ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
biall
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
84
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2015 15:13
Son Ziyaret:
24 Ekim 2017 16:01
Toplam Mesaj:
74 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bilal TOpdağı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bilal T.

SON 10 MESAJI

Bu Balığı Nereden Bulabilirim ?
daha dün 5 tane aldım. tane fiyatı 65 dediler. pahalımı bilmiyorum tabi.
90x50x40
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=X29tuK2VtDA[/VID]
90x50x40
[QUOTE=montana]Hayırlı olsun kurulumunuz. Deniz akvaryumu hobisinde en önemli şey sabırdır. Acele etmeyin.. Amonyak testi yaptınız mı, sıfırlanmış mı?

Diatom başladıysa temizlik ekibi ekleyin.. Sonra amonyak testi yapın. Sıfır değer ise 1-2 palyaço ekleyin. [/QUOTE]
Baktım 7 ay geçmiş. sudan atlayan 2 balığım hariç hiç zayiyat vermedim. teşekkürler.
90x50x40
[QUOTE=Bayramkurtulus]Oncelikle hayirli olsun x50 armaturden memnunmusunuz [/QUOTE]

bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar
Telefonlar İçin Akvaryum Simulatoru Planim
Arkadaşlar merhaba.
Bu hobiyi bir üstte taşımak için bi app yapma işine giristim. (Daha düşünce asamasinda)

Bir iki oyun yaptım basit uygulamalar deneme amacli.
Şimdi ise çok komplike bir akvaryum simülasyonu yapmak istiyorum.

Aklınızda canlandırmam için bir iki örnek sunayım sizlere.

Telefonunuzda bir uygulama dusunun. Içinde sanal bir akvaryum var. Tatli/tuzlu su olarak seciyoruz.
Akvaryum boyutu seçilecek örnek 200 lt.

Bundan sonra 3 boyutlu bir akvaryumumuz olacak. Gerçek hayatta olduğu gibi canlılar suyun değerinden etkilenicek. Es tutacak . Filtrasyon yapilacak. Yumurtlayacak. Hastalanacak , avcı av usulü diğer tür ile anlaşıp anlasamayacak. Isı etken olacak.

Yanı anlıyacağınız gerçek hayatta yapılanı sanal alemde yapacagiz.

Sizce nasıl olur ? Yâda önemli neler koymam lazim.diye bir sunmak istedim.

Önerilerinizi beklerim tabi anlattığım olay çok uzun bir serüven olacak ister istemez.

90x50x40
[QUOTE=Xhavien]Bilal bey akvaryumu kendiniz mi yapmıştınız? Ben hazır alıcam ama böyle bir sorun ile karşılaşırsam moralim çok bozulur geçmiş olsun[/QUOTE]

Ne yazıkki hazır aldım. 2 lira ucuz olsuna değilde sağlam olmasına özen göstermek gerekir alırken :). kulağıma küpe oldu bu olay
90x50x40
7. Gün artık resim çektim:)
diatom başladı ve bitmek üzere.

tasarım tamamen değişti kumda pislik bieikecek yer kalmadı. bir iki tasarım arattır artık

