ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dark_moon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ağustos 2011 17:25
Son Ziyaret:
23 Kasım 2019 07:45
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Işık SAYGIN
Doğum Tarihi:
07 Nisan 1993
Yaş:
30
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Işık SAYGIN

SON 9 MESAJI

Muğlalılar
Bende İzmir'liyim fakat muğlada yaşıyorum..
Tropheus yumurta dan yavru alamama
İyi akşamlar şenol bey.. Yumurtalar dölsüz olabilir,yumurtaların döllendiğinde emin iseniz  mantarlaşmayı önleyici ilaçlardan kullanabilirsiniz..
Orandalara yeni tank
Öncelikle mutlu yıllar dilerim  Amazon(Cryptocoryne crispatula balansae) bitkisini japon akvaryumlarında kullanmayın derim,yaprakları yumuşak yapılı olduklarından dolayı japonlar tarafından afiyetle tırtıklanma riskleri var.. Ya anubias yada saz(devburgulu,bodur)kullanmanızı tavsiye ederim.. Corydoras yerine vatoz japon akvaryumunda daha estetik duracaktır,isterseniz elma salyangozuda güzel olur  Ayrıca bildiğim kadarıyla japon balıklarının sağlıklı gelişimi için;balık başına 40 lt gereklidir,tabi günümüzde japonlar(ne yazık ki) fanus balığı olarak görüldüklerinden dolayı,balık başına 20 lt de gayet iyi sayılır.. dark_moon2011-12-31 17:39:42
BAKMADAN GECME SARI PRENSES
Akvaryum dekoru sana kalmış birşey.. Sonuçta zevk meselesi  Fakat melekleri,S.P lerin yanından çıkarmanı şiddetle tavsiye ederim..
SİLİNEBİLİR:
Merhaba ali bey,öncelikle Mutlu yıllar dilerim  Bence filtreyi bitkilerle daha iyi saklasan ve bitkileri arka planda biraz daha yoğunlaştırsan çok daha güzel bir canlı doğuran tankı olur.. Tabi arka fon siyah olursa bitkiler ve balıkların daha güzel görünecektir  Ayrıca bi kaç farklı bitki daha eklerseniz,estetik açıdan akvaryuma zenginlik katacağı kanısındayım..
Dondurulmuş sebzelerle karides beslemek?
İyi akşamlar cem bey.. Bence 17 lt için 40 kiraz ve 20 neon baya fazla olur.. Bence sayıları yarı yarıya azaltsanız daha iyi olur..
İKOLA- İLANGİ FOTOĞRAFLAR 3. SAYFADA ve ilk yavrular
Bir Maşallah da benden Enes bey Özellikle grup olarak çok güzel bir görüntü oluşturmuşlar,fakat 270 lt için sayıları sizce de biraz fazla değil mi? dark_moon2011-12-31 00:43:57
Doğaüstü olaylar, ilginç kareler

Yavrusu olduklarını pek sanmıyorum,beslendiği ufak balıklar olsa gerek..

Doğaüstü olaylar, ilginç kareler
[QUOTE=Bjk.merve][QUOTE=cihangir]
 
Bu balık ne balığı acaba?
[/QUOTE] [/QUOTE]
.
.
Balığın cinsi Orfoz'muş arkadaşlar,KKTC civarındada bulunuyormuş..
 
 
 
 
(http://aycaninanlibalikci.blogspot.com/ Sitesindeki ilgili makaleden alıntıdır.)
 
Orfoz (Epinephelus guaza)
 
''Serranidae familyasından bir balık türü.
Vücut yandan yassı ve ovaldir. Baş ve ağız büyüktür. Deri kalın olup ufak pullarla kaplıdır. 1'inci sırt yüzgeci daha yüksek olup, 2'nci sırt yüzgeci ile birleşmiştir. Kafa, sırt ve yanlarında canlı iken görülen, ölünce kaybolan yeşilimsi, sarı lekeler ve dikey bantlar bulunur. alt tarafı daha açık renklidir. Solungaç kapakları açık ve dikenlidir. Kuyruk yüzgeci yuvarlaktır.

Orfoz hermafrodit olup, cinsel olgunluğa eriştiği zaman dişi cinsiyet organlarına sahiptir. Hayatının belirli bir dönemini dişi olarak geçirdikten sonra 18. yaşına geldiğinde dişi cinsiyet organları kaybolarak yerine erkek cinsiyet organları gelişir ve hayatının geri kalanını erkek olarak yaşar.

Derinliği 100 m. kadar olan suların kaya aralarında yaşar.Büyüklüğü ortalama 60 cm'dir, maksimum 140 cm olur. Ortalama ağrlığı 15 kg. civarındadır, maksimum 60 kg olur.Yaşadığı her yılda bir kilo alır ve 60 yıl yaşar.''
 
Saygılar..
dark_moon2011-09-01 12:45:55

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.