ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fatihob
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2014 20:47
Son Ziyaret:
23 Aralık 2019 19:06
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Obuz
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Akvaryum bakımı
Arkadaşlar tekrar merhaba. Bu akvaryum işine iyice merak salmış durumdayım. Forumu nerdeyse hatim ettim. Tankımın büyük ihtimalle ışıklandırması yanlış, yetersiz olduğunu öğrendim. 2 demet Elodea aldım onları diktim toprağa, ayrıca akvaryumun dibini canlı bitki ile kaplamak istiyorum. Bunun için Co2 sistemide kurmalıymışım, bunuda öğrendim :) İlk etapta bu şekilde Elodeaların gelişimini izlicem, sonra 1.5Lt kola şişesine mayalı co2 yapıp o şekilde deneyeceğim yine Elodeaların gelişimi izlicem. Tank 500LT olduğu için yeterli gelmeme ihtimali varmış tabi, o zamanda yaza tüplü sistem kurmayı deneyebilirim. Yeterki bu Elodealarım ölmesin.

Türlerini bilmediğim balıklarımın resimlerini çektim. Resimlerden bu balıkların türünün ne olduğunu söyleyebilcek varmıdır acaba?

Sarı siyah çizgili, Papağan'ın sağ üstünde kalan.


Yine sarı siyah çizgili olan ama bunun bıyıkları var.


Bide kırmızı okun ucundaki balık. Boyu 4-5cm kadar.



Akvaryum bakımı
Yorumlar ve tavsiyeler için tekrar teşekkürler. Balıklar hep ısıtıcının çevresindelerdi, üşüdüklerini düşünerek bugun 300w bir ısıtıcı daha aldım ve akvaryumda iki tane ısıtıcım oldu. Şimdi akvaryum biraz daha hareketlendi, akvaryumun ortasında yüzen balıklar eskiden çok az oluyordu artık yüzen balık görebiliyorum ama su sıcaklığı bugun aldığım termometrede hala 21derece, bakalım 2 güne 24-25 derece sıcaklığa çıkmış olucakmı. Çünkü ısıtıcılarımın ikiside 28derecede çalışıyor.

Ayrıca akvaryumda 5 tane astronot, 1 tane papağan, 3 tane yunus, 1 sarı prenses, 2 çöpçü var. Ayrıca 4 tane falan zebra desenli, 1 tane zebra desenli ama bıyıklı, 1 tanede 4cm kadar tür isimlerinin olduğunu bilmediğim balıklarım var. Yiğit beyin yorumundan sonra baktım Astronotlar yırtıcı balıklarmış ama bu şekilde 6 aydan fazla süredir bir arada yaşıyorlar. İşallah bundan sonrada yaşamaya devam ederler.

Elimde pul yem vardı ama balıkların hepsi bu yemi yemiyordu. Forumda araştırdığımda her balık türünün kendine göre yemleri olduğunu okumuştum. Bugun bende petshopa gittim durumu anlattım bana karışık yem verdi, hemen iş yerinde denedim, bütün balıklar yemlere doğru yöneldi içim rahatladı :) Artık aç kalmıcaklar, üşümeyecekler.
Akvaryum bakımı
Herkese yorumlarından dolayı teşekkürler. Forumda okuduklarım ve yorumlarınızdan anladığım kadarıyla, ikinci bir dış filtre almalıyım (1500L/H), mevcut dış filremin sepetlerini kontrol etmeliyim, ara ara dip çekimi yapmalıyım dipte kalmış fazla mamaları temizlemek, onların suyu zehirlememesi için, ayrıca suya canlı bitki koymalıyım.

Akvaryumumu tam ölçtüm 200*50*50 yani 500LT geliyor içinde 300w ısıtıcı var ama balıklar genelde ısıtıcı çevresinde duruyorlar. Akvaryum suyunun sıcaklığı aşşağı yukarı kaç derece olmalı?

Şu resimde gözüküyor, akvaryumun sol tarafı daha az bulanık gibi. Sağ tarafra filtre emiş var, filitrenin şelale kısmıda sol tarafta.





Akvaryum bakımı

Merhabalar. Ben Fatih, 25 yaşındayım. Aslında forumlara aşina birisiyimdir, otomobil forumları özellikle Alfa Romeo forumlarında aktifimdir. Bu foruma üye olmamın sebebi iş yerimizdeki akvaryumu temiz tutmak hakkında sizden bilgi almak.

Öncelikle akvaryum ve balıklardan hiç ama hiç anlamıyorum. Sabahtan beri forumu okuyup bişiler öğrenme çabasındayım. Eskiden akvaryumumuzla ilgilenen, akvaryuma meraklı iş yerimizde çalışan bir arkadaşımız vardı o ilgileniyordu ama askere gidince ve o askerdeyken biz akvaryumun bakımını yapamadığımızdan akvaryumu boşaltıp depomuza kaldırdık. Yaklaşık 6 ay önce iş yerimizi taşıdık ve akvaryumu tekrar kurmaya karar verdik, eskiden kullanmış olduğumuz dış filtrelerimizi düzgün saklayamamış olmamızdan bozulmuştu, bizde bir arkadaşımın bana vermiş olduğu filtreyi bağladık akvaryumumuza. Ama ilk günden beri su biraz bulanık gibi, sanki tam temizlermiyor izlenimi var bizde. Geçen hafta komple suyu boşalttık, filtreyide açtık temizledik sonuç hala aynı. Ayrıca emiş yaptıktan sonra tekrardan akvaryuma suyu boşaltan borudan akan su pek tayzikli gelmiyor. Filitrenin üstüne bakınca 1500L/H yazıyor ama bilgi doğrumudur onu bilemiyorum.

Akvaryum ölçülerim yaklaşık 200x50x60cm (yaklaşık 35-40 tane 19LTlik damacana ile doluyor) Forumdaki taviyeler genelde Eheim 2228 ve 2217 modellerine olmuş.  Bizim akvaryumumuz ince uzun, tek filitre yeterli olur mu, eskiden çift filitre vardı yine o sekilde çift filitre kullansam daha mı iyi olur vede hangi filtereyi önerirsiniz bana? Ayrıca balıklar sanki verdiğimiz pul yemleri yemiyorlar, onlarda alttaki kumun üstünde pislik yapıyor gibi geliyor bize. Önerebilceğiniz yem varmıdır?

Teşekkürler.





Akvaryum dibindeki pislikler.


Filtremizin etiketini.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.