ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FİNEART TATTOO
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ekim 2014 12:56
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2016 19:06
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Altan Güler
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1977
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Dövme Sanatçısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fineart Tattoo

SON 10 MESAJI

Red Tail Catfish - Kırmızı Kuyruklu Kedi Balığı
[QUOTE=kart_racer]Merhabalar..
Öncelikle bir balığınızı kaybettiğiniz için çok üzüldüğümü belirtmek isterim..
Kuyruk ve yüzgeç erimesi, yanlış beslenme, kötü su şartları ve stresten kaynaklanabiliyor maalesef.
Biliyorsunuz bu balıkların oldukça fazla alana ihtiyaçları var, mevcut akvaryumunuzun bunu karşıladığını varsayıyorum.. Yeterli sıcaklık ve filtrasyon sisteminiz de mevcut ise, aynı tankta bulunan diğer balıklar da stres kaynağı olabilir, ışığın balığı rahatsız etmesi de, akvaryumda oluşan parazitler de..
Kedi balıklarının en sevdiği besinlerden biri çiğ tavuk parçalarıdır. fındık boyutunda tavuk parçaları deneyebilirsiniz. Umarım balığınız sağlığına kavuşur..
[/QUOTE]
Teşekkürler cevabınız için.Tankta yürüyen albino kedi balığım vardı, boyut olarak kırmızı kuyrukludan daha büyüktü ve arada onu kovalıyordu.Sanırım bu strese neden oldu.Işığı biraz azalttım.Yem olarak dip yemi kullandım lakin yemedikleri için yemi suda kirlenmeye neden oldu, yemlerin üzerinde pamuksu yapılar oluşuyordu ve bende onları alıyordum akvaryumdan.Şimdi dediğiniz gibi tavuk eti vermeyi deniycem inşallah netice alırım.Durumu hakkında size geri dönüş yapıcam..
Kedi balığı yem yemiyor
[QUOTE=sevimli balık]Resmi ni gönderebilirsiniz? eğer pangasius kedi balığı ise dip yemi kullanma pul yem kullan ve tavuk veya canlı balık ver ama ben derimki pengasus hiç akvaryum luk değil birde akvaryum un kaç litre ve kedi balığının türü nedir eğer silver shark sa tamam ama pengasus büyük hacim ister     [/QUOTE]
Kırmızı kuyruklu kedi balığı (red tail catfish) ve yürüyen kedi balığı (clarias batrachus) 
Kedi balığı yem yemiyor

Merhaba bende 2 adet kırmızı kuyruklu kedi balığı aldım biri 35 cm biri de 30 cm civarındaydı.Büyük olan kuyruk ve yüzgeç erimesi hastalığına yakalandı ve akvaryumcu yanlış ilaç vermesiyle balığı kaybettim. Diğer 30 cm kedi balığımı doğru ilaç kullanarak iyileştirdim. Lakin karantina tanktan büyük tanka koyunca yine benzer rahatsızlığa yakalandı.Tekrar karantina tankına aldım. Yem olarak dip yemi veriyorum hiç yemiyor.Diğer tanklardaki yürüyen kedi balıkları da dip yemlerine hiç ilgi göstermedi. Dondurulmuş karides denedim onu da her iki tür de yememekte.Alternatif olarak ne verebilirim ?
Saygılar
Red Tail Catfish - Kırmızı Kuyruklu Kedi Balığı
[QUOTE=kart_racer]Tekrar merhaba..
Aradığım hareketi bulamadığım 30cm.lik kürek ağızlı kedi balığını elden çıkarttım, bu vesile ile akvaryumu bölen strafordan da kurtuldum, sonuç olarak, kırmızı kuyruklu kedi balığına şimdilik hayli büyük bir alan kalmış oldu..
Balığımın şimdiki boyu 14-15cm. civarı fakat oldukça tombul..
Akvaryumun tabanında 20kg. kadar ince quartz kum bulunmakta, dekor ve suyu yumuşatması amacı ile 50x40cm. boyutlarında bol dallı redmoor kökü ekledim..
Günün büyük bir bölümünü bu kökün altında geçiren kırmızı kuyruk, hafif loş ortamda attığım karides ve tavuk parçalarını iştahla mideye indirip tekrar kökün altına saklanmakta..
Red Tail Catfish hakkında, yabancı forumlarda yapmış olduğum araştırmalarda, bu balıkların, belli bir boyuta gelinceye kadar saklanma ihtiyacı duydukları ve yeterli özgüvene sahip olduklarında, akvaryumun her alanını aktif bir şekilde kullandıklarını öğrendim..
Bu utangaç tavırların, benim kırmızı kuyrukluma has olmadığını öğrenmek açıkçası sevindirdi beni :)
Bu arada, akvaryuma hareket katması amacı ile, 3 adet 6-8cm. boylarında astronot ekledim..
Şimdilik işler yolunda, utangaç kırmızı kuyruklu ve haylaz astronotlara ait video ve fotoğraf ekliyorum, gelişmeleri tekrar paylaşacağım..


