ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Amra
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
74
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2011 00:57
Son Ziyaret:
06 Kasım 2018 18:25
Toplam Mesaj:
795 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
Aytekin
SON 10 MESAJI
Frontosa Blue Zaire Moba Çok Güzel Paylaşım Olmuş
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Melek Alicam Ne Onerirsiniz
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Melek yumurta dökerken
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Daphnia Moina
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Arowana Yumurta dökerken .
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Evde Su Piresi Yetiştirmek (dafinia)
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
İstanbul melek üreticileri
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .Amra 2014-04-13 01:30:39
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .
İstanbul melek üreticileri
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
adi salyangoz arıyorum
Gel bana topla hepsini :))
Gel bana topla hepsini :))
SON MESAJLAR
- Hırpalanan Cüce Dişi Vatoz Kaangzkr, 16:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zebra Ciklet Soru. Ne Yapmalıyım flanormimar, 15:24
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Akvaryumdaki Solucanımsı Canlı Ahmet53, 13:59
Hastalıklar ve İlaçlar - 45 Litrelik Akvaryuma Öneriler eynsrae, 13:59
Yeni Üye Forumu - Yeşil Su Problemi ugurbaran, 13:04
Hastalıklar ve İlaçlar - İwagumi Again AlpacinQ, 12:45
Akvaryum Tanıtımı - Mini Sump Yaptım 😊 SemihDinçer, 12:10
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Melek Balığı İnci Kefali, 11:37
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Hobisinde Gördüğüm En Büyük 6 Sıkıntı SaRCoPhiLiuS, 11:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçü Balığım Ağır Yaralandı Tavsiye Verir Misiniz MasterChiefHakan, 10:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Aquasphere Tr Youtube Kanalı MasterChiefHakan, 10:38
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Takip Uygulamamı Test Edebilir Misiniz? bitkiliakvaryum, 10:30
Akvaryum Dünyasından Haberler - Killifish Arıyorum Rafayel, 08:35
Yeni Üye Forumu - Electric Blue Acara Cinsiyet egemenc, 08:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balığımın Kuyruğunda Bir Hastalık Var Sanırım lonewisp, 03:46
Yeni Üye Forumu - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 01:52
Akvaryum Tanıtımı - Çöpçü? Vatoz? Tür Konusunda Bilgi Ahmet53, 00:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - İlaç Satışı Neden Yok? Joec, 00:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Mercekli Led İçin Profil SaviaSora, 23:51
Aydınlatma - Blackwater Channa Tankım whoisshery, 22:51
Akvaryum Tanıtımı - Monte Carlolar Üzerindeki Kahverengilik Kerimcan37, 20:36
Yosun - 50 Cm Akvaryum Tür Tavsiyesi Zaid, 20:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 20:09
Akvaryum Tanıtımı - İlk Akvaryumum İçin Ekipman Seçimi Ahmet53, 17:48
Yeni Üye Forumu - Pirana Yemi Penci zorno, 16:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🐟 Balığım Hamile Mi? | Soru - Cevap tscount, 15:48
Canlı Doğuranlar - Akvaryumum Hakkında Görüşleriniz, İzmir'de Tavsiye tscount, 15:44
Yeni Üye Forumu - Akvaryumbitkicim.com Güvenilir Mi Attractives, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumbitkicim Sitesi Güvenilir Mi? Attractives, 15:40
Forum ve Site Hakkında - Akvaryumbitkicim.com lodostm, 15:34
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitkili Akvaryum lodostm, 15:31
Bitki Türleri ve Bakımı - Hindistan Bhima Nehri'nde İstilacı Bir Ciklet Türü Orhan76, 13:00
Makaleler ve Tercümeler - Konya'da mobilyalı akvaryum imalatçıları. Beyzagur, 12:53
Akvaryum Dünyasından Haberler - Sürekli Su Değişimi MasterChiefHakan, 11:38
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Orandam Dipte Duruyor Diğer Balıklar Isırıyor Cem Esen, 08:28
Yeni Üye Forumu - Albino Kribensis Joyusca, 02:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yaralı Yavru Oscar koraykbl, 02:50
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Ro Su İçin Gh-kh Kullanımı musti9411, 23:00
Akvaryum Bilimi - Co2 Tüp Nerden Alınır darkaura, 21:57
