ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Notdead
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2013 13:32
Son Ziyaret:
18 Ocak 2014 11:11
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Bilgin Armağan
Doğum Tarihi:
21 Ağustos 1991
Yaş:
34
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Bilgin Armağan
SON 10 MESAJI
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
600 litrelik bir tanktan soz ediyoruz. Evimde 300 litrelik bir tank daha var, aslinda o bana ait olan fakat Challenger besleyebilmek adina babamin akvaryumu boyutlari dolayisiyla daha akillica bir secenekti, o yuzden babamin akvaryumu bana vermesini bekledim.
Notdead 2013-04-06 15:03:17
600 litrelik bir tanktan soz ediyoruz. Evimde 300 litrelik bir tank daha var, aslinda o bana ait olan fakat Challenger besleyebilmek adina babamin akvaryumu boyutlari dolayisiyla daha akillica bir secenekti, o yuzden babamin akvaryumu bana vermesini bekledim.
Yani challenger beslenecekse, ki asil sorun burada aslinda sen beslenmemeli diyorsun, 600 litrelik tank, 4-5 challenger alip buyudukce eleyerek 1 ya da 2'ye dusurmek bence akillica.
Ah keske havuzum olsa da sonrasinda ne yapacagima dair dusunmesem. Yapilacak tek sey, bir hayvanat bahcesine bagislamak olacaktir (eger mumkunse)
Bir sure de olsa, soz konusu canlilara rahatsizlik vermeyecek boyutlara ulastirana kadar Challenger beslemek istiyorum. Durum ozetle bu aslinda.
Akvaryum ortaminda dogal ortamlari ne kadar saglanabilirse gerekli her seyi yapmayi planliyorum nakit durumum elverdikce ve dedigim gibi bir sure sonra, akvaryum 1000 litrelik de olsa yine elden cikarmak zorunda kalacagim.
Goruslerine deger veriyorum, belirli bir olcude haklisin. Ben de bunun farkindayim ancak bu yillardir istedigim bir seydi ve nihayet gorece buyuk sayilabilecek 600 litrelik bir akvaryuma sahibim, bu amacla ilk olarak, tekrar belirtiyorum ki Challenger'in ya da Challenger'lerin rahatsiz olmayacagi bir boyuta ulasmalarini sagladiktan sonra mutlaka bir caresini bulacagim. Bir yil boyunca baktigim bir canliya nasil kotu muamele yapabilirim? Bu mumkun degil. Amacim onlarin huzurla yasamasini saglayabilmek ve bunu yakindan seyredebilmek. 600 litre de en azindan belirli bir sure bu amac icin uygun.
Zaten sonrasinda akvaryumu, muhtemelen mata mata veya musk veya balik ile devam edeceksem corydoras ile farklilastiracagim.
Ancak akvaryumda Challenger'in kopek baliklari gibi yuzuslerini izlemek bana cok keyif verecek. Bunu gerceklestirmek istiyorum.
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
600 litre tanka sahibim, en azindan bir yil beni idare edebilir degil mi? Balik rahatsiz olacak konuma geldiginde ise elbette ki bir caresini bulacagim. Evrim Bey'in guzel bir challenger konusu var. Yazilan her seyi okudum. Onun da 600 litrelik bir tanki vardi sanirim.
600 litre tanka sahibim, en azindan bir yil beni idare edebilir degil mi? Balik rahatsiz olacak konuma geldiginde ise elbette ki bir caresini bulacagim. Evrim Bey'in guzel bir challenger konusu var. Yazilan her seyi okudum. Onun da 600 litrelik bir tanki vardi sanirim.
Ben Challenger bakip bakmama konusunda tavsiye istemiyorum.
Mumkunse ekipman konusunda tavsiye istiyorum.
Eger size etik gelmiyorsa, konuya yazmayabilirsiniz. Cunku istedigim tavsiye teknik ekipmanlara yonelik, challenger bakmali miyim bakmamali miyim diye sormuyorum.
Corydorasçılar buraya
Mutlaka izlenmistir fakat ben de su videoyu ekleyeyim dedim,
Mutlaka izlenmistir fakat ben de su videoyu ekleyeyim dedim,
Top comment'lerden biri her seyi ozetliyor aslinda;
"And that's why these fish like to be in groups in aquariums. =)"
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=cWIVCdLOImw[/VID]
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Mert, zevk almama engel nedir acaba? Neden zevk almayabilirim?
Mert, zevk almama engel nedir acaba? Neden zevk almayabilirim?
Oysa zevk almam icin pek cok sebep var. Gorunusleri oldukca gorkemli, siradan bir akvaryum baligi gibi degil, bir akvarist sayilmam, ancak biraz siradisi/heyecan verici bir tur beslemek istedigimde ona yonelirim. Yoksa acikcasi akvaryum hobiciliginin cok ilgimi cektigini soyleyemem.
