ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Blue_Shine
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Haziran 2006 10:17
Son Ziyaret:
27 Aralık 2006 15:13
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürhan KOÇER
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gürhan KOÇER
110*65*55
6 Sarı Prenses , 3 yunus , 1 ahli , 3 auratus , 1 kodango , 2 imparator , 3 çöpçü , 3 vatoz
-----------------------------
50*35*25 (Karantina tankı)

SON 10 MESAJI

Akvaryum Kimyası
Teşekkür ederim.
Akvaryum Kimyası
Merhaba öncelikle çok güzel bir çalışma olmuş ellerine ve emeğineze sağlık. Benim sorum oksijen ile alakalı. İmzamda gördüğünüz bir akvaryuma ve balıklara sahibim. Malawi chiclidlerin kayalık alanları sevmesi sebebiyle akvaryumum tamamen kaya ve mercanlarla dekore edilmiş durumda. Akvarumda hiç bir bitki yok. Anladığım kadarıyla en önemli oksijen kaynağı ise bitikiler. Bunun yanında akvarumda herhangi bir iç filtre de yok. Dolayısıyla oksijen sağlayabileceğini düşündüğüm tek kaynak hava taşı. Acaba hava taşı yeterli olurmu yoksa bitki kullanmamıda tavsiye edermisiniz? Eğer kullanmalıysam ne tarz bir bitki olmalı yardımcı olursanız sevinirim.
tuz kullanımı ve nitrat
Konu esasen tamda benimle alakalı çünkü yakın zamanda bir nitrat patlaması yaşadım ve akvaryumumu tamamen temizleyip dinledirilmiş su ile doldurduktan sonra auqa safe ve kaya tuzu ilavesi yaptım. Ancak balıklarım hala sürtünyorlar ve ikinci kez nitrat zehirlenmesinden korkuyorum şuan. Zaten ilkinde 5 tane balık kaybettim bundan sonra balık kaybetmek istemiyorum zira sanırım haddinden fazla üzülüyorum öldüklerinde. Neyse, netice itibariyle özellikle su kimyası hakkında bilgiye ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum
Nitrat Patlaması ve Sonrası

Tüm bilgi ve yardımlarınız için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Nitrat Patlaması ve Sonrası

Bu arada sizde merhaba ayseozden,

Nitrat patlaması olduğuna açıkçası ben karar vermedim. Akvaryumdaki durumu akvaryumcu arkadaşıma anlattım yüksek ihtimalle nitrat olabileceğini söyledi. Balılar çok hareketsiz ve çok hızlı soluk alıyorlardı. Balıların bazıları dışarıdan hava almaya çalışırmış gibi yüzeye dik şekilde yüzüyorlardı vatozlar sıklıkla yüzeye doğru hamle yapıyorlardı ve 1 yunusum 10 dak içerisnde öldü. Belirtiler bunlardı ve akvaryumcunun tahmini nitrat patlaması olduğu yönündeydi.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Not: Auratus'un karaması ile ilgili ayrıca yorumlarınızı bekliyorum

Selamlar

 

Nitrat Patlaması ve Sonrası

Merhaba Tolga Bey ;

2 Hafta süresince yemleme yapıldı melsef benide nitrat patlaması kansına iten bu zaten. Gün aşırı normal dzoda yemledi bir arkadaşım. Ama dip temizliğini yapamadı haliyle. Sanırım bundan kaynaklanıyor. Bu arad fitre de yaklaşık 1 aydır temizlenememişti malesef.

Nitrat Patlaması ve Sonrası

Merhabalar ;

Öncelikle belirtmeliyim ki henüz acemi sayılabilecek seviyede akvaryum hobisi ile uğraşıyorum. Problemim yakın zamanda yaşadığım bir nitrat patlaması. İşimden dolayı 2 hafta gibi bir süre evde değildim ve tabi bu süre içerisinde dip ve filtre temizliği yapma şansımda olmadı. Akabinde seyahtten geldiğim gün nitrat patlamasıyla karşı karşıya kaldım. Tüm balıklarımı 20 lt'lit karantina akvaryumuna aldım ve Aquasafe ve Ntirivec kullandım. 1-2 saat içerisinde balıklarımın büyük bir kısmı özellikle sarı prenseslerim kendine geldi ancak ahli ve yunuslarım yemek yemiyor ve çok hareketsizler. Sadece çok hızlı ve ağızlarını kocaman açarak nefes alıp veriyorlar. Bu arada bu olayla bağlantısı olup olmadığını bilmiyorum ama akvaryumumdaki 3 auratus'dan bir tanesi kömüre bulanmış gibi simsiyah olmuş. Onlarda şu an için eski hareketliliklerine kavusştular ancak o hala simsiyah. Bu arada hiç biri yem yemiyor 2 gündür. Balıklarımın çoğunu kurtarabildim ( 18 balıklık popülasyonda 2 ahli 2 yunus kaybettim diğerleri hala yaşıyor ) ancak nitrat patlamasından sonra alınması gerken başka bir önlem varmıdır. Balılkarım inanılmaz iştahsız nerdeyse 2 gündür yem yemiyorlar bu olaydan sonra. Acil yardımlarınızı ve bilgilerinizi rica ediyorum

-------------------------------------

Gürhan KOÇER

110*65*55

6 Sarı Prenses , 4 yunus , 2 ahli , 3 auratus , 2 katanga , 3 çöpçü , 3 vatoz

Kartal / İstanbul

Sayenizde olacak...

