ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
guppylover
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Şubat 2009 22:21
Son Ziyaret:
09 Eylül 2009 17:28
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özer Ören
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özer Ören

SON 8 MESAJI

Kiras karides yumurtaları
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.Açıkçası karidesi aldığım akvaryumun suyunu da önceki tankımdan aldım.Su değerlerinin fazla değişmeyeceğini düşünerek bu şekilde bir yol izledim.Ana tankımda 10 adet neon tetra ve 2 adet te otocinclus um var, ayrıca tankım bitkili fakat yavrular için bu bitkilerin çok korunaklı olduğunu düşünmüyorum.O yizden farklı bir tanka alma gereği duydum.Tül yavruluk da kullanma düşüncem var.bu yöntemle ana tankımın değerlerini en azında çok kaybetmeyeceğimi düşünüyorum.Yavruluk gibi önerebileceğiniz herhangi bir pratik yol var ise önerirseniz ayrıca da mutlu olurum.
Kiras karides yumurtaları
Arkadaşlar kiraz karidesimin karnında yumurtalar doldu.Fakat bu yumurtalardan yavruları nasıl alacağımı bilmiyorum.Hamile karidesimi ayrı küçük bir akvaryuma aldım.Tek başına.Acaba bu yumurtaları döllemek için herhangi bir erkek karides gerekir mi yanına yoksa tek başına belli bir süre sonra bu yumurtalardan yavrular çıkacak mı?Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
tabandaki beyaz örtü ?
Sinan bey yorumunuz için tşk ederim. Acaba bu sorunu herhangi bir vatoz ya da çöpçü kullanmak suretiyle çözmem mümkün olabilir mi?Kumun altında dazs soil marka gübre kullandım. 1 hafta geçmeden bu tarz birşeyin patlak vermesi beni gerçekten başlangıç aşamasında çok sarstı diyebilirim. Ayrıca elodea larımın gövdelerinden de bir tür sarmaşık gibi bişeyler tabana doğru yönlenerek artmakta. Şevkim gitgide azalıyor bitki yetiştirmeyi öğrenmeden asla balık koymayı düşünmüyorum açıkçası.Kumun üstündeki kahverengi oluşumlar için de görüşlerinizi bekliyorum.
tabandaki beyaz örtü ?
Ayhan bey yardımınız için çok teşekkür ederim. Nasıl yaptığınızı kısaca yazabilirseniz ilerisi için benim açımdan çok faydalı olacak :D Forum konularında biraz yeniyim açıkçası.Bir de arkadaşlar resimde görülen bitki türüm hakkında görüşlerinizi ayırıca öğrenmek isterim.Aldığım yerden heteranthera denilmesine karşın ben pek emin olamadım.heteranthera biraz daha büyük ve daha farklı bir yaprak çeşitlemesine sahip sanki. 
tabandaki beyaz örtü ?
Arkadaşlar fotoğrafları bir türlü foruma ekleyemedim :D upload yaptığım linkin adresini veriyorum.Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Saygılar...

http://img262.imageshack.us/gal.php?g=dsc04021k.jpg
tabandaki beyaz örtü ?
Arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce bitkilerimi alıp akvaryumumu kurdum. Bitki büyümesi gerçekten inanılmaz fakat kumumun üstünde belli noktalarda beyaz bir örtü oluştu.Sanki dağılmış bir pamuk u andırıyor. Hafif bir dumansu yapısı var. Şu an akvaryumumda bir tane salyangoz ve bitkilerim dışında herhangi bir canlı bulunmamakta. Sizce bunun nedeni ne olabilir. Fotoğraf makinam olmadığı için bunları gösteremiyorum ama en yakın zamanda eklemeye çalışıcam. Yeni başlayanlar buraya adlı makaleyi birebir uygulamaya çalışıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.İyi günler... 
Bir Bitkili Klasiği. Son Fotoğraflar Sayfa 10'da.
Emre bey harika bir bitkili akvaryumunuz var.Tebrik ediyorum. Galiba ağaç kütüğü mahogany türünden. Acaba ağaç kütüğünü nereden temin ettiniz? ve fiyatı ne kadar? Böyle bir kütüğü ben de kendi akvaryumumda görmek isterim açıkçası.
Ne kadar kum kullanmalıyım
Arkadaşlar çok da iyi boyutlara sahip olmayan (65x23x30) bir akvaryum um var ve bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum.Kum olarak hagen siyah kum almayı düşünüyorum ama tam olarak ne kadar kum kullanmam gerektiği konusunda biraz sürümcemede kaldım. Çokça alıp gereksiz masraf yapmak istemiyorum açıkçası.Kendi yaptığım hesaplamalarda yaklaşık olarak 13-15 kg ın bana yeteceği düşüncesindeyim.Sizlerin de bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum.teşekkürler...  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.