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=b9etVuwmJoo&list=UURBF3FTwxRhqKrgyhJrWBEw[/VID]


[/QUOTE]
Merhaba bende 2 adet RTC aldım biri 35 cm biri de 30 cm civarındaydı.Büyük olan kuyruk ve yüzgeç erimesi hastalığına yakalandı ve akvaryumcumun yanlış ilaç vermesiyle balığı kaybettim. Diğer 30 cm lik rtc doğru ilaç ku llnarak iyileştirdim. Lakin karantina tankindan büyük tanka koyunca yine benzer rahatsızlığa yakalandı.Tekrar karantina tankına aldım. Yem olarak dip yemi veriyorum hiç yemiyor.Diğer tanklarımdaki yürüyen kedi balıkları da dip yemlerine hiç ilgi göstermedi. Dondurulmuş karides denedim onu da her iki tür de yememekte.Alternatif olarak ne verebilirim ?
FİNEART TATTOO2014-11-15 11:38:47
Clarias Batrachus (kedi balığı)
Yürüyen kedi balıklarıma dip yemi veriyorum ancak yemleri yemiyporlar ve yemler suyun kirlenmesine sebep oluyor.Yem olarak alternatif ne tavsiye edersiniz? Birde  geççenlerde aldığım 40 cm boyundaki albino yürüyen kedi balığımda  yüzgeçlerinde ve kuyruğunda yıpranmalar olmuş.eski sahibine sordum , biryıldır kendisinde olduğunu ve aldığındada öyle olduğunu söyledi.Lakin ben bunu gidermek istiyorum mümkünmüdür?
Kedi Balığı Kırmızı Kuyruk BESLENMESİ
[QUOTE=cemsina2]Bütün balıklar dondurulmuş karides yer.Zaten kuru yemden ise dondurulmuş karidesi tercih ederler[/QUOTE]
Bendeki yürüyen kedi balıkları da  , kırmızı kuyruklu kedi balıkları da  karides yemiyor.Yem önerisi istiyorum
kedi balıklarımda kuyruk erimesi sorunu
[QUOTE=betta1234]Basiniz sagolsun.Yasayan baliginiz icinde gecmis olsun.Bundan sonraki zamanda su degisimlerine ve su temizligine dikkat ederseniz Allahin izniyle bidaha hasta olmaz baliginiz.Malesef akvaryumcularin cogu bilincsiz oluyorlar.En iyi bilgiler akvaryum.com da var.Artik bisey alicagim zaman akvaryumcudan ilk akvaryum.comda arkadaslara soruyorum ve arastiriyorum.Bende akvaryumcuyu dinlemistim ilk bilmedigimden malesef bende 1 baligimi akvaryumcu yüzünden kaybettim [/QUOTE]
Teşekkür ederim.bana da ders oldu.Bende atık  forumdan araştırıp ona göre davranıyorum.Bakalım artık herşey daha ili olucak inşallah .Teşekkür ediyorum...
kedi balıklarımda kuyruk erimesi sorunu
[QUOTE=betta1234]Öncelikle gecmis olsun.Dediginiz ilaci bilmiyorum ama kuyruk erimesi icin sera baktopur sivi ilaci veya mikofish ilacini tavsiye edebilirim size.[/QUOTE]