Serhat Bey öncelikle selamlar ;

Aynı hevesleri paylaştığım aynı şekilde düşündüğüm ve aynı benzerlikle akvarist olmaya karar verdiğim bir insanı görmek ve yazılarını takip etmek kendi hayatımı tekrar yaşıyormuş gibi hissettiriyor. Çok benzer bir şekilde sadece bir faunusun içinde 2 tane japon balığıyla başladım bende hemen ardından ( yaklaşık 1 hafta sonra ) tamamen kendi kafama göre hiç bir araştırma yapmadan sadece 20 Lt'lik bir akvaryum almıştım (biri albino 3 pangasus, 2 melek, 1 beta, 2 çöpçü ve 2 leopar desenli vatos) ve bununda üzerinden 15 gün bile geçmeden Akvaryum.com ile tanıştıktan tüm yazıları okuyup forumda dolaşmaya başladıktan sonra 100x55x40 ebatlarında malawi cichlidlerden sarı prenses, ahli, ve yunus beslemeyi planladığım bir akvaryum kurmaya başladım. Ve ilginçtir ki hemen hemen aynı aşamalardayız su sıralarda. Yeri gelmişken forumdaki herkese özellikle bizler gibi yeni başlanyalara verdikleri sabır dolu destekten dolayı müteşekkir olduğumu söylemeliyim.

Forum kurallarına ters düşmemeyi umud ederek şuu da söylemek istiyorum ; bende şu anki akvaryumumu hem forum üyelerinin hem de sıkı bir dostum olan Pet Shop sahibi bir arkadaşım aracılığıyla kuruyorum. Eğer hala güvenilir bir akvaryumcu arıyorsanız adresini ve telefonlarını vererek tanışmanızı sağlayabilirim. Bu arada mevkii Kadıköy.  

Neticede bende şu anda akvaryum suyumu dinlendirmekle ve dekorasyonunu yapmakla meşgulüm sanırım bu akşam havataşını koyup diğer dekorasyon işerini de bitirmiş olurum.

Bu arada tecrubeli tüm forum üyelerine benimde bir sorum olacak. Şu anda 20 Lt'lik akvaryumumda olan 6-7 cm'lik albino pangasus'u büyük akvaryumuma almak istiyorum. Acaba sarı prenses, ahli ve yunuslarla beraber ( -ki alacaklarım henüz 3-4 cm'lik balıklar ) sorunsuzca yaşayabilirmi acaba? Konu hakkında yardım ederseniz çok sevineceğim

Şimdiden teşekkürler ve sağlıklı balıklar...

Acemyim tavsiye lütfen...

Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Aslına bakarsanız benim anlamadığım bir nokta var. Daha önce hiç balık beslemediğim için balıktan yavru almak için beslemenin ne anlam ifade ettiğini bilmiyorum açıkçası. Ancak sanırım herhangi bir ticari amacıda yok zaten. Bunu balık hobisinin ayrı bir dalı gibi mi algılamalıyım. Bunları sormamın tek bir sebebi var. Akvaryum amacım ilk etapta dediğiniz gibi iş stresinden uzaklaşmak falandı ancak forumda gezindikçe görüyorum ki bu işle uzun zamandır iştigal eden herkes yavru almak amacı ile devam ediyor. Dolayısıyla acaba bende direk yavru almak amacıylamı başlasam diye düşünüyorum. Zira dediğiniz gibi Frontoza alıp besledikten bir müddet sonra yavru almak merakına girsem o balıkları naparım o zaman diye düşünüyorum.

Kusura bakmayın yine uzatmışım lafı sonuç olarak demek istediğim nedir bu yavru almak hadisesi veya neden herkes direk bu işle meşgul ? ( çok saçma bir soru oldu sanırım ama af buyurun lütfen)

Saygılar ve teşekkürler

Labirentliler dışında balık önerisi?
Emre Bey bende çok yeni bir akvaryum heveslisiyim ve şunu söyleyebilirim bu işe yaklaşık bir ay önce renk olsun diye kavanoz içinde beslediğim bir japon balığıyla başladım hemen arkasından heves ettim ve 50 cm'lik bir akvaryum aldım yeter diyerek ancak aradan daha 15 gün geçmeden bu işin gerçek büyüsüne kapılıp yeni bir akvaryum yaptırmaya karar verdim şimdi 1 m'lik bir akvaryum yaptırıyorum ve aslında aklımın ucundan bile geçmezdi böyle bir iş yapacağım. Uzatmayayım diyeceğim odur ki eğer bu işten zevk alıyorsanız o akvaryumu büyüteceksiniz zaten ve bir an önce büyütmenizde yarar var bence zira bu hayvanları küçücük bir yerde beslemeye çalışmak eziyetten (size ve onlara) başka bişey değil. Bu arada aslında sorularınızın hiçbirine cevap verememiş oldum zira bende türleri çok iyi tanımıyorum henüz kusura bakmayın. Selamlar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.