Babamin yillarca Malawi tanki vardi, kac defa ilgilenmisimdir acaba diye dusunuyorum.
Bu arada kendisinin de yillar once astoronotlarla baktigi bir challenger'i vardi ve 50-60 cm'lik bir balikti.
Ozetle demek istedigim, salt akvaryum icin degil, tum petler icin algim siradisilik yonune kayiyor.
Siberian chipmunk'umuz ne yazik ki dort yil baktiktan sonra iki ay once oldu. Babam simdi sugar glider istiyor fakat fiyati biraz pahali. Sanirim bu huyum, akvaryum hobiciligi disinda, babamdan geliyor. Siradan canlilar/turler bakmayi sevmiyorum.
Bu yuzden bir Malawi, Tanganyika tanki degil, Challenger :)
Umarim aciklayici olabilmisimdir.
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Yorumlar icin tesekkurler arkadaslar.
Yorumlar icin tesekkurler arkadaslar.
Aslinda ilk basta 4-5 tane alip eleme usulu baliklar buyudukce 2'ye ve hatta belki 1'e dusurmeyi planliyorum. Baslarda Ugur, sizin soylediginiz gibi baliklar henuz kucukken ufak dekorlar kullanabilirim magara vs. Ama bunun disinda ince kum haricinde bir sey kullanmayi dusunmuyorum. Arka fon icin tavsiyelerinizi alabilirim.
Bir de isitici ve los isigi nasil saglayacagim konusundaki ekipman tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Gunaydin,
Gunaydin,
Degerli gorusleriniz icin tesekkur ederim ancak Challenger konusunda simdilik israrliyim, bir ya da iki adet challenger almayi dusunuyorum.
Ozellikle teknik ekipmanlar konusunda yardim bekliyorum.
Soyledigim gibi ince kum alacagim ve akvaryumda baska bir sey olmayacak. Belki ufak bir magara dusunulebilir. Sicaklik 28 derecede sabitlenecek ve los bir isik saglanacak.
Simdilik bir tek bunlardan eminim, ozellikle filtre secimi konusunda yardim rica ediyorum. :)
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Evet aslinda bu bakis acisiyla Tamer, siz haklisiniz. Zira akvaryum boyu ne kadar buyuk olursa olsun Mert, sizin de belirttiginiz gibi bu baliklar devasa boyutlara ulasabiliyor, bu anlamda aslinda 1000 litrelik bir akvaryumum olsa bile bir sure sonra bu miktar dahi yetersiz kalabilir.
Evet aslinda bu bakis acisiyla Tamer, siz haklisiniz. Zira akvaryum boyu ne kadar buyuk olursa olsun Mert, sizin de belirttiginiz gibi bu baliklar devasa boyutlara ulasabiliyor, bu anlamda aslinda 1000 litrelik bir akvaryumum olsa bile bir sure sonra bu miktar dahi yetersiz kalabilir.
Aslinda bunu daha once bizzat gozlemledim de. Babam astronotlarla birlikte bir adet challenger bakmisti. Challenger cidden devasa boyutlardaydi ve akvaryumda donerken zorlaniyordu. (o denli buyuk, kac cm oldugunu hatirlayamayacagim) Akvaryumda siklikla ileri geri yuzuyordu ve cok stresli oldugunu animsiyorum, yillar onceydi. Cok buyudugu icin babam satmak zorunda kalmisti.
Ancak ben oldukca hevesli oldugumu soyleyebilirim. Kucuk boyutlarda iki adet challenger alip deneyimlemek istiyorum. Esasen bir akvaryum hobim yoktur, bu canavarlar disinda. (daha onceden piranha beslemistim kucuk yaslarda)
Yine de tavsiye verebilir misiniz acaba?
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Merhaba,
Merhaba,
Babam sahip oldugu 600 litrelik akvaryumu bosaltmaya karar verdi. (Kendisinin tanki karisik Malawi cikletlerinden olusmaktaydi) Ben de hemen uzun zamandir cok istedigim ancak 150 litrelik akvaryuma sahip olmam dolayisiyla bir turlu gerceklestiremedigim challenger akvaryumunu kurabilmek adina talip oldum tabii.
Challenger'lar hakkinda cok sey okudum, ogrendim. Ancak akvaryum kurma asamasina gelince biraz daha ciddiyetle salt okumakla kalmayip sizlere de danismayi uygun gordum.
Aklimda olan taban olarak ince beyaz bir kum. Bunun disinda hicbir kaya vs. kullanmayacagim. Yem artiklarinin temizlenmesi amaciyla leopar vatoz alabilirim. Challenger'lardan buyuk olmasi kosulu ile elbette. 2 adet challenger almayi dusunuyorum.