Teşekkür ederim.Red tail catfishlerimden biri maalesef öldü.Çünkü akvaryumcu bana yanlış ilaç verdi.Daha sonra Mikofish ilacı kullandım ve diğer catfishimi kurtarabildim.Eğer zamanında akvaryumcu bana doğru ilacı vermiş olsaydı diğer kedibalığımda şuan hayatta olucaktı.Hadi ben bilmiyorum ,gelip danışıyorum bari sen yanlış yönlendirme , öyle değilmi.Şimdi ne kadar üzülsek az.Bundan sonra dediğiniz ilaçlardan başkasını kullanmam.
kedi balıklarımda kuyruk erimesi sorunu
Merhaba arkadaşlar.Şuanda ikj akvaryumum var , birinde japonlar bakıyorum . Diğerinde ise Kedi balıklarım var.Clarias Bartachus  ve Red Tail Catfish bakıyorum. Kedi balıklarımın olduğu akvaryumda mantar var sanırım.Balıklarda (sadece kırmızı kuyruklu kedi balıklarında) üst , alt  , yan yüzgeçlerinde ve kuyruklarında erimeler başladı. Akvaryumcuma danıştım bana Biyogeneral-Tonic  önerdi. Kullanma talimatındaki dozlarda uyguladım.Isı değişikliklerinden ve su kalitesizliğinden ve stressten kaynaklandığını düşünüyorum.Sizlerinde fikir ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.Öncelikle önereceğiniz  daha etkili alternatif bi ilaç  varmı? Yada Biyogeneral-tonic nasıl bir ilaçtır???
şimdiden herkese teşekkür ediyorum...
Clarias Batrachus (kedi balığı)
[QUOTE=muslim kavak]
Clarias Batrachus Asya Yayın Balığı 
Clarias kedi balığı doğada Sri-Lanka, Doğu Hindistan, Pakistan, Malezya, Kamboçya, Vietnam ve diğer birçok doğu asya tropik sularında yaygın olarak bulunmaktadır. Sıklıkla Kamboçya ya kadar uzanan Mekong nehrinde bulunurlar. 

Nehrin denize açıldığı acı su ortamlarında bile yaşayabilirler. Nehir etrafındaki bataklılarda, küçük su birikintilerinde, Pirinç tarlalarında ve çamurlu sularda yaşarlar. Oksijenin yetersiz olduğu durumlarda sudan çıkıp çırpınarak adeta yürüyerek başka bir su birikintisine doğru yol alırlar, özellikle yağışlı sezonda sel ve nehir yataklarının taştığı durumlarda, yeni su birikintilerinin oluşması üzerine beğenmedikleri ortamdan çıkıp uzun süre karada yol alarak yeni yaşam bölgelerine ulaşabilirler. Kurak dönemin gelmesi ve sellerin oluşturduğu su birikintilerinin yetersiz kalması üzerine, geldikleri Mekong nehrine tekrardan geri dönerler. Yerli halk tarafından yiyecek amaçlı avlanırlar. 

1960ların ortasında Amerika ya Pangera Aquarium şirketi tarafından hobicilere sunulmak amacıyla ilk olarak Florida ya getirildiler. Ancak kaçmayı !!!! başaran balıklar Florida nın çamurlu nehir yataklarına da ulaşmayı başarır. 1970 lerde Kuzey Amerika ya sunulan en zararlı yabancı canlı olarak tanımlanır. Seçici olmayan diyeti sebebiyle kısa sürede Florida nın tüm bölgelerine ulaşır ve yerli türleri tehdit eder duruma gelir. O kadar ki nehir kenarındaki evlerin havuzlarına bile girdikleri bildirilmiştir. Kurak dönemlerde 

inanaılmaz adaptasyon yeteneği nedeniyle bölgenin dominant avcısı konumuna gelir. 

AKVARYUMLARDA CLARIAS BATRACHUS
 

öncelikle, Amerika da yaşıyorsanız ve bu balıktan besliyorsanız yasalar gereği onu hemen öldürmeniz gerekmektedir, yukarıda anlattığım ekolojik nedenlerden ötürü. gerekmektedir... 