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balığımın Hastalığına Teşhis Koyamıyorum Yami, 18:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Orandalarım Renklerini Kaybediyor Bettamtailung, 17:48
Sazansıgiller - Leonardit Zeminli Akvaryum Kurulumu Belisarius, 15:56
Akvaryum Tanıtımı - Bu Bitkinin Adı, Familyası? fatihsahin, 15:24
Bitki Türleri ve Bakımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 15:20
Akvaryum Tanıtımı - Zebra Ciklet 1Balikci, 13:21
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Litre Yeni Bitkili Tankım volkangunes, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Kumun Altında Solucan Bettamtailung, 11:15
Omurgasızlar - Sulawesi Karides Rehberi SunkenShrimps, 08:00
Omurgasızlar - Hangi Balığı Ekleyeyim? koraykbl, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pengasusa Bakmak İstiyorum Kaç Lt Olmalı ugurbaran, 23:22
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Shark 115 Cm, 120 125 Cm Uyumlu Armatür dekul 15:57
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 15:54
- Akvaryum Bitkileri mesutt 14:33
- Sunset Lepistesler Ve Amazon Hançeri Canerkartal 14:26
- Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 14:25
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 14:18
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 14:15
- Rasbora Arıyorum Miller 14:15
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 13:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 13:56
- Moss Teli CevdetSERBEST 13:56
- Cabomba Tuberculatum Rotala Wallichii Aranıyor Mateach 13:08
- Neon Tetra 4 Adet Mateach 13:08
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 12:51
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 12:51
- Tiger Endler , Karides , Salyangoz gyunda 12:51
- El Tigre Endler efephe 11:52
- Mobilyalı Set Akvaryum Cafertas 11:16
- Kaliteli Malzemeler dark blue 10:38
- Yerli Üretim Apistogramma Trifasciata rhn35 10:34
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 09:54
- Ankara İçi Salvinia Natans Arıyorum. osmandbnl 09:54
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:43
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 09:28
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 09:28
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 08:30
- Akvaryum İçin Tüm Malzemeler zen666 07:53
- Hikari Yemler zen666 07:53
- Kabuklu Artemia Yumurtası zen666 07:53
- Ekstra Clear Tanklar AtlasPoyraz 07:44
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 07:44
- Moscow Dark Blue Lepistes emre12ozkan 07:28
- Rotala Blood Red -hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 07:28
- Satılık Geosesarma Dennerle Purple Vampir Yengeç Arch.Hüseyin 06:51
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 06:46
- Microlepidotus Karilani Genç Damızlık EDDY 02:51
- Dişi Betta Arıyorum Whatsapp Tan Yazabilirsiniz BRHNSNMZ 01:59
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:55
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:55
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:55
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 22:55
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 22:40
- L144 Mavi Göz Tül Vatozlar Kampanyanın Kralı FULL RED MEHMET 22:28
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 22:28
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 22:28
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 22:28
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 22:28
- Seachem, Akvaryumlar, Malzemeler Uygun Fiyat!!!! Özgür7 22:27
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 22:18
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 21:43
KULLANICILAR
- 89 Online Kullanıcı, 50 Üye
Online Kullanıcılar
karidesrehberi,
Ulast,
corail79,
biacar,
Feanor,
MUSTAFAEKR,
Beyzagur,
Koksal Gurkan,
MrBdk,
MiSoSiKiaN,
zen666,
SemihDinçer,
Kaangzkr,
Hak@N,
Berkant,
ciways,
TurX,
dark blue,
melbet_onsl,
888starz_tePr,
burock14,
livindead,
hayvanlareniyi,
osmandbnl,
alprn,
BassBoost,
Orhan76,
SaRCoPhiLiuS,
Akrattin,
EKAR,
omerfish,
doufo361,
zekigonlum,
Bozajuniors,
akvaristsaglam,
Öğretmen Ali,
ferhattt,
Şahinöztürk,
abunil,
mlh06,
evilways,
dekul,
Gastropoda,
Niler,
yasiiinyldrm,
şansal,
BASARSURMEGOZ,
Mehari,
AlpacinQ,
Ozgurakvaryum,
altum123,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
