ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mavimetre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2010 11:16
Son Ziyaret:
02 Şubat 2012 15:56
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Kaya

SON 3 MESAJI

Üretimhane(hobihane) kurdum vira bismilla

Teşekkür ederim Ahmet bey. Bende birilerine faydalı olabilir miyim, yeni fikirler ortaya çıkar mı diye bu düşüncelerimi paylaştım. Örneğin bu başlık 20 000 defa tıklanmış 185 tane de mesaj yazılmış, demek ki çok sayıda insan hobi(üretim)hane konusuna ilgi duyuyor. Bazı şeyler var ki (sevgi gibi) paylaşıldığında artar, bazı şeylerde paylaşıldığında azalır (üzüntü gibi). Bilgi de paylaşıldığında artan bir şeydir. Bugün ben önemsiz gibi görünen bir şey düşünürüm, yarın biri ona başka bir şey katar derken o şey benim de işime yarayan bir duruma gelir. Bilim ve teknoloji bu şekilde gelişmiyor mu zaten. Sadece Edison ampulü keşfedip evini aydınlatsaydı ne başkasına nede kendine faydası olmazdı. Sadede gelecek olursak ben konuyu açan ve tecrübelerini samimiyetle paylaşan ve kafasında hobi hane olan arkadaşlara ışık tutan Hasan beye tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. 

Üretimhane(hobihane) kurdum vira bismilla
Çok parlak olmasa da bazı fikirlerim var. Öncelikle Şunu belirteyim; burada bahsedeceklerim uyguladığım şeyler değil. Dolayısıyla verimli olup olamayacağını tam bilemiyorum, ayrıca sisteminizi bu şekilde dönüştürmeniz de mümkün olmayabilir. Ancak ben yinede kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Size belki daha başka kapılar açabilir. 

1. Aşama:
Uygulama: Düşündüğüm sistemde bütün akvaryumlara aşağıdaki gibi bir su tesisat kurulması gerekecek. Bu tesisattan amaç otomasyon altyapısını oluşturmak.
Zorluk: 50 adet akvaryuma bunu uygulamak biraz güç, ancak yinede olabilir.


2. Aşama:  
Zorluk: (Bu kısım biraz daha zor o yüzden önce zorluklardan bahsetmek istiyorum)
Fazla suyun taşırılması için akvaryumların yukarıya yakın yerden delinmesi yada overflow  yapılması gerekmekte. Oferflow sump sistemlerde kullanılmakta ve forumlarda çok geçen bir konu o yüzden üzerinde durmayacağım. Kısaca overflow un mantığı minik bir sifon oluşturarak fazla suyu taşırma üzerine kurulu

Uygulama: İki seçenek var.
1. seçenek: (Forumlarda gördüğüm bir sistem) akvaryumların üzerindeki vana kullanarak damla damla istenilen miktarda su akvaryuma verilir. giden kısmın üst seviyesine konan süzek marifetiyle de fazla olan su taşırma mantığıyla akvaryumdan atılır. (Uygulama; önce haftalık değişim miktarı göz önünde bulundurularak 1 dakikada ne kadar su gerektiği hesaplanır. Daha sonra belirlenen miktarlar damla hızı değiştirilerek ayarlanır.)
2. seçenek: (herhangi bir yerden esinlenmedim bana ait bir fikir (ancak daha önceden düşünülmüştür, olağan üstü bir şey değil)) 5 - 10 akvaryumun su değişimi için gerekli bir tank yada depo benzeri bir şey ayarlanır. daha sonra bu merkeze konan vana marifetiyle temiz su tanklara bir seferde gönderilir , fazla su yine taşırma mantığıyla akvaryum dışına gönderilir.

Ek öneri: Kirli su dip çekimiyle uzaklaştırılmayacağı için akvaryuma konulacak bir kafa motoru ile pisliklerin belirli bölgelerde birikmesi sağlanabilir. Dolayısıyla pislikler daha rahat uzaklaştırılır. (Ayrıca bu kafa motorlarının tek bir yerden kontrol edilerek dip temizliğinden 2 - 3 saat önce çalıştırılması gereksiz elektrik sarfiyatını azaltır.)

Tartışma: Taşan fazla suyun tamamı kirli su olmayacak taşan suyun içinde bir miktar temiz su da bulunacak, ancak düşünülen su değişim miktarı biraz daha artırılarak sorun halledilebilir diye düşünüyorum, ancak yinede tartışılabilir. Sonuç olarak çok daha farklı sistemler geliştirilebilir, ben sadece burada bir fikir jimnastiği yapmaya çalıştım. Biraz uzun olduysa ve sürçü lisan ettiysek affola.


Üretimhane(hobihane) kurdum vira bismilla
Baştan sona kadar okudum. Gündüz çalışıp akşam bu işle uğraşmak müthiş bir gayret. Birde bütün bunlarla beraber samimiyetle bunu paylaşıma ve eleştiriye açmak daha olağan üstü. Bu işi düşünenler için harika bir deneyim ve tecrübe. Azminizden dolayı sizi kutluyorum.

Sakıncası yoksa benim de merak ettiğim iki soru var:
1- Akvaryumculara satış fiyatlarınız ne kadar ? 
2- Su değişimini daha otomatik hale getirseniz kısıtlı zamanınızı daha verimli hale getiremez misiniz ?

Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah' a emanet olun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.