Gündüzleri nisbeten korkak ve utangaç görünse de akşamları öylesine hareketleniyor ki akvaryum suyunu taşırıyor, ısıtıcınızı bile kırabiliyor. 
Yem zamanı gelince ise onun önünde hiç birşey duramıyor. 
Herzaman herşeyi yemeğe hazırdır. Muzdan tutun da tavuğa kadar herşeyi sorunsuz tüketir, omnivordur. İnanılmaz bir büyüme hızı vardır. Haftadan haftaya bile farkedilebilir. Akvaryumunuzda bu balıklardan beslemek istiyorsanız en az 250-300Lt lik bir akvaryumunuz olmalı. Kısa sürede 30cm olacaklarından, yüksekliğinden çok uzunluğu fazla olan bir akvaryum seçmelisiniz. 

Anatomi: 

Clariidae ailesinin iri fertlerindendir. Doğada 60cm e kadar, akvaryumlarda ise 35-40cm e kadar büyüyebilirler. Uzun bir vücut yapısına sahiptirler, dorsal ve anal yüzgeçleri boyun bölgesinden kuyruk yüzgecine kadar uzanır. Ağız çevresinde simetrik yerleşmiş 4 çift duyu organı uzanır, ağzın yanlarında ise çok küçük bir çift göz yer alır. 
Dişleri geniş bir taban üzerinde yer alır ve tek amacı ağıza giren avın geri çıkmasını engellemektir. Asıl işi balığın boğazındaki bir çift ezici diş üstlenir. 

Rengi, beyaz, üzerine ise kahverengi lekelenmeler şeklinde dağılır. İkincil bir solunum organına sahip olduğundan atmosferik havayı bir süre soluyabilir, bu yeteneği nedeniyle kara yoluyla başka sulara ulaşabilir. Akvaryum suyunu nekadar oksijenlendirseniz de 10-15 dakika aralıkla hızla su yüzeyine çıkıp hava soluyor. 


Su Kalitesi: 

Su kalitesi konusunda pek titiz değildir. Adapte olması kolaydır. Ancak akvaryumunuzun suyu onu rahatsız edecek kadar kötüyse tankınızın üzerini sıkıca kapatmanız gerekmektedir. Küçükken çok sorun olmayabilir, ama büyüdükten sonra gerçek anlamda sağlam bir kapak düşünülmelidir. 
pH hafif asidik tutlmalıdır, 6.5-7.0 arası. 
Sıcaklık 16-26 derece santigrat arası uygundur. Yaz aylarında 35 dereceye kadar yükselen akvaryumumda her 15 saniyede bir hava almaya çıkıyorlardı. Kış aylarında ise ısıtıcısız 18 derece dolaylarında oluyordu. 

Dekorasyon-Ortam: 

Akvaryumda, balığın saklanması için bolca geniş yerler yapmalısınız, ışık almayan bölgeler olmalı. Bitki doğal ortamına daha yakın bir ortam sağlayacaktır, ancak saklanacağı yerler yeterli deşilse kafasını kuma sokup tüm bitkilerin su üzerinde yüzmesine sebep olacak. Kumun altına girip tüm vücudunu kumla örtüyor ve sonra kumun içinde ilerlemeye çalışıyor, tabi bu sırada akvaryumunuz bulanık ve dağınık bir hal alır. O yüzden karanlık saklanma yerleri, bitki de beslemek istiyorsanız şart. 


Yemleme:
 

Her türlü yemi tereddüt etmeden yer ancak tavsiye edilen dana yüreği, kan kurdu, balık , brüksel lahansı, ve çeşitli meyveler. Diyetinde hem hayvansal hemde bitkisel öğeler bulunmalıdır. Yemlemenin hemen arkasına dikkati çeken devasa göbeğidir. Yeterince yemlenirse göbeği yumruk kadar olur. Böyle bir durumda bir kaç gün aç bırakılmalıdır. 

Diğer balıklar: 

Akvaryumdaki diğer balıklar büyük olmalıdır, ancak bu şekilde bu arsızın gazabından korunabilir. Tinfoil, Köpekbalığı ve büyük Orta Amerika Cichlidleri önerilebilir.  [/QUOTE]
çok bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.