ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilker2010
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2013 13:13
Son Ziyaret:
08 Kasım 2018 23:27
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlker İlgi
Doğum Tarihi:
31 Mayıs 1967
Yaş:
56
İl:
Ankara
Meslek:
TURİZM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlker İlgi

SON 10 MESAJI

Lav Kırığı
Merhaba,
Lav taşı kumu volkanik bir kumdur sizin aldığınız asidik ponza denilen beyaz kirli sarı olan akvaryumda kullanılmaz zaten çoğu suda yüzer.siz bazaltik ponza cinsini yani kırmızıdan siyaha kadar renklerinde olanını kullanmanız uygundur. Bazaltik ponzanında tarımda veya peyzajda kullanılan türleri vardır onlarda genelde 0 ila 15 mm aralığında karışık tane yapısındadır ve çok tozludur. Bitki akvaryumları için olan lav taşı kumları 3-5 mm yi geçmez aşağı yukarı homojen tane yapısındadır ve çok az tozludur yıkaması çok kolaydır.
Tarım Pomzası Lav Kırığı
Arkadaşlar Merhaba,
Lav kırığı konusunda bir konuya değinmek isterim peyzajda veya tarımda kullanılan lav kırığını asla Bitki akvaryumlarda vazgeçilmez olan lav taşı kumu ile karıştırmayın. Lav kırığının da bir çok çeşidi vardır Bitki kumları 1-3 mm veya 3-5 mm yi geçmez ,Diğer daha büyük boyutların bitki için kullanılması çok tercih edilen bir durum değildir.Tarım ve peyzajda kullanılan lav taşı kırıkları genelde aynı boyutta tane yapısına sahip değildir içinde 0 dan 15 mm ya kadar tane boyutu vardır,çok tozlu yapıdadır yıkaması çok daha zordur.Bu yüzden her lav kırığı bitkiler için kullanılmaz.Bu işi 14 yıldır yapan bir kişi olarak diyebilirim ki Bitki yetiştirmek gerçekten emek ister bilgi ister disiplin gerektirir.
125-60-50 yeni kurulum
Arkadaşlar Merhaba,
Lav kayalarının da bir çok çeşidi vardır. Peyzajda kullanılan bir lav kayasının ne ağırlığı ne de yüzeysel görünümü akvaryum lav kayasına benzemez. İşin içine hobi girince bu zevktir ve orjinal bir ürün olması çok önemlidir.Takashi Amano ustanın Siyah Unzan kayalarıda ,Tropica Danimarka firmasının da bitkilerinde kullandığı kayalar lav kayasıdır ve fiyatlarını tahmin edebilirsiniz.Lavtas lav kayaları bu kayalar ile tamamen aynı cins kayalardır bu yönden bakınca çok ta pahalı değiller.Türkiyede bu cins lav kayalarını bulmak bile meraklısı için çok önemlidir diye düşünüyorum.
Avaryum Kumunda Litre Mi Kg Mi
Merhaba Arkadaşlar,
Akvaryuma gönül vermiş her kişi ister bitkili ister bitkisiz akvaryum olsun bunu en iyi şekilde dizayn etmek ister.Akvaryum su döngüsü ve estetiği için vazgeçilmez olan taban kumunun miktar hesaplaması yapılırken sürekli litre yani hacim ölçüsü mü yoksa kilo yani ağırlık mı diye sürekli bir tereddüt vardır.Akvaryum taban malzemesinde önemli olan kaplayacağı alandır yani hacimdir. Lav taşı kumu,midye kırığı gibi nispeten hafif bir malzeme ile kalsiyum kumu veya bazalt kumu gibi malzeleri kilo ile almak çok yanıltıcı olabilir.örneğin 100 x40 cm tabanlı bir akvaryumda 5 cm yükseklik için 20 litre kum gerekir.Bu lav taşı kumu ise ortalama 15 kg olur ama bazalt kumu olursa yaklaşık 55 kg olur.Bu yüzden miktar hesabı ağırlık ile değil,litre ile yapılmalıdır.aşağıdaki linkten Kum hesap tablosuna ulaşabilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp
Online Lav Kayası
Merhaba,
Lav kayalarını uzun süreden beri bende kullanıyorum su döngüsü için çok yararlı bir kaya türü Lav kayalarının da aralarında bir çok çeşidi var taşçılarda bulunan çeşitleri peyzaj bahçe için yani akvaryum da kullanılanlar hem şekil hemde yapı olarak çok farklı bende arkadaşlar gibi düşünüyorum işe uygun olanı satın almak hiçbir zaman pahalı değildir
Lav Kayası Ciklete Zararlı Mıdır
Merhaba,
Ciklet türü balıkların ana vatanları saydığımız Tanganika ve Malawi gölleri volkanik oluşum gölleridir yani lav kayalarından bolca bulunur bu göllerde.
Akvaryum Bitki Kumu
Merhaba,
Bitkili akvaryumlarda dünya da en çok tercih edilen kumlardan biri de lav taşı kumudur.JBL firmasının bir çok ürünü lav taşı kumudur ama maalesef fiyatları uçuk. 1-3 mm veya biraz daha iri olarak lav taşı kumu bitkiler için ideal yerli markalarda artık piyasada satılıyor biraz araştırma yaparsanız uygun fiyat ve kalitede bu kumu bulabilirsiniz.Bitkileriniz yeterli ışık ve bakımla coşacaktır.
Bulanık Su
Merhaba,
Akvaryumun içine yeterli büyüklükte bir lav kayası koyun.Lav kayaları üzerinde bulunan gözenekler sayesinde yaralı bakterilere tutunma ve yaşama alanı sağlar böylelikle akvaryum suyu kısa sürede pırıl pırıl olur yalnız tuz ruhu ile temizlemeye çalıştığınız o beyaz çakıllar muhtemelen suda salınım yapıyor eğer öyleyse berrak bir akvaryum bu taşlar ile çok zor.Salınım yapmayan kum yada kayaları tercih edin.
Tarım Pomzası Lav Kırığı Yada Taşı Aynımıdır
Merhaba,
Lav taşı kumu çok çeşidi olan bir malzemedir peyzaj, tarım,ve akvaryum gibi birçok sahada kullanılıyor maalesef profesyonel satıcılar dahil aradaki element,gözenek,ve yoğunluk farklarını gözardı ediyor ve tarım veya peyzaj için kullanılan lav taşı kumu ve ya kırığını akvaryuma satıyorlar.Lav taşı kumu için jbl in bir çok ürünü var ama her keseye uymuyor benim bitkili akvaryumlarda sürekli kullandığım yerli marka lav taşı kumu mükemmel görevini yapıyor reklam olmasın diye marka vermeyeceğim ama google dan lav taşı kumu o
larak aratın muhakkak ulaşırsınız hem uygun fiyatı hemde kalitesi ile en iyi sonuçları aldığım bir kum.Deneyimli akvarisler için 1-3 mm,ve genel olarak bütün bitkilere uyan 3-5 mm boyutta kumları var
Bu taşları bilen varmı
Spagetti Taşını kullanmıştım memnun kalmadım üzerinde kireci anımsatan bir madde vardı ve salınım yapmıştı.Kırmızı olan sanki lav taşına benziyor,lav taşı salınım yapmaz kullanabilirsin. Ben aylardan beri kullanıyorum hiç problem olmadı.Fotoğraf biraz büyük olsaydı kesin konuşabilirdim. ilker20102013-10-20 20:33:57

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.