ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Sadece Bir Lepistes Su Üstünde Duruyor Hep Megatron(betam), 00:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Japonda Kabizlik Suphesi Lennie, 00:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Dark Method 60x40x40 High Tech Bitkili Baris124, 00:17
Akvaryum Tanıtımı - Bir Anda Ölen Karidesler Aras5434, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Çatlak Akvaryum ozelturlepistes, 00:04
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeşil Sakal Yosunundan Nasıl Kurtulurum ozelturlepistes, 00:03
Bitki Akvaryumları Genel - Tv Ünitesinde 90x30x30 Akvaryum Riski AlperKilislioglu, 00:03
Yeni Üye Forumu - Hangileri Fil Kulağı Lepistes? Megatron(betam), 23:21
Yeni Üye Forumu - Co2 Ne Kadar Gider ppgnsuhaaa, 23:18
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Rainbow Ciklet(resimli) İbrahim 1907, 23:01
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım Hasta Mı alperen2642, 22:50
Yeni Üye Forumu - Su Piresi İle Karides Veya Salyangoz Yaşarmı Abdülhamid, 22:45
Yeni Üye Forumu - Lepistesim Doğurmuyor HakanYILDIZ, 22:38
Yeni Üye Forumu - Bitkinin Türü Ne Acaba Fhfjfnn, 22:38
Bitki Akvaryumları Genel - Eskilerden Kimler Kalmış Bakalım . BahadirAdiguzel, 22:26
Yeni Üye Forumu - Sajica Akvaryumu Öneri Raeburn, 22:07
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Sajica ile Beslenebilecek Balıklar. Raeburn, 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aquaclay Kum Ve Taban Kumu Tavsiye nightmareo, 21:41
Taban ve Gübreleme - Kapağı Yapıştırırken Biraz Hızlı Yapıştıcı Kulland KadirB, 21:24
Yeni Üye Forumu - Betam 1 Haftadır Gözümün Önünde Eriyor Megatron(betam), 21:16
Hastalıklar ve İlaçlar - 30x30x30h Beta Akvaryumu Ehtiyar, 21:00
Akvaryum Tanıtımı - Sizce Ne Eksik Ne Fazla ? Fhfjfnn, 20:48
Akvaryum Tanıtımı - Su Yoncası Ekimi Yesimaqurium, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Canlı Doğuranda Yavruluk Lazım Mı?+tavsiye 25caliskan25, 20:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100 Litre Bitkili Akvaryum xFreak, 19:53
Akvaryum Tanıtımı - Türkiye Neden Hoplo Kedibalığı Yok Gökdeniz0660, 19:51
Kedi Balıkları Forumu - Kırmızı Ve Turuncu Karides Aynı Akvaryum alperenyagci, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıgımın Yuzgecınde Beyaz Pamuk Gıbı Kena, 19:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benek Mi Anlayamadım tllhha, 18:26
Yeni Üye Forumu - 250lt Balık Öneri baranerd, 18:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Panda Garra Tavsiye! Foltes, 18:20
Akvaryum Tanıtımı - Channa Andrao 100lt Raeburn, 18:19
Akvaryum Tanıtımı - Channa Andrao Raeburn, 18:16
Yeni Üye Forumu - Axalotlum Kabız Oldu Ve Suyun Üstünde Yan Yatıyor FerDeLance, 17:28
Yeni Üye Forumu - Beta Hacim Konusu Ve Kafa Karşılığı GhostKoi, 17:23
Labirentliler - Akvaryum Aydınlatma Önerisi Berk.hnc, 17:18
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Creaqua Eraser Brick Nursun, 16:45
Yosun - Bunlar Karides Yavrusu Mu? Nursun, 16:42
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Başlangıç 40x40x40 Erdincsener4, 16:34
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı Erayklcc, 16:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cikletler Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var 🐟aquarium_lo, 15:38
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Axolotl Bakımı Nasıl Olmalı Raeburn, 14:33
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum, Kum Tavsiyesi nightmareo, 14:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ufak Çaplı Lowtech Bitki Akvaryumu nightmareo, 13:56
Akvaryum Tanıtımı - Yavru Büyümes Rjznsbwhshdhd, 13:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bakteri Çakışması JotaReis007, 11:47
Yeni Üye Forumu - Saksı Kumu Akvaryuma Olurmu OKIRATLI, 11:42
Yeni Üye Forumu - Bu Hangi Köktür? azizdurden, 11:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Extra Clear Camda Su Yeşil Gözüküyor ? Vexpy, 10:37
