ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
captainsmith
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Haziran 2014 17:52
Son Ziyaret:
15 Haziran 2014 21:52
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
doğu yeşilyurt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CaptainSmith

SON 3 MESAJI

sarı prenses akvaryumum...
Erencan bey;
İstanbul bahçeşehirde bir gölet park alanımız var ve içinde uzun zamandır gözlemlediğim kadarıyla boyları 15 ila 40 cm arasında değişen kırmızı yanaklı su kaplumbağaları mevcut ve bende oraya bıraktım.

Metin bey;
2 çıkış yapmayı hatta filtrenin ağzını sürahi gibi yapıp şelale gibi akıtmayıda düşündüm ama şuan pek vaktim yok açıkçası. Aynı zamanda pilotaj eğitimi alıyorum şuan pek onla zaman harcamak istemiyorum açıkçası, zaten kısa zamanda yeni bir filtre haznesi yapacağım =) motorun üstünde 800lt/hr yazıyor. Saatte 800 litreyi çeviremez belki ama en kötüsü yarısını çevirse 400 litre yapar buda saatte tüm akvaryumu 7 8 kere çeviriyor demektir =)
sarı prenses akvaryumum...
metin bey;

silis kumda sıkıntı yok hatta çok rahat temizliyorum, dip çekimi yaparken biraz kum geliyor kovaya ama temiz suyla 2 3 kere kumu karıştırınca içinde hiç pislik kalmıyor sonra temiz suyu akvaryuma döküp kumu geri koyuyorum akvaryuma. Filtre işi şöyle oldu; filtreyi ne kadar uzaklaştırırsam o kadar işime geldi çünkü, motor çalıştığı anda filtre eğer motora yakınsa yada hortumu kısaysa, çıkış hortumundan su çıkana kadar motor kabı taşırıyor =D eğer çıkışı çok az eğimli ve uzun tutarsamda taşıyor. Bende ona çözüm olarak kabı biraz yukarı çıkarıp giriş hortumunu uzattım, çıkış hortumuna direk dik bir şekilde akvaryuma verdim, bir katta ekstradan içine elyaf koydumki suyun debisi düşsün diye, öyle halloldu. İyi çalışıyor ya filtrem =) yani para pul gibi bir derdim yoktu aslında gidip alabilirdim iyi bir filtre ama endüstriyel tasarımcı olduğumdan meraklıyım böyle işlere, hatta ilerde yarım tonluk bir akvaryum kuracak olsam, büyük bir kafa motoruyla yine kendim 10 litre kapasitesi bir dış filtre yaparım =) en azından filtre çalıştıkça içinde biriken pislikleri gördükçe mutlu oluyorum =))ileride sarı prenseslerden sıkılma durumundan bahsetmiştiniz, öyle bir durumda hayvancıkları ne yapacağım =/ birde hazır aklıma gelmişken; filtrenin ışık alması sıkıntı yaratırmı? 
sarı prenses akvaryumum...
Herkese merhaba;
uzun zaman kaplumbağa beslediğim akvaryumumu, kaplumbağalar yeterli büyüklüğe erişince (15 cm) doğal ortamlarına bırakmak sonucu, akvaryumumu sarı prenses akvaryumuna çevirdim. balık akvaryumu konusunda henüz daha yeniyim. araştırmalarım sonucu elimden geldiğince mutlu olabilecekleri şekilde oluşturdum. Akvaryumun hacmi 90 litre kadar. İçinde;
- kendim bakliyat kutusundan yaptığım dış filtreyi, içinde; seramik yüzük, geniş gözenekli sünger, lavtaşı- zeolit ve en üste aktif karbon koyarak kullanıyorum.
- 2 adet yuvalanabilecekleri dekor kullandım
- bir adet hava motoru ve hava veren midye dekoru kullandım.
- akvaryum arkadaşımın akvaryumuydu önceden dolayısıyla florasan kapağı olmadığından dalgıç florasanı su seviyesinin 1 cm altına yerleştirdim,
- buharlaşma kapağı kullanmıyorum onun yerine 3 günde bir 10 litre su ilave ediyorum.
-tabanda silis kum kullanıyorum.

Fakat bunun dışında uzun süredir akvaryum sahibi arkadaşlardan fikir edinmek amacıyla aranıza geldim.
güzel fikirlerinize açığım =)
Berkant2014-06-04 00:49:29

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.