ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kadirtolga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2011 18:14
Son Ziyaret:
05 Aralık 2011 20:24
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kadir tolga ülkü
Doğum Tarihi:
11 Temmuz 1975
Yaş:
48
İl:
Adana
Meslek:
tekel bayii
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kadir tolga ülkü

SON 10 MESAJI

sarı prenses kuma surtunme
Akvarvaryum ilk kurulduğunda fazla balık atmamak lazım benim akvaryumu 240 lt. ikl kurduğumda 2 adet japon attım. balıklar amonyak gazı salarlar bu gazu parçalayan bakteriler vardır ve amunyumu nitrite çevirirler. yine nitriti nitrata çeviren bakteriler vardır. bu bakteriler çok yavaş üreyen bakterilerdir. amonyak çok zehirlidir. nitrit orta derecede zehirlidir ve nitrat ise bunlardan daha az zehirlidir. etkisini daha uzun sürede gösterir. bu zehirlenme türü sert suyu seven balıklarda daha sık görülür. çiklet gibi
yapmanız gereken akvaryum ilk kurulduğunda akvaryuma fazla balık atmayın. bir veya iki balık yeterli olacaktır balıklar amonyak üretiğinde amonyak parçalayan bakteriler üreyecektir ve amonyak sıfırlanacaktır ve amonyak nitrite çevrilecektir.  ve nitrit parçalayan bakteriler üreyecektir ve nitriti sıfırlayım nitrata çevirecektir. (bu döngüye azot döngüsü denir.) amonyak ve nitrit sıfırlandığında akvaryuma bir balık daha ekleyebilirsiniz. bu balığı eklemenizle beraben yine amonyak yükselecek ve yeni bir döngü başlayacaktır. bu böyle gider. nitratıda akvaryumdan uzaklaştırmek için ise ya bitki koymanız lazım (edolea bitkisi çok iyi olur) yada dip çekimiyle nitratı akvaryumda uzaklaştırabilirsiniz.
ben bunu uyguladım ve şu an balıklarda hiç bir sorun yok.


Amonyak nitrit ve nitrat ölçmeye yarayan setler var onlardan almalısınız. sera markayı tavsiye ederim.  birde balıklarınızı sitese sokmayın sitres balığın mukozasına zarar verir ve balıklarınız hastalanır kuyruk çürümesi beyaz benek mantar gibi hastalıklar. mantar bakterileri suda mevcuttur ve mukozası iyi balığa hiç bir zararı yoktur.  akvaryumcular bunları pek söylemezler işlerine gelmez.

salıklı balık için iki şey vardır bu yukarıda anlattığım azot dengesini kurmak ve balığı sitresten korumak.....
sarı prenses kuma surtunme
Merhaba arkadaşlar o sürtünme parazitten değil nitrit ve nitrat patlamasından kaynaklanıyor olabilir. benim akvaryumda da aynısı olmuştu nitrit sıfırlanınca geçti.
balığımın solungacında kabarıklıklar var.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:saklanma - yem yememe - solungaçlarındaki kabarıklıklar

Akvaryum Kapasitesi (litre):240 juwel set akvaryum

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: karma çiklet

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada bir dip çekimi, %25 su değişimi ayda bir filitre temizliği 15 adet çiklet balığım var 5 7 cm arsında balığım yaklaşık bir haftadır yem yemiyor ve saklanıyor solungaçlarında kabarıklıklar oluştu.  bu hastalık nedir? tavsiyelerinizi bekliyorum

co2 sistemi hakkında
Çok teşekkür ederim bütün sorularımın cevaplarını buldum.
co2 sistemi hakkında
Merhabalar arkadaşlar bende 240 lt juwel marka bir akvaryum var bu akvaryumu bitki akvaryumu yapmak istiyorum. bu co2 sistemi nasıl olmalıdır. dıştan başlayarak akvaryumun içine kadar olan parçaları nelerdir çalışma sistemi nasıldır. bunlar hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.
cinsiyet
Sarı prenses, demasoni, ahli, ıcemen ve beyaz prenseskadirtolga2011-10-15 21:10:47
cinsiyet

Merhabalar atkadaşlar ben ciklet beslemeye teni başladım. bu ciklet balıklarının alt yüzgeçlerindeki beyaz beneklerden erkekmi dişimi olduklarını anlaya bilirmiyiz. balıklarım 5 cm. civarında

 



Allah rızası için bir cevap yazın.
çiftleşme
İlk önce silis kum koydum çok ince bir kum suyu çok bulandırdı daha sonra ince lav kırığı koydum.
çiftleşme
Merhabar ben geçen pazar çiklet balığı aldım 15 adet 240 lt akvaryumu var.  kum olarak lav kırığı aldım. cikletlerden biri ağzıyla taşların yerini değiştiriyor. ve o bölgeyi korunaya çalışıyor bunun anlamı nedir?
uv filitreler
Merhabalar arkadaşlar ben uv filitreler hakkında bilgi almak istiyorum tavsiye edermisiniz. avantaj ve dezavantajları nelerdir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.