ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
asssaa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
54
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Haziran 2011 09:58
Son Ziyaret:
08 Eylül 2020 21:10
Toplam Mesaj:
90 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ab
Doğum Tarihi:
17 Eylül 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Hangi Tasarım. Tasarım Tavsiyesi
Filtrenizin markası nedir? Çok şık duruyor.
İlk Bitkili Tankım
Çok güzel duruyor. Çiçek açan bitkinin adı nedir?
Solungaç Paraziti
[QUOTE=capo di capi]

Bir canlıdan beslenen herşey besisi olmayınca ölür. Virüs değil bu parazit. Virüsler canlı konağa ihtiyaç olmadan yaşar.

Bitkilerim dursun diyorsunuz, balıklar kurtulsun diyorsunuz, döngüm çökmesin diyorsunuz. Bunların üçünü aynı anda sağlayabileceğiniz tek yöntemi size sundum.

Ben olsam ne yapardım, eczaneden potasyum permanganat alır banyo yaptırırdım. Ama tavsiye etmem, zehirlidir, risklidir. Sizin için en mantıklısı mycopurdur.[/QUOTE]

Dediğiniz gibi küçük bir akvaryuma balıkları aldım ve mycopur kullanımına başladım. İki gün oldu balıkların keyfi yerinde gibi. Bir hafta boyunca devam edeceğim ki ana tanktaki parazitler ölsünler. Teşekkürler ilginiz için.
Solungaç Paraziti
[QUOTE=capo di capi]

Tutunacak canlı konak bulamayan parazit çoğalamaz, beslenemez, 3-4 gün içinde ölür. Ana tankta hiç canlı bulundurmayıp tedaviyi başka yerde yapın. Ana tankın da suyunu %80 değiştirip yeni su oturunca canlıları eklemeyi yaparsınız.[/QUOTE]

Bildiğim kadarıyla solungaç parazitleri çoğalmak ve yaşamak için konağa ihtiyaç duymuyorlar. Bir yerde okumuştum. Tam emin değilim. Bu konudaki bilginiz kesin mi?
Solungaç Paraziti
[QUOTE=capo di capi]Sera mycopur bu hastalık için en iyisidir. Fakat içeriğinde bakır olduğu için bitkilere ve omurgalılara zararlıdır.. Ayrı bir yerde tedavi yapabilirsiniz.. 10 -15 litrelik kovalar uygundur.[/QUOTE]

Bu tedaviyi yaptığımda balıklar iyileşecekler belki fakat ana tankta hastalık hala devam edecek. Kökünden temizlemenin bir yolu var mı?
Solungaç Paraziti
Haftalık değişimleri yapıyorum evet ama ana tankta ayrı bir akvaryum kurmadım bunun için.
Solungaç Paraziti
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık olarak 1 aydır Balon moli balıklarımda kayıp vermekteyim ve sadece 3 tane moli ve bir vatozum kaldı geriye. Hastalık olarak solungaç parazitinden şüpheleniyorum. Çünkü balıklarım solungaçlarını dekora vs sürtüyorlar ve su yüzeyinde çok kalıyorlar. İlaç olarak flaggy kullandım bir süre. Isıyı yükselttim fakat bir sonuca ulaşamadım. Doğru oranda ve süreli tedavi yapamamış olabilirim. Son olarak ta Deep fix Acrifish drop diye yeşil renkli bir ilaç kullanıyorum. Ama sanırım o da bir işe yaramıyor. Yeni doğan yavrularda da sürtünme baş gösterdi ve daha önce çok fazla yavru kaybettim. Balıklarda sürtünme haricinde bir sorun yok. Saklanmıyorlar ve iştahları da iyi. Tuz kullanmak çözüm olabilir ama akvaryumda bitki,vatoz ve katil salyangozlar var. Hastalık tam olarak parazit mi nitrat yükselmesi mi anlamadım. Sanırım bu gidişle tüm balıklarımı kaybedeceğim. [:'(]. Hastalık sonrası parazitler konak olmadan hayatta kalabilirler mi acaba? Olmadı tekrardan başlarım. Bu konuda çok fazla yardıma ihtiyacım var. Bir çok tedavi yöntemi var okuduğum fakat yapılması zor ve bazı ilaçlara erişim kolay değil. Tam olarak ne yapmalıyım.
Beta Balığı Yakından İnceleme
[QUOTE=Atay HD]Çok teşekkür ederim ama şu anda aldığım zaman çektiğim fotoğraflar kadar canlı ve renkli değil. Nedeni nedir acaba?

Akvaryumdaki bitkiler çürüdü. Atmak zorunda kaldım bir de filtre balığı çektiği için açamıyorum. Petshopda çok güzel gözüken bir setti ama şimdi boş akvaryum kaldı. 360 TL kazık yedim[:(((] Şu anda akvaryum sanki boş bir kap gibi[:(((] ama beta mutlu. Fakat rengi soluk aldığım kadar güzel ve gösterişli değil. Acaba ben mi iyi bakamıyorum?[:(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213819/210720192306031.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213819/210720192307371.jpg[/IMG]
Bana bakımı konusunda tavsiye verirseniz çok sevinirim...[/QUOTE]

Balığın durumunun birçok sebebi olabilir. Akvaryum ve su şartları,kullanılan yem vb gibi. Bunları açıkca belirtirseniz yardımcı olabiliriz.
Akvaryumun Dibindeki Pullar...
Japon balığı moliye saldırmış büyük ihtimal.
Akvaryum İçin Uygun Mu
Tarihi eser olmasın. Şekil verilmiş çünkü

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.