ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Deniz.Deniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2019 18:52
Son Ziyaret:
04 Ekim 2020 02:17
Toplam Mesaj:
8 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Tosuner
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Deniz Tosuner

SON 7 MESAJI

Co2 Ve Oksijen Dengesi İle İlgili
Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Reeflower sıvı carbon kullanıyorum.
Co2 Ve Oksijen Dengesi İle İlgili
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla en azından ışık kapalıyken hava vermem uygun olur. Çürüme ile ilgili bir fikriniz var mı acaba?
Co2 Ve Oksijen Dengesi İle İlgili
Dün 1 haftadır karantinada tuttuğum balıklarımı ve 1 gün önce alıp dezenfekte ettiğim bitkilerimi ana tankima ekledim. Tankımın tanıtım linki:
https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=5801096

Aydınlatmayı 4 saat açık 2 saat kapalı 4 saat açık olacak şekilde ayarladım.
Reeflowers sıvı gübre, potash ve sıvı carbon kullanıyorum. Dediğim gibi bitkileri dün ektim ancak bugün birçok bitkinin yapraklarında bozulmalar farkettim. Bitkileri aldığım yer hava motoruna gerek olmadığını söyledi. Ancak bu kez de balıklar sürekli su yüzeyine çıkıyor.

Yani özetle bitkilerin co2 ihtiyacı ile balıkların oksijen ihtiyacını dengeleyememekten korkuyorum. Bu konuda nasıl çözüm üretebileceğime dair öneri verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Fikirlerinizi Önemsiyorum
Ölçüler: 66×30×35
Canlı Türleri: Lepistes, Panda çöpçü, Cüce vatoz
Bitki Türleri: Karışık
Tankın Yaşı: 2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Şelale iç filtre, Aquaplant power led armatür
Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219019/160920201910161.jpg[/IMG]
Düşe Kalka Akvaryum Hobisine Başlamak
[QUOTE=hakancez]

Merhabalar,

Bende sizin gibi acemiyim. Yani cevapların yüzde yüz doğru olacağını garanti edemem.

Isiniz gayet iyi 26 derece. Güneş almayan bir yere çekmek de doğru bir hareket olmuş.

Ancak tankı komple temizlemek ile pek iyi bir iş yapmamissiniz. Akvaryumdaki faideli bakteriler sıfırlanmış olabilir.

Eldoa koklenen bir bitki değil. Uygun koşullarda kendi kendine büyüyor. Bence apar topar gübre işine girmeyiniz.

Mor ışık pek mantıklı değil. Daha klasik bir LED şerit hatta bir ampul bile daha iyi sonuç verebilir. Işıklandırma saatlerinizi de arttırın biraz.

Filtreniz nedir bilmiyorum. Belki fazla akıntı yapıyordur. Ona bir bakmak lazım.

Eğer akvaryumu sifirladiysaniz muhtemelen hızlı bir şekilde faideli bakteri oluşturmanız lazım. Forumda bir çok uygun öneri bulabilirsiniz. [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

[QUOTE=Nursun]
Merhaba ,
Özür dilemenize gerek yok , çoğu akvarist bu hobiye hatalarla başladı , önemli olan hatayı öğrenip düzeltmektir , bu hususta forumun faydası çok büyük bolca araştıma yaparak daha iyi adımlar atabilirsiniz. Tankı komple temizlemek azot döngüsünü sekteye uğratabilir , bunun yerine düzenli olarak haftalık su değişimi yapmanızı tavsiye ederim . Mor renk ışık bitkilere ne kadar faydası olur orası tartışılır , daha çok 6500k-10000k beyaz renk önerilir , 8 saat aydınlatma daha yaygındır . Elodea çoğunlukla vantuzla cama sabitlenir daha kolay bir yöntem olduğundan .[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Vantuzla yapıştırma yöntemini okudum bugün ama bitki bayağı erimiş, çıkardım. Deneme amacıyla bir süre suda ve ışıkta besin ve gübre takviyesi yapacağım.
Düşe Kalka Akvaryum Hobisine Başlamak
Merhabalar.
Hayatımda ilk defa forum kullanıyorum. Her türlü hatam için şimdiden özür dilerim. 11 bebek lepistesim, 1 çöpçüm, 2 cüce vatozum, var. Tankım yaklaşık 2 aylık. 25 lt. Hagen kum, lav kırığı zemin. Tankı kurduğumdan beri çeşitli sebeplerle balık kaybettim. Şu an -hamile gelmiş anneleri dahil bütün yetişkin balıkları öldüğü için- 11 adet 15 günlük lepistesle başbaşa kaldım. Şu an acil olarak çözmem gereken bir bitki sorunum var. İnternetteki görsellere bakarak belirleyebildiğim kadarıyla elodea isimli bir bitki ve başka 3 bilmediğim cins bitki var. Özellikle eladoa olmak üzere bitkilerde eriyerek kopma başladı. 4 gün önce komple tankı temizledim. Güneş alan bir noktadayız, gölgeye aldım. Isı 26. Işık mor floresan. 12 - 16 saat arası açık. Dün, Reeflowers markasının potash, all inclusive ve bugün de liquid carbon ürününe başladım. Ancak akşam saatlerinde eladoa -zaten henüz köklenmemiş olduğu için suda yüzüyordu. Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
Bitkilerim Eriyor
Merhabalar.
Hayatımda ilk defa forum kullanıyorum. Her türlü hatam için şimdiden özür dilerim. 11 bebek lepistesim, 1 çöpçüm, 2 cüce vatozum, var. Tankım yaklaşık 2 aylık. 25 lt. Hagen kum, lav kırığı zemin. Tankı kurduğumdan beri çeşitli sebeplerle balık kaybettim. Şu an -hamile gelmiş anneleri dahil bütün yetişkin balıkları öldüğü için- 11 adet 15 günlük lepistesle başbaşa kaldım. Şu an acil olarak çözmem gereken bir bitki sorunum var. İnternetteki görsellere bakarak belirleyebildiğim kadarıyla elodea isimli bir bitki ve başka 3 bilmediğim cins bitki var. Özellikle eladoa olmak üzere bitkilerde eriyerek kopma başladı. 4 gün önce komple tankı temizledim. Güneş alan bir noktadayız, gölgeye aldım. Isı 26. Işık mor floresan. 12 - 16 saat arası açık. Dün, Reeflowers markasının potash, all inclusive ve bugün de liquid carbon ürününe başladım. Ancak akşam saatlerinde eladoa -zaten henüz köklenmemiş olduğu için suda yüzüyordu. Ne yapmalıyım?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.