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180599/041120162321201.jpg[/IMG]
Anemon Budanır Mı ? :)
[QUOTE=emre kaya]Elimden geldiği kadar sadeleştirmeye çalışarak anlatayım. Mercan diye tabir ettiğimiz canlıların mercan diye bilinen kısmı aslında kalkerli iskelet yapıdır çoğu mercanda. Bu yapının sadece dışındaki kısımda bulunan polipler canlıdır içerisinde canlı hayvan barındırmaz. Evde mercan besleyenler ya da belgesellerden mercanların içinden çıkan küçük polipleri plankton yakalamaya çalışırken görürler. Bu polipler başlı başına ortak yaşamın koloninin bireyleridir. Deliklerden çıkıp tarak gibi bir şeyler sudan noktacıkları yakalamaya çalışan canlılardan bahsediyorum. Mikro bazda bunları ayrı bireyler olarak değerlendirebiliriz. Kısacası bir mercanı site gibi düşünebiliriz. Site kalabalıklaştıkça mercanlar kalsiyum üreterek uzayıp büyürler yani üste sağa sola neresi müsaitse oraya doğru kat çıkarlar. Sizin bi siteden bir blok alıp başka yere koymanız o canlıya zarar vermez hatta yoğun popülasyon olan resiflerde farklı mercan cinsleri birbirlerini öldürerek ( canlı canlı birbirlerini sindirmeye çalışarak) yer kavgası verirler. Kısacası mantıklı koşullar altında parçasını koparıp başka yere ekmek ( fraglamak ) zarardan çok fayda getirir. Bunun üstüne yapılan deneysel çalışmalar mevcuttur. Çeşitli sebeplerle mercanların çoğalamadığı bölgelerde su koşulları sabit olmasına rağmen poliplerin tutunacak katı zemin bulamamasından ötürü üreyemediği yerlere çeşitli zemin malzemesi beton blok, batık gemi, frag şamandırası gibi yöntemlerle o bölgelerde hem balık hem mercan popülasyonu oluşturulması da sağlanmaktadır. İkinci olarak ticari amaçla mercan satışı yapan ülkeler ve ya şirketler denizdeki dengenin satış için alınan mercanlarla bozulmasından endişe ettiklerinden ve sadece istedikleri talep gören mercanları üretmek istediklerinden mercan çiftliği tabir edilen sistemler kurarak doğal ortamlar altında az maliyetle mercanları çoğaltmaktadır.

İkinci kısma gelecek olursak anemonlar mercanlar gibi bir çok hayvanın bir araya gelmesiyle oluşan bir yapıya sahip değildir. Her ne kadar bitki gibi görünse de aslında gezip dolaşan ve balık avlayarak beslenen bir hayvandır. Sinir sistemi çok gelişmemiş olduğu için empati yapmak zor gelebilir. Bir kuzuyu ortadan ikiye bölüp çoğalmasını izlemekle anemonu izlemek arasında fark vardır elbetteki. Sonuçta anemon bağırmaz ağlamaz sızlamaz hatta kanamaz bu yüzden bölünmesi normal gelebilir. Anemonlar uygun olgunluğa geldiklerinde yeterli su şartları uygun mevsim gibi faktörlerden etkilenerek doğal olarak bölünürler. Özellikle simbiyotik ilişki içinde bulundukları balık türleri de bu kararlara etkendir. Fakat insan evladı bu koşulları yoka sayarak hmm ulan bu ele geliyor 300 gram vardır diyerek cart diye ikiye böler. Niye çünkü satacak para kazanacak. Bu durumda hayvan ya da hayvanlar diyebiliriz artık hayatta kalmak için eksik kısmını tamamlamaya uğraşır. Yani anemon güneş su bol vitamin yer de varmış buralarda bölüneyim de bi kankam olsun bari diyerek çoğalmaz. Ölmemek için iki tarafı da gerekli ortaklara sahipse savunmaya geçerek hayatta kalır. Bu kesme işlemi çok keskin bir bıçakla hatta neşterle hayvanı eşit olarak ikiye bölerek yapılır. Çok detay vermek istemiyorum epey kriter mevcut. Fakat tentakül denilen uzantıları beslenmesine savunmasına hayatta kalmasına herşeyine yardımcı olan organlarıdır. Yani anemonun tentakülünü kesmek evladım senin boyun çok uzadı ayakları bir kısaltalım basketçi mi olacaksın demek gibidir. Hayvanı çoğaltıp satmak için ikiye bölmeyi anlıyorum. Sonuçta ekmek parasıdır ben de ekmeğimi sudan çıkartıyorum. Hatta akvaryumda çok yer kaplıyor çok balık avlıyor ya da şu köşedeki mağaraya da yuva yapayım derseniz onun bile mantıklı yanı var. Fakat tentakül kesmek bu yazıyı okuduktan sonra hepinize saçma gelecektir inanıyorum.

Mesajı herkesin anlaması için bu şekilde yazdım lütfen literatüre göre eleştirilerde bulunmayınız.
Saