ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
coolermaster
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2011 13:37
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2017 01:12
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Tank ve akvaryum arasındaki fark nedir?
Oldum olası tank kelimesine alışamadım ve sevmedim. Akvaryum denmesi bence daha uygun. Tank deniliyorsa obüs,topda denilebilir ve bu böyle uzayıp gider. Bu benim şahsi fikrimdir. Katılanada katılmayanada saygı duyarım. Konuyu hortlattığım için kusuruma bakmayın.
Yerli Ve En İyi İç Filtre[tavsiye]
[QUOTE=melektrikci]Ben alacak olsam yeşil olanı alırdım, bende bir klasik hissi uyandırıyor, eski günleri anımsatıyor [:3][/QUOTE]

Sizinle aynı görüşteyim. Bendede klasik hissi ve eskiyi andırıyor. Bence bütün akvaryum malzeme ve aksesuarları yeşil renk olsa daha güzel ve doğal gözükür kanaatindeyim.
Azoo Aquaguard
5 ml damlatsan yeterlidir.
Frontoza ile ilgili..
Selam.anlattığın sorunu bende yaşadım.hatta erkek frontosam(32 cm)2 tane frontosamı öldürdü.ben sorunu şöyle hallettim.akvaryumumdaki dekorların hepsini çıkarttım.sadece kum kaldı.3 gün sonra dekorları yerleştirdim kavga otomatikman bitti.ayrıca akvaryumunuz çok küçük.mümkünse büyütün.bundan sonra dışarıdan başka bir frontosa alıp ekleyecekseniz dikkat edin.akvaryum nufusu ne kadar kalabalıklaşırsa yer ve bölge kavgaları artacaktır.
Nereye Gidiyor bu Tropheus sevdası ?
[QUOTE=bjk06]Arkadaşlar çabuk tüketen Türk insanları olarak balık konusunda da son noktaya gelindiğini Düşünüyorum. Piyasa da az bulunan ilangi , red rainbow kasanga türleri ve varyeteleri , kriza ve kasakalawe de de artık herkesin evinde hemen hemen bulunmaya başladı .Zaten dubois ikola çimba bemba taş çatlasın 50 TL ye satılırken fiyatları 25 TL yi bile vurduğu oluyor. Bu  piyasa da çok olduğu için. Bana göre tropheus türlerinin hepsi benim gözümde ayrı , hepsinin kendine has renkleri ve özellilleri var . Fiyat farklılığı da bu piyasanın oluşturduğu bir şey. Tropheus da nadir bulunan türlerde çoğalmaya başladığına göre ve arkadaşın dediği gibi yavru olayı da artık her türden alınabildiğine göre bana göre yavaş yavaş tropheus fiyat cazibesini kaybetcek buna mahkum olcak, ama seyir ve besleme zevki kişiye göre değişir. Ben lepistesle başlayan hobiciliğime meleğin den tutunda frontozasına kadar gittim , ama tek zevki insan gibi huyları olan tropheus da aldım. Ayrıca balık alrkende insanlara hani bir şey alırken hep market market gezip fiyat araştırması yaparız ya balık alırken de o şekilde dikkatli davranmalarını öneririm. Çünkü forumda 50 TL ye satılan tropheus o ilin başka bir yerinde 30 TL de satıldığı olabiliyor . Veya 65 TL ye ithal edilen balıkların forumda 120-100 TL ye satılması gibi. Ama yine de bu uçuk rakamlara ben 3 yıl öngörüyorum maksimum. 
Güzel bir başlık olmuş iktisatı sevdiğim gibi bana göre piyasa da bu şekilde şekilleniyor. Saygılar..[/QUOTE]


Selam arkadaşım.25  tl tropheus türleri nerede var?bana bu konu bilgi verirsen sevinirim.özeldende mesaj atarak 25 tl ye nede satıldığını bana bildirebilirsin.
Frontosa brundi yem tavsiyelerinizi bekliyorum.
[QUOTE=forever_mbuna]Dainichi xl pro ve dainichi kriil flake small sinking(3mm) kullanabilirsiniz.Nls ile ilgili linkleri ö.m ile atıyorum.
[/QUOTE]

oktay yılmaz bey çok teşekkür ederim ilginize.internetten bu yemleri sipariş edebileceğim bir adres varsa bildirirseniz sevinirim.saygılarımla.
Mersin'den avvaryum malzemesi aldım
Bana bu durmdan sonra o akvaryumcu herşeyi bedava verse gene almam.kendi kaybeder böyle.
Kurt Akvaryum İzmir
Selam.öncelikle geçmiş olsun.malesef ülkemizdeki çoğu akvaryumcu böyle.tartışılacak çok şeyleri var.fiyatları,bilgisizlikleri,yanlış yönlendirmeleri sıralarsak daha çok şey buluruz.benim özellikle değinmek istediğim konu akvaryumcuların fahiş ve farklı fiyatları.akvaryumcuların kar marjları o kadar yüksek ki banka faizleri bile yanında masum kalır.bunun yanında bilgisizlikleri ve yanlış yönlendirmeleride eklenince hobici arkadaşların kabusları oluyorlar.mesela ben bir ürün alırken internetten ve piyasadan araştırma yapıyorum.görüyorum ki verdikleri fiyatların arasında(aynı ürün için)uçurumlar var.piyasa nedeyse tutturabildiğine gidiyor.bana 150 cm boyundaki bir akvaryuma 850 tl fiyat isteyipte yine aynı akvaryumcudan 3 gün sonra aynı akvaryumu 400 tl ye aldığımı biliyorum.850 tl ye satarkende bu dükkan kar yapıyor,400 tl ye satarkende bu dükkan kar yapıyor.bunun gibi birçok olay geldi başıma.canlı satışlarıda cabası.kar marjını varın siz düşünün arkadaşlar.hele birde gelip geçici bir müşteri olduğumuzu anlarsalar  yandık.ne tutturursam kardır deyip yüksek fiyat çekiyorlar.bunun yanında bilgisizlikleri ve yanlış yönlendirmeleride eklenince yanıyoruz.aslında kendilerine yapıyorlar bence.anladıktan sonra bir daha gitmiyoruz.ve gidecek diğer arkadaşlara haklarında kötü referans oluyor bu yaptıkları.bunun yanında işini iyi yapan akvaryumcularda var.müşteri memnuniyeti,fiyat poliitikası,ürün iadesi,doğru yönlendirme gibi.fakat bu akvaryumcular bir elim parmakları kadar az malesef.herşey müşterisine görede değişiyor.aslında bu çok yanlış.dükkana devamlı gelende aradasırada gelende yada bir kere gelip bir daha gelmeyecek müşteriyede aynı davranılması gerekir.amacım burada akvaryumcuları karalamak yada kötülemek değil.kimse yanlış anlamasın.iyiki böyle paylaşım forumları varda hobiciler bilgi sahibi oluyorlar.aslında bu forumlar akvaryumcular için çok önemli.burada paylaşılan bilgiler akvaryumculara bir yol ve referans olması gerekir.bana katılanda katılmayanda olabilir herkesin düşüncesine sonsuz saygım var.hepinize sağlıklı balıklar dileyerek saygılarımı sunarım.
Frontosa brundi yem tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese slm.benim 10 adet 12-35 cm boy aralığında frontosa brundilerim var.yem olarak nls cichlid formulanın 1 mm lik yemini kullanıyorum.fakat en büyük frontosalarıma bu boydaki yemler küçük geldiğini ve doyurucu olmadığını (yem boyutu çok küçük olduğu için) düşünüyorum.nls formulanın 3 mm ve 5 mm yemlerini internetten hangi sitede yada istanbul anadolu yakasında hangi pet shoptan bulabilirim.ayrıca frontosalar için bana önerebileceğiniz başka dibe batan bir yem markası varmı.varsa adını verirseniz memnun olurum.şimdiden vereceğiniz cevaplar ve yorumlar için çok teşekkür ederim.saygılarımla.
Yemleri nereden alabilirim
[QUOTE=sonador]Merhaba ben de akvaryem den alıyorum ertesi gün kapında :D çok çok memnunum ve çok dürüst 100 gram aldım inan 104 gr çıktı :D kesinlikle güvenebilirsin...[/QUOTE]

4 gramında hesabı yapılıyor demekki :D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.