ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
minoxil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2014 13:26
Son Ziyaret:
25 Haziran 2017 20:09
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Devrim Karahan
Doğum Tarihi:
23 Kasım 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Discuslarım Aşağı Yukarı Yüzüyor.
[QUOTE=Tahircan038]Bence hergun su değisimi yerine haftada bir yapsaniz bir sikinti olmaz diye dusunuyorum[/QUOTE]

Haftada bir mi :)
Yavru Agresif Discus
[QUOTE=yexplorer]Hayirli olsun zamanla alisirlar ama bu arada ic parazitte olabilir. Baliklari takip edin kararma vs olursa müdahale edebilirsiniz. Ama ne yapcaksiniz. Doğanın kanunu güçlü olan kazanacak. [/QUOTE]

Haklısınız hocam. Aldığım yer çok güvenli temiz nezih biryer. Kaç yıldır oradan alışveriş yaptığım için nasıl çalıştıklarını biliyorum. İç parazit olma ihtimalini vermiyorum şahsen. Birkaç kişiye daha sordum ama hiyerharşik düzen ve konum belirlemek için yapıldığını söylediler, çıkarmamı önermediler. Çünkü çıkartsamda o balığın yerine başka bir balık geçecekmiş. Normal zamanda pek bir sıkıntı yok ama yem verdikten birkaç dakika sonra olaylar karışıyor :)
Teşekkürler değerli yorumunuz için.
Yavru Agresif Discus
Dün 120 Litrelik yeni tankıma 9 adet yavru discus aldım. Boylar 4-6 cm arası değişiyor. Herşey normal giderken yemleme sırasında balıklarımdan biri diğerlerine saldırıp yem yemesine izin vermiyor ve kovalıyor. Diğer 8 balık yüzeyde dururken o şu an tabanda yem yiyor. Bu sürekli devam edecek mi, edecekse ne yapmalıyım? Şu an ayırmayı bile düşünüyorum.
Ölü Elma Salyangozu
[QUOTE=guardiny]Elma salyongozları garip canlılar ölü olduğunu zannettiğim kabuğu elle açılanlar bile bazen kendi kendine canlanıp dolanmaya başlıyorlardı.Hastalık bulaştırmaz korkmayın , sonuçta oda birinin akvaryumunda doğdu.[/QUOTE]

Bende öyle sandım ama baktım tık yok sertleşmiş falan atayım dedim :) teşekkür ederim bilginiz için.
Ölü Elma Salyangozu
Haklısınız ne diyeyim :) aldığım yer canlı yeme ve bu tip ölü balıklara çok alıştırdığı için vermekte zarar olmaz diye düşündüm ama daha sonra bu tip canlılardaki bakteriler aklıma geldi :)
Ölü Elma Salyangozu
Elma salyangozum 1 gündür hareketsizdi ve öldüğünü fark ettim. Çöpe atmaya gönlüm razı olmadı ve tetrazon akvaryumuma kabuğunu ezip yolladım. 4 saattir yiyorlar ama herhangi bir hastalık vs. bulaşma riski yüzde kaçtır sizce?
akvaryumda kaç tür olmalı ?
2e 6d sarı prenses kolonisi o hacime anca yetecektir. Portakal'a gelirsek bence hiç bulaşmayın derim. Elinizden çıkartın. İki tür o hacim için yetersiz kalacaktır ve gereksiz sürtüşmeler olacaktır. Yavru almanız zorlaşır. 
akvaryumda kaç tür olmalı ?
 O boyutlardaki bir akvaryumda tek tür bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Sadece sarı prenses olabilir. Yunuslar minimum 350 litre hacim isteyen balıklardır. Ayrıca mavi prenses gibi son derece agresif balıkları akvaryumunuzdan uzaklaştırmanızı öneririm. Bu kadar dar alanda hele ki mavi prenses olan bir akvaryumda balıklarınızın strese girmemesi imksansız gibi. 

Saygılar. 
Astronot mu ? Challanger mi ? Yorumları bekliyorum
300-350 litrede 6 tane 5 cm boyutunda yavru oscar alın. İçerisinden illaki bir dişi çıkacaktır. Erişkinliğe geldiklerinde hareketlerinden, tavırlarından eş tutmuş çifti fark edebilirsiniz. Sonrasında diğer 4 balığı eleyin. Düzenli yavru alacağınıza inanıyorum. 
Astronot mu ? Challanger mi ? Yorumları bekliyorum
Herkesin kendi zevki ama oscar'ların sahiplerini tanıması, elden yem yemesi, görüntü açısından hoş durması ve dayanıklı bir balık  olmasından dolayı oscar diyorum. Litrenizi öğrenebilir miyim bu arada? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.