Filtreler hakkinda, nasil bir sey almam konusunda emin degilim.
Genel olarak onerilerinizi bekliyorum.
Tesekkurler :)
Alligator Snapping Turtle bakımı ve nereden bulabilirim.
Ben de simdi sizin sayenizde haberdar oldum ve gercekten heyecan verici, prehistorik bir gorunuse sahip, Kuzey Amerika'nin en buyuk tatlisu kaplumbagalarindanmis, elbette gorunusunun agresifligini disavuran bicimde carnivor. :)
Ben de simdi sizin sayenizde haberdar oldum ve gercekten heyecan verici, prehistorik bir gorunuse sahip, Kuzey Amerika'nin en buyuk tatlisu kaplumbagalarindanmis, elbette gorunusunun agresifligini disavuran bicimde carnivor. :)
Eger nasil temin edilebilecegini ogrenirseniz -pek sanmiyorum ama- buradan yazabilir misiniz acaba?
Bearded Dragon hakkinda basit birkac soru
Selam,
Selam,
Forumdaki ilk mesajim. Daha onceden bilgisiz bir bicimde iguana bakmistim, babamin buyuk sayilabilecek bir Malawi tanki var. (yaklasik 350 litre) Kendisi ayni zamanda siberian chipmunk besliyor.
Bazi nedenlerden oturu iguanayi elden cikartmak zorunda kalmistik, dedigim gibi bilgisizdim ve ona yeterli ilgiyi gosteremiyordum. Bir uv lambasi, spotlight yoktu, kum tercihi vs. hepsini tamamen rastgele secmistim. Simdi ayni hatayi tekrarlamamak adina, daha dikkatli davranarak ve arastirarak bir bearded dragon beslemeyi dusunuyorum.
Genel olarak soz konusu canlinin dogal ortaminin nasil olduguna, teraryumda nasil bakilacagina vs. hakimim. Ancak uv lamba, spotlight, kum ve kaya secimi gibi konularda zayif oldugumu soyleyebilirim.
Mesela UV lamba tam olarak nasil olmali? Nasil bir spotlight tercih etmeliyim? Kum ve kaya secimleri tam olarak nasil olmali? Bunlar disinda bearded dragon'un hosuna gidebilecek ortami nasil saglayabilirim? Yuksek dallar ya da magaralar hosuna gider mi?
Olabildigince mukemmel bir cevre yaratmak istiyorum kendisine. 150 cm civarinda akvaryumum bu arada. Muhtemelen bir tane bearded dragon alacagim.
Eger becerebilirsem blaptica dubia uretimini de dusunebilir besin ihtiyaci icin.
Simdilik bu kadar diyeyim.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
SON MESAJLAR
- 55 Litre Caridina Akvaryumu – Baştan Sona Kurulum Django, 04:10
Akvaryum Tanıtımı - Sitrik Asit Co2 İle Zemin Bitkisi Olur Mu? Eminsalih, 03:42
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 32l, Nano Tank Ekipman Önerileri. TonyMcLegend, 02:22
Yeni Üye Forumu - Dophin C1000 Raveslon, 01:38
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Akvaryum Yapımı TonyMcLegend, 00:48
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin TonyMcLegend, 00:44
Yeni Üye Forumu - Salyangozum Bitkilerimi Yiyor MasterChiefHakan, 23:29
Bitkili Akvaryum Canlıları - Artemia Çıkartmak Hk. NightWist, 23:00
Bitki Akvaryumları Genel - Dış Filtre Öneri TayfunSylkn, 22:39
Filtreleme Seçenekleri - 170 Litre Akvaryuma Dış Filtre Tavsiyesi yemrekozenn, 22:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo Aq 900 Serisi Dış Filtre yemrekozenn, 22:29
Filtreleme Seçenekleri - Bitkilerimdeki Deformasyonlar MertSoyumert, 22:19
Bitki Akvaryumları Genel - Denizlide Endler Arıyorum Samet Alparslan, 21:47
Yeni Üye Forumu - Endler Karidlesler Yanına Yeni Türler LeafyAqua, 21:40
Bitki Akvaryumları Genel - Aydınlatma Tercihi bor31, 21:32
Aydınlatma - Hobiye Tekrar Dönüş dincseref, 21:22
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin erkamgok, 21:03
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Colisa Cüce Gurami Cinsiyet erkanmazici, 20:55
Cinsiyet ve Tür Belirleme - German Blue Longfin Ramirezi Balığımdaki Hastalık Olcayyy, 20:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Trichopsis Pumila Cyber_Scout, 20:00
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Difüzörü: Serum Seti Mi, Ihlamur Dalı Mı ? yhackup, 17:59
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 66x56x33 Bitkili Akvaryum (destek) Ahmtkrt93, 17:53
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Japon Balığım Çok Nadiren Ters Dönüyor feyzana, 17:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığı Durumu Hakkında Bilgi feyzana, 16:58
Yeni Üye Forumu - Albino Gold Axolotum scorpion26, 16:40
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 pianoƒish, 15:15
Akvaryum Tanıtımı - 40-40-40 Deniz Akvaryumu Naısl Kurulur Tortuga7, 14:45
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Glass Catfish flanormimar, 14:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Aguamentist, 13:52
Filtreleme Seçenekleri - Tatlı Su Midyesi Alabilir Miyim tahatargaryen, 13:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Corylerin Gelişimi BerkBey, 13:30
Kedi Balıkları Forumu - Balığım Ölüyor Galiba Deniz001, 11:47
Yeni Üye Forumu - Betta Dimidiata - Firefly ArifhbsAquatics, 10:53
Labirentliler Tanıtımı - Hangi Soil Aguamentist, 07:38
Taban ve Gübreleme - Akvaryumum İcin Gubre Cyber_Scout, 03:38
Bitki Akvaryumları Genel - Sobo Wp-628h Filtre Ses Sorunu Cyber_Scout, 03:10
Filtreleme Seçenekleri - Canlı Bitkilerim Cyber_Scout, 03:03
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Akvaryum Kurulumu İçin Destek İstiyorum Cyber_Scout, 02:44
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı BASARSURMEGOZ, 23:04
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 30x20x20 akvaristsaglam, 21:21
Akvaryum Tanıtımı - Salyangozum Hangi Tür Gökdeniz Kale, 21:10
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistes Dönerek Yüzüyor. Problemi Nedir ? sercankocatepe, 19:57
Canlı Doğuranlar - 60p Dutch Style alocello, 16:19
Akvaryum Tanıtımı - Demir Profil Orhan76, 16:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeşil Sakal Yolsunu CoryCory, 15:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Filtresiz Olur Mu? İnci Kefali, 14:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? Cyber_Scout, 14:29
Yeni Üye Forumu - Karnı Şiş Gurami BerkBey, 12:00
Labirentliler - Akvaryumu Deniz Akvaryumuna Çevirme ogurcay, 09:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Dişi Sari Prenses Ariyorum.. Kurama 04:57
- Ada Solar (green) Aporetti 03:38
- Creaqua Black Edition Regülatör Aporetti 03:38
- Erkek Apistogramma Kakadu jacksoap 01:56
- Astronot Black Ve Koiler Piranhabull06 01:48
- Yaş Artemia Piranhabull06 01:48
- Megastoma - Cacatuoides - T.candidi HarunYILDIRIM 01:09
- Chihiros Wrgb Vivid 3 ''sıfır Ve Faturalı'' HarunYILDIRIM 01:09
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 01:07
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 00:48
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:48
- Bakımı Kolay Bitkiler,balıklar Metinmert Yiğit 00:25
- Saf Kan Endler ENDLERIUM07 00:05
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 22:21
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 22:21
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 22:21
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 10 Tl Birtek 21:39
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 21:39
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:39
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:39
- Afrika Cichlidleri devito 21:22
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:20
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:20
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:20
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 21:20
- 120x45x55 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 20:49
- Xxl Damızlık Starbei Çöpçü Ve Anubias,fern hakanycl 20:49
- Lda16 Süper Red Shortfin metalhead 20:44
- Apistogramma Trifasciata Çift Arıyorum metalhead 20:44
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi voltran 20:09
- Canlı Yem Mikrofex Kültürü Kaangzkr 20:06
- Mikrokurt Kültürü(artemia Eşdeğeri) Sınırsız Yem Kaangzkr 20:06
- Black Silver Flame Endler inspector 19:52
- Sarı Ateş Neon Karides achiiles_622 19:30
- Hobiyi Bıraktım SJess 19:28
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 19:22
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 19:22
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 19:22
- 2 Yaşında Erkek Flowerhorn Yasarozen 18:14
- Eheim 2215 Ve Sunsun 602b Dış Filtreler. vedat79 17:54
- Su Piresi & Infusoria Amati340 17:36
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 17:36
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 17:36
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 17:36
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 17:36
- Pacu Pirana Balığı Rüzgar eser 17:07
- Neolamprologus Leleupi Rüzgar eser 17:07
- Çift Bricardi (yavrulu) emrahdm 17:00
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 16:30
- Similis-speciosus-sumbu Shell-leleupi erdo_bg 15:45
KULLANICILAR
- 46 Online Kullanıcı, 25 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

