ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mukako
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2006 12:51
Son Ziyaret:
20 Kasım 2014 17:29
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
KAYHAN KORKMAZ
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1978
Yaş:
46
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

KAYHAN KORKMAZ
1978, Kayseri

SON 10 MESAJI

Baskın Erkek Balığın Sakinleştirilmesi
Merhaba,
 
Aynı sorun benim ikolalarda da vardı. Baskın erkeği ayırdım ve şuanda akvaryuma huzur geldi. Hatta çiftleşmeye bile başladılar. Ayırdığınız erkeği bir daha aynı akvaryuma almayın. Elden çıkarmaya bakın. Benimkinin sürgün hayatı devam ediyor ve kesinlikle bir daha akvaryuma atmayacağım.
Tropheus Ikolo Kaizer Baskın Erkek Sorunu
Hay hay geçeriz tabiki. Sürgün hayatı devam ediyor erkeğin. Sende bitkiler varmış herhalde, bakarız bir hal çaresine.
Tropheus Ikolo Kaizer Baskın Erkek Sorunu
Evet arkadaşlar, dün ceza verdiğim erkeği ana tanka tam atacaktım atmadan önce yumurta alan var mı son kez bir bakayım dedim. Evet dişilerden birinin ağzı doluydu ve 1-2 dk izledikten sonra diğer bir başka dişiyle yeni baskın erkeğin titreye titreye çiftlelştiklerini gördüm. Sabah baktığımda yumurta yoktu, muhtemelen attılar. Olsun akvaryuma sükunet geldi ve sonraki dönemlerde büyük bir ihtimalle ağzılarında tutmayı öğrenecekler ve yavru alabileceğim.Yeni erkek tabi kendi alanını belirledi ancak öbürü gibi hırçın değil, diğer balıkların yüzmesine izin veriyor.
 
Sonuç itibariyle benim yaptığım bu işlem işe yaradı. Denemekte fayda var. Cezalı erkeğin sürgün hayatı devam ediyor. Becerebilirsem satacağım, olmazsa hayrıma veririm.
mukako2010-10-16 11:35:53
Tropheus Ikolo Kaizer Baskın Erkek Sorunu
Merhaba,
 
Evert İbrahimin eniştesiyim. Erkeği ayırdım ve bugünde içeriye atmayı düşünüyordum. Akvaryumun iç dizaynını tamamen değiştirdim. Şimdi kalanlar mutlu mesut yüzüyorlar. Bakalım akşam erkeği atacağım, ya adam olur olmazsada elden çıkarırım çok önemli değil. Zaten içerdeyken dağıtıyordu ortalığı hiç memnun değildim. Çok da üzülmem herhalde.
Tropheus Ikolo Kaizer Baskın Erkek Sorunu

Vallahi, dişi erkek oranı benim akvaryumda iyi gibi ve yaşlarıda aynı. Dün ayırma işlemini yaptım ve akvaryumun iç dizaynını tamamen değiştirdim. Akvaryumdakiler baskın erkek gidince dolaşmaya başladı, baskın erkek ise kovanın içinde hava taşının yanına pustu. Tabiatı bozulursa çok sorun olacağını sanmıyorum, zira akvaryumda şu anda aynı büyüklükte 2 erkek daha var. Bu durumda 2e,8d olacak. Bakalım biraz böyle bekletmeyi düşünüyorum. İnşallah akıllanır yoksa elden çıkaracağım.

mukako2010-10-13 12:46:04
Tropheus Ikolo Kaizer Baskın Erkek Sorunu
Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu akşam baskın erkeği ayıracağım. Bakalım ne olacak.
Tropheus Ikolo Kaizer Baskın Erkek Sorunu
Arkadaşlar merhaba,
 
350 LT lik akvaryumumda 3e,8d ikola kaizer cinsi balıklarım var. Akvaryumun içerisinde yeteri kadar ( ya da ben öyle düşünüyorum ) mağara, kaya vs var. Ancak baskın erkek ile başımız dertte. Akvaryumun 80%'lik kısmınını kendi alanı olarak tahsis etmiş durumda ve diğer kalan 10 balık ufak bir yerde kümelenmiş vaziyette. Ne zaman sınır ihlali yapmaya kalksalar hemen kovalamaca başlıyor. Bir kaçkere dişileri kendi bölgesine çekmek için girişimleri oldu, titreme falan derken sonuç çıkmadı. Aklı fikri sınır ihlalinde ve çok agresif. Önceleri kayalar mağaralar az diye yapıyor zannediyorum ama geçen cumartesi takviye yaptım. Sonuç değişmedi. Sizce bu aşırı baskın erkeği ayırmam doğru bir yol olur mu, yoksa içerinin düzenini tekrar mı elden geçirmem gerekir.
 
Kıymetli yorum ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Kayseri Çocuk Yuvasına Akvaryum yapıyoruz
Elimden gelen desteği vermeye hazırım. İç filtresi ( sıfır alırım) benden ve şuanda kullanmadığım 1 adet ısıtıcıyı da verebilirim. Yalnız balık olarak bence japon konsa daha iyi olur. Diğerlerinin bakımı zor hem ölüm olursa kayıp ve yeniden  koyma masrafsız olur diye düşünüyorum.
elektrik kesintisi
Hiç bir şey olmaz 3 saatten. Ben Temmuz ayında yeni eve taşınmıştım, inşaat elektriği olduğu için evin şartelleri atıp dururdu. Eşim ve ben çalıştığımız için evde kimse olmuyordu gidip şarteller kaldıracak. Biz sabah kapıdan çıkarken atardı. Akşam geldiğimizde şartelleri kaldırırdık. Bu süre zarfında ne hava motoru ne de filtre çalışırdı. Beklemeden dolayı zehirlenme vakası görmedim ve çok şükür hiç bir kaybım yok. Bekleme süresi de yaklaşık 12-14 saat arası . 3 saatten bir şey olmaz
Duboisim yumurta tutmuyor:(
Tankınız balık sayısına göre çok küçük. Ben frontoza besliyorum, 350 LT akvaryumda 1 alfa erkek 1 beta erkek ve 5 tane dişi var. Yavru da alıyorum. Tavsiyem sayı ile ilgili gerekli ayarlamayı yaptığınız zaman, dişinin baskılardan kurtulması için kayalardan mağara yapmanız gerekir. Hatta bir kaç tane küp koyarsaınız o da iyi olur. Yumurta aldığına emin olduğunuzda bence , balıkların boyutlarına göre 3-4 gün yem vermeyin ki yem attığınızda onun cazibesine kapılıp yumurtaları atmasın ya da yutmasın. Daha sonra yem attığınızda dişi kendini gizlemiyorsa ya da yeme hamle yapıyorsa maalesef ondan hayır gelmez. Bugün olmaz yarın atar o yumurtaları. Kusturma yapmak daha doğru olur böyle durumlarda ki ben hiç bir zaman tavsiye etmem. Her şey doğasında güzeldir. Kusturduktan sonra bir tane kuluçka makinesi yapmanız gerekir. Bu aparat ile ilgili DIY bölümünde bir çok konu ve proje var.
 
Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.