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Balık Sayısı Sorun Olur Mu? BeyzPl, 10:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Anubias Golden Coin - Java Fern Narrow Ve Windelov Nanoaqua 00:47
- Orion Led Nano Akvaryum Aydınlatma (sıfır) Nanoaqua 00:47
- Yavru Veren Çift Astronot & Damızlık L144 & Pacus Caninenss 00:44
- 90x60x50h Clear Rodajlı Cama Cam Temiz Akvaryum Caninenss 00:44
- Jebao Dcp 5000 Kafa/sump Motoru namsada 00:39
- 25x30x25 Arka Sumplı Akvaryum Ve Armatür İndirim ! sefailgaz 00:35
- Aquael Isıtıcı - Aquael Filtre İndirim !! sefailgaz 00:35
- 50x45x40 Mobilyalı Sumplı 0 Akvaryum sefailgaz 00:35
- Scarlet Red Lace Lepistes & Ramshornsalyangoz yns325 00:31
- L144 Tül Tam Damızlık Mavi Göz yns325 00:31
- Kalan Malzemeler lazy46 00:08
- 8 Adet Damızlık Serpae - 8 Adet Damızlık Neon koraysoylu 23:55
- Gold Melek Balıkları Tekin35 23:21
- Harika Melekler Tekin35 23:21
- Weipro Ph Controller(2 Adet), Sera 200w Isıtıcı Fistan 23:17
- 2.nci El Kullanılmış İsiticilar Başak u 23:09
- Uyguna Takasa Vericem İlanı Okuyun jony 22:47
- Dolphin 007 Sıfır Yem Makinesi jony 22:47
- Taiwanlar - Pintolar - Bluebolt - Scr - Prl-pwl nomercy 22:28
- 6 Sı 150 Tl Özel Tür Lepistes EnesDe 22:24
- Hb Pastel Whıte Lepıstes EnesDe 22:24
- L144 Siyah / Lda16 Tül Kuyruk Vatoz / Tiger Endler beratonur 22:04
- Moss Türleri DEPP 22:03
- Sivrisinek Larvası Sercioo 21:48
- Nadir Tür Moss Çok Ucuza Bol Kase Sercioo 21:48
- Ucuza Canlı Balık Canlı Yem Sercioo 21:48
- Özel Tür Genç Melek Balıkları blokurlu 21:31
- Show Boy Ve Damızlık Altı Balıklar OrhuN Sarı 21:30
- Kiraz Karides stopsound 21:20
- Christmas Moss Ve Katil Salyangoz stopsound 21:20
- 3d Moss Kafes selfish 21:06
- Sıfır Armatürler T5 - Mh - Led propecia 20:41
- Kiraz Karides serserimayin88 20:32
- 160x50x31h Akvaryum Bölmeli budak_murat 19:44
- Bitki Çeşitleri budak_murat 19:44
- Sıfır Eheim 300w 100w Isıtıcılar Foreigner 18:58
- Katil Salyangoz GokKurt 18:31
- Nano / Pico Akvaryum Arıyorum GokKurt 18:31
- Bitkili Akvaryumu Bozuyorum. GokKurt 18:31
- Bitki Çeşitleri emreemin 18:19
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 18:19
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 18:19
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 18:19
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 18:19
- Ribbon Japon Blue Lepistes sirhill 18:13
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 18:02
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 18:02
- Co2 Setler ,akvaryum,malzemeler Vs Güncel hll_aquascaping 18:02
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 18:02
- Turuncu Karedes Ve Suüstü Bitkiler serkul2007 18:02
KULLANICILAR
- 187 Online Kullanıcı, 102 Üye
Online Kullanıcılar
BahadirAdiguzel,
Sahinn,
fuko,
BilalM.,
25li,
Vlademirol,
biacar,
Ali555555,
Maverickse,
BaldGuy,
NobleThoth,
EyupAsik3452,
GhostKoi,
Vasfi,
Megatron(betam),
yusufflower,
Salimfrtna,
chapi,
Kena,
buraktanatar,
hashüs,
imhotep_442,
Elips,
Aras5434,
ozelturlepistes,
gturgut,
sıtkı,
yokte,
Eminsalih,
alperen2642,
tanerberkgulec,
MiSoSiKiaN,
ankay318,
rendademir,
budak_murat,
Tuby,
LastheWampire,
AlperKilislioglu,
devrimdpt,
Ch3v,
Nuada,
Kınayu,
Hidro Dinamik,
akmehmet,
mstyard,
daisy1,
baranerd,
yilmazerh,
dragut_34,
lazy46,
memilia,
dzolusia,
HoLdeX,
LetsGreatAgain,
Janvaljan,
Polat 58 Mpimblu,
Mihracb,
bluevean,
zekigonlum,
nightmareo,
koraysoylu,
e_atila,
ylmzemirr,
DanChi,
Alpay74,
uuuu86,
sefailgaz,
palankesli,
Cikletseverahmet,
Maviphyst,
Metinmert Yiğit,
mrtbldk,
Tustwis,
giorgiobaramidze,
metehangezer34,
alaka,
namsada,
Ehtiyar,
CUMAALİ,
srakici,
erkan.k,
xxKuBaTxx,
emreabay6,
capodicapii,
eren12345,
fbugr123,
SoSriKuA,
erdalakçay,
macagil,
tllhha,
hll_aquascaping,
Gursoyhasan,
Alpbaba,
VincentVega,
aybas,
kacıran06,
Suat77,
Auditore,
hakan.03,
MAK,
apistoizmir,
oktay42,
LifesGood,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.