ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lurtz27lp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2013 08:39
Son Ziyaret:
03 Haziran 2021 16:26
Toplam Mesaj:
115 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Çolpan
Doğum Tarihi:
02 Temmuz 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Çolpan 200Lt Amazon, 200Lt Canlı doğuran 150lt Karides Carbon Rili,Amano&Bamboo Shrimp

SON 10 MESAJI

Adi salyangoza hava gerekir mi
Balkona 5 ltlik pet şişe içinde koyun. Direk güneş almayan yerde sorun olmaz pek. Aşırı sıcaklara dikkat etmek gerek.
karides ureme
[QUOTE=hobisever81] [QUOTE=smithiseek] Tanesi 10 lira demişsiniz hangi tür karides düşünüyor sunuz ? İlk olarak Neocaridina ailesi önerilir. Ama benim önerim karidesleri tek bakmanız . Balıklar oldukça karidesler hep tetikte olacaktır ve genelde saklanacaklar dır.[/QUOTE]

Cevabiniz icin cok tesekkurler. Tek cesit karides vardi amona karides, 11 tl idi fiyati. Aslinda ben bulabilirsem kiraz ve hayalet karides almayi dusunuyorum. Fiyatlar hakkinda bilgilendirebilirseniz cok sevinirim.[/QUOTE]

Öncelikle araştırma yapmanız lazım. Amano karides üretimi en zor karides türlerinin başında gelir çünkü tuzlu suda "basit üreme" ile çoğalırlar. Basit üreme gelişmiş üremeden çok daha zordur.

Başlangıç için Neocaridina türlerinden seçmeniz daha mantıklı (kiraz,rili,inci vs.)

Karides üretmek istiyorsanız balıktan vazgeçin üretiminizi çok baltalar. Karides yavrusu yemeyen balık yok. Ayrıca balıklar karidesleri strese sokup yumurta sayısını düşürür. 

Sineklik veya tül yavruluk karides yavrularını tutamaz.
hagen siyah kum
[QUOTE=cem1723]Ben yaşadığım yerde hobiye ilk başladığımda böyle bir kum aldım.Ne yazıkki boyayarak siyah yapmışlar.Zamanla beyazlaşmaya başladı.Boyanmış ve boyasını salan bir kum kullanmak istemedğimden tüm kumu değiştirmek zorunda kalmıştım,doğal renginde kuvars ise sorun yok ama benim aldığım gibi boyanmış ise uzak durun derim,
syg
[/QUOTE]

Boyanmışlarda genelde sentetik bir koku olur. Oradan ayırt edilebilir. Güvenilir yerden almak önemli tabii.
JBL manado kum
Bitkilerde kök gelişimi için harika bir kum. Bu kumda yetişen bitkileri köküyle çıkarmak zorlaşıyor.

Neo, amano ve kaplan karides ile ve çeşitli salyangozlarla herhangi bir sorun yaşamadım.
hagen siyah kum
Piyasada hagen siyah kum diye dolaşan kumun hagen ile bir alakası yok. O kum bildiğiniz kuvars kumun siyahı. Su değerlerine etki etmediğinden akvaryumda kullanmak için gayet uygun. Eğer suyunuzun ph'ı 7'nin üzerindeyse sorun yaşamazsınız.
325 Lt Karides Akvaryumu Kurulumu
[QUOTE=OrdiBuko]Konuyu tesadüfen fark ettim ve şuan ki halini, karideslerin fotoğraflarını merak ediyorum. 300 litreyi 15-20 cm'lik balıklarla dolduramayanlara ders olacak bir akvaryum olmuş[/QUOTE]

Ben 1 ay kadar önce Osman Bey'in akvaryumunu görme şansı buldum, içi şu anda karides kaynıyor maşaallah. Kendisi de belki fotoğraf paylaşır. 
Ramshorn minare salyangoz birlikteliği vs h.micra
Tamer Bey merhaba,

Ben 2 türü de besliyorum. Genelde çoğu bitkiye çürümedikçe zarar vermiyorlar. Fakat bazı bitkilerin tadı hoşlarına gidiyor ve yiyorlar. Hem. micra denemedim fakat cubayı yemiyorlar. Çok faydalı canlılar olduğunu düşünüyorum. Akvaryumun dengesinde rolleri büyük. Trompetler kumun altını havalandırıp temizlerken ramshornlar da su yüzeyinde temizlik yapıyorlar. Akvaryum temizliğinde muhteşem ikililer. Aşırı yemleme yapmadığınız sürece de aşırı çoğalmıyorlar.
Cüce Kerevit sorunu ACİL...
Keşke yerini değiştirmseymişsiniz. Hayvan büyük ihtimalle şoka girmiş. Yumurtalı karides ve kerevitlerin akvaryumunda su değerlerini fazla oynatmak kabuk değişimine zorlar bu da yumurtaları düşürmesine neden olabilir. Eğer akvaryumu değiştirirken yeterince yavaş alıştırmadıysanız dediğim gibi ani su değişiminden şoka girmiş olabilir. Anlattığınız kadar hareketsiz olması pek hayra alamet gelmedi bana. İnşallah toparlar.
omurgasız yaşatamıyorum
Merhaba,

Öncelikle midyeler için 25 ve üzeri tehlikelidir. 25 derecenin altında yaşayabilirler. Akıntı ve suda beslenebilecekleri partiküller olması gerekmekte. Bitkili akvaryumda midyeleri hapsetmezseniz, bütün bitkilerinizi kökünden çıkartırlar. Anlayacağınız bizim buz gibi akarsularımıza alışık midyelerimizi tropik balık akvaryumuna atarsak fazla dayanmalarını beklememeliyiz.

Salyangozlarda en önemli olay ph. PH düşük ise ramshorn bile yaşamaz. Çünkü düşük ph'da kabukları erir. Sağlıklı salyangozun şartı yüksek phdır. Ayrıca magnezyum ve kalsiyum da kabuk gelişimini destekler. Ben de 1 tane büyük midye var yaklaşık 1,5 senedir bende. Bayağı da bir farklı akvaryum gördü.
Nano Karidesevi (KARİDESLER EKLENDİ)
Raif Bey Merhaba,

Malum yaz ayına girdik, eğer soğutucunuz yoksa bence karidesleri eklemeyi ertelemeniz mantıklı olacaktır. Sıcaklarda soğutucusuz çok zorlanırsınız kanımca. Ben kaplan türlerinde bile çok kayıp veriyorum sıcaklarda. Mecbur büyük tankıma soğutucu aldım bu sebeple. 
Küçük tanklarda fanlar iş görecektir fakat su değerlerinde sürekli dalgalanma oluşacağından arı türleri gibi dayanıksız türler yine sıkıntı yaşayacaklardır.

Yine de karar sizin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.