ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tuncer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2014 11:19
Son Ziyaret:
10 Kasım 2014 13:55
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tuncer tucer
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

---TUNCER---

SON 10 MESAJI

Beta Üretim Tecrübem ve VİDEO
Betalarımı ilk iki günden sonra resimdeki mikromin ile beslemeye başladım 3TL fiyatına aldanmayın gayet başarılı bir yem. Seranınkini bulamadıgım ıcın bunu kullanmak zorunda kaldım ama gayet memnun kaldım cunku benımde endişelerim vardı ilk tecrübemdi nede olsa. Sonrasında ise 1 haftalık iken artemia vermeye başladım. Artemiaları haftada 1 bazen 2 kere verdim. Hazır tek kullanımlık paketlerınden kullandım resım ıstersen atarım. Yaklaşık 200 yayrudan 1. ayda elde kalan anca yarısı idi. Bazıları eğri büğrü gelişti. Sanırım sakat doğdular. Çok moralım bozuldu. 1. aydan sonra ölümler devam etti azda olsa. Su an tam 26 tane sağlıklı büyüyen betam var. Renkleri telefon flasında ınanılmaz canlı görünüyor. Onların resımlerınıde koycam yakın zamanda.
Beta Üretim Tecrübem ve VİDEO
Kadir bey dün uyarınıza uyarak tankı komple temizlemekten vazgeçtim. Suyu minimal derecede değiştirip pipo filtreyi devamlı çalıştırıyorum. Umarım yakın zamanda su düzelir. 10 günden sonra demişsiniz ben ilk günden beri kapalı tutuyorum. 20 günden sonra labiretlerin geliştiğini öğrendim ama yınede streç kapladım. 

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim...
Beta Üretim Tecrübem ve VİDEO
Kadir bey tam istediğim noktalara değinmişsiniz. Dediklerinize bakılırsa bugüne kadarki tek yanlışım yemleme sonrası su değişimi yapmamış olmam .  4.Günlerinin aksamı dip çekimi yaptım yaklaşık 2 cm su çektim ve yerine damacanadan dinlenmiş temiz su ekledim ama su çok bozuldu mikro yemlerden. Pipo filtreyi en ufaklarından almıştım ' <40lt ' olanlarından. Bu sabah koydum çünkü su inanılmaz bulanıklaştı. Dip çekimini artık her gün yapıp su değişimini yapacağım. Umarım suyun temizlenmesi çok zaman almaz.

İzlediğim bazı üretim videolarında öncelikle üremeyi plastik  leğende yaptırıp sonradan temiz akvaryuma aldıklarına şahit oldum. Ben çiftleşmeyi akvaryumda yaptırdığım için şu an yavrularımı aktaracağım temiz ve boş bir akvaryumum yok. 

Aklımda yavruları bir leğene toplayıp akvaryumu temizleyip tekrar akvaryuma aktarmak var ama burda da şöyle bir sorun ortaya çıkıyor.

1)Temiz akvaryumda kullanacağım su 3 günlük dinlenmiş içme suyu uygun mudur ?
2)Balıkları leğenden temiz akvaryuma alırken eski bulanmış sudan içine katmam gerekir diye düşünüyorum ama bunun miktarında kararsızım. 



Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım...
Civarda mikrokurt kültürü satan bir yer var mı ?
Beta Üretim Tecrübem ve VİDEO
Beta yavrularım bugun 4. gününe girdiler. Tahmini 100-150 adet.  Bulundukları tankın su hacmı şı an 40x25x12.  Yem hakkında sorularım olacak.


Edindiğim bilgiler çok farklılık gösteriyor. Daha önce beta yavrusu büyütmüş birinin tecrübesine ihtiyacım var.

Yavrulara 3 gündür pudra kıvamında olan mikro yemden veriyorum. Acaba bu doğru bir seçim mi ? Henüz hiç yavru kaybetmedim. Yumurta sarısı diyolar ama filtreleme yapmadığım için suyu bozmasından korkuyorum ve vermeyi düşünmüyorum. Filreleme için ufak bir dip filtresi aldım ama cesaret edip koyamadım yavruları kendine çeker ve öldürür diye. Acaba artemia ya geçmem için yavruların kaç günlük olması gerekiyor ? Mikrokurt üretsem acaba ne zaman vermem gerekir yada mikrokurt gerekli mi ?   



Bana beta yavrusu yemleme konusunda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.


Tuncer2014-08-21 15:01:17
Beta Üretim Tecrübem ve VİDEO
[QUOTE=kaanssenol][QUOTE=Tuncer]Yavru bakımını formlardan edindiğim bilgiler dahilinden elimden geldiğince yapacağım.

Yavruların bulunduğu tank için Elma salyangozundan mı bahsediyorsunuz ?
[/QUOTE]

Elma olabilir .

İlk 10 gün boyunca artemia vermende fayda var ondan sonra yavru yemine alıştır. yavru yemi az az kullan suyu bozacak. Sırt yüzgeçinin uzunluğu dt lerde olur sadece.
[/QUOTE]

artemiaları bugun koydyum şişeye yarın çıkacaklar. Ben ilk yemlerini pudra kıvamında olan mikro yemler ile yaptım. Umarım sakıncalı bir durum olmaz... 
Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım...
2 gün önce doğan beta yavrularım yarın yumurtadan cıkacak. ÇOK ACİL enfüzvuar'a ihtiyacım var. Kendim zaman darlığından dolayı üretemedim. Beylikdüzü , hadımköy,büyükçekmece, kumburgaz ve civarlarından yardımcı olacak arkadaşlara ihtiyacım var....
Beta Üretim Tecrübem ve VİDEO
Görünümü benide tatmin etmedi. Yarın kesin almam gerekiyor çunku yarın  48 saati dolmuş olacak yavrularımın ve yemlemeye geçmem gerekecek. Yorumlarınız ve ilginize teşekkür ederim...
Beta Üretim Tecrübem ve VİDEO
Abdullah bey bu güzel yorumunuz için öncelikle size teşekkür ederim. Betamı çok amatör bir akvaryumcudan aldım. Bu nedenle türünü tam olarak öğrenemedim. Şu an yüzgeç ve kuyrukları hala yenilenme aşamasında olduğu için asıl şekli ilerki zamanlarda ortaya çıkacak diye düşünüyorum ve bekliyorum. Yavrular için dilekleriniz umarım yerine gelir. İlk tecrübem ve su an enfüzvuar üretimi için geç kaldım. Stresli bir akşam geçiriyorum bu yüzden :( Yumurta sarısını kullanıcam enfüzvuar  lar oluşana kadar. 

Acaba enfüzvuar yerine resimdeki yem işimi görür mü? Daha önce bunu kullanan oldumu aranızda ? Yada öneriniz varmıdır?  İş tempom yoğun olduğu için hazır yem kullanmayı tercih etmek zorundayım ... :/



Tuncer2014-08-18 22:13:01
Beta Üretim Tecrübem ve VİDEO
Teşekkür ederim Furkan bey dişiyi hayata döndürmek için çok uğraştım. Şimdi üstüne yavru verdi. Mükemmel bir his.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.