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mayıs 2011 13:12
Son Ziyaret:
25 Kasım 2013 14:50
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
FATİH DOĞAN
Doğum Tarihi:
17 Temmuz 1981
Yaş:
42
İl:
Diyarbakir
Meslek:
MEMUR
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Doğan

SON 10 MESAJI

BU BALIĞIN TÜRÜNÜ BİLEN VAR MI?

Sizce bu balıkların papağan + iceman + sarı prenses + yunus ile yaşama şansı olur mu? Hobiye yeni başlayan bir arkadaşa böyle bir akvaryum kurmuşlar. Sonrasında malesef malawiler ani şekilde ölmüş.

BU BALIĞIN TÜRÜNÜ BİLEN VAR MI?
Değerli forum üyeleri, fotoğraftaki gri benekli balığın türünü bilen var mı acaba?
saulosi ve yunus
Yaklaşık 1 senedir, yunus ve saulosi'yi aynı akvaryumda besliyorum. Yunus'lar 15 cm civarında, saulosiler ise 2-3 cm den büyüdü ve şuan yetişkin. Kendi gözlemlerime göre;
 
1-Saulosi erkeği çok hareketli bir balık ancak yunuslara hiç ilişmiyor (belki boyut farkından olabilir) genelde dişilerinin peşinden koşuyor ve kayaların altını kazıyor dolayısı ile geçinme açısından bir sorun yok. Saulosiler düzenli olarak yavru veriyor.
 
2-Beslenme olarakta bitkisel ağırlıklı diyet uyguluyorum. Pro-vegetable (cips), granugreen, chiclid sticks ve vipagran veriyorum. Ancak ağırlıklı olarak ilk iki yemi kullanıyorum.
 
Bütün bunlara rağmen, canlıların boyut farkından dolayı ikisini aynı akvaryumda beslemek çok doğru olmayabilir. Saulosi'yi kendisi gibi cüce mbunalar ile beslemek belki daha iyi olur. Örneğin, Saulosi ve Demasoni çok yakışır :)
Poşet bağlama teknikleri :)
Haklısınız bende pet şişe kullanacağım bundan sonra. Teşekkür ederim...
Poşet bağlama teknikleri :)
Ben de öyle yaptım çok güzel şişti poşet. sonra kendi ekseni etrafında iyice çevirdim ve düğüm attım ancak havası biraz kaçıp yine sönükleşti. Acaba lastik felan mı takmak lazım. Gerçi onu da takamadım ama... Bu konuda becerim olmadığına kanaat getirdim artık :)
Poşet bağlama teknikleri :)
Arkadaşlar, belki biraz komik olacak ama başkalarına vermek istediğim balıklarımı  taşımak için balık poşetine koyuyorum ancak bir türlü içerisinde hava kalacak şekilde yani balon gibi bağlıyamıyorum. Bunun pratik bir yöntemini bilen var mı acaba?
Aylık Kaç Tl Gider Olur
Arkadaşlar, belki biraz komik olacak ama başkalarına vermek istediğim balıklarımı  taşımak için balık poşetine koyuyorum ancak bir türlü içerisinde hava kalacak şekilde yani balon gibi bağlıyamıyorum. Bunun pratik bir yöntemini bilen var mı acaba?

PARDON YENİ KONU AÇACAĞIMA YANLIŞLIKLA BURAYA YAZMIŞIM. OKUMANIZA GEREK YOK...
Dış Filtre
Ben de dış filtre kullanıyorum ve benim balıklarım da çok fazla kaşınıyorlardı. Herhangi bir müdahale yapmadım ama şimdi geçti.
 
Akvaryumda neleri değiştirdiğime şöyle bir göz atarsam, içerisine bir adet pipo filtre ekledim ve Tuzu oldukça azalttım. Ancak bunlara bağlı mıdır bilemem.
sarı prensesim hamile mi
Anlattıklarınla beraber bakılırsa balığın yavru tutmuş. Hayırlı olsun
100x50x60 ve 80x50x60 ölçülerinde akvaryum tür önerisi
Bu tercih kişiden kişiye değişir tabi ki ama ben olsam ikisinde de cichlid beslerdim. Büyük olana "tangayika"nın büyük türlerinden diyerine de "malawi"nin küçük türlerinden olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.