ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
trix
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mayıs 2013 15:10
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2013 22:02
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süleyman KOCA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süleyman KOCA

SON 2 MESAJI

Bitkili Canlı Doğuran Akvaryum Kurulumları Başlasın (Resimli)
Öncelikle hayırlı olsun. Sabır bu dönemde en çok göz ardı edilen kriterdir, genelde bir an önce balıkları akvaryuma eklemek isteriz. Zaten belirtmişsiniz, bu süreci aşarsanız fazla bir sıkıntı çekeceğinizi sanmam. Yine tecrübelerime dayanarak size söyleyebileceğim bir şey de akvaryumun dizaynı v.s. gibi konuları balıkları eklemeden halletmeniz ve daha sonra mümkün olduğunca az müdahalede bulunmanız.
 
Filtre konusunda farketmeyeceği görüşündeyim, iç filtre ile birlikte dış filtreyi de daha az periyodlarla kullanabilirsiniz bence.
 
Arka fon konusu tamamen size kalmış içinize sindikten sonra gerisini dert etmeyin derim.
 
Bitkiler ve bol delikli taşlar canlı doğuran akvaryumu için çok faydalı bunu söyleyebilirim. Yavruluk kullanmayı bıraktım bir müddet sonra ve kesinlikle daha verimli oldu. Yine ışıklandırma konusu önemli ama o konuda bilgim yeterli değil, başka arkadaşlar yardımcı olacaktır şüphesiz.
 
Bitkili, Canlı Doğuran Akvaryumum...(Resimli,Günlük)
Öncelikle merhaba diyeyim. Bitkiler ile ilgili çok fazla bilgim yok ama şu konuları belirtmek istedim. Bende canlı doğuranla başladım ilk akvaryumumu kurmaya ve başladığımda en az sizin kadar hevesliydim. Kısa sürede 10 kadar belki daha fazla balık ekledim akvaryuma ve sürekli takip ettim; ki bu 10 yıl öncesine denk geliyor.Geriye sadece 3 tane lepistes kalmıştı kısa bir süre içinde. Sonunda bir akvaryum için en kötü şeyin çok fazla müdahale etmek olduğuna karar verdim ve balıkları o andan itibaren rahat bıraktım. Bu süreden 1 ay sonra 30 küsür lepistes mutlu bir şekilde yaşıyordu. Bir süre daha devam ettikten sonra canlı doğuranları bırakarak başka türe geçtim. Orada da ne kadar heveslensem de fazla bir müdahalede bulunmadan devam ettim. Çok fazla bir sorun yaşamadım.
 
Özetle size tavsiye olarak söyleyebileceğim tek şey ilk olarak akvaryumunuzun dengesini bir an önce kurmak ve mümkün olduğunca az balık eklemek. Zaten kısa bir süre sonra fazlasıyla balığınız olacak. Bir de eklediğiniz balıkların aynı akvaryumdan gelmesi sizin lehinize. Yine önemle hatırlatmak istediğim bir nokta da sizin akvaryumunuza alışan balıkların yavruları da aynı oranda dayanıklı olacaktır ki bunu zamanla farkedeceksiniz.
trix2013-05-10 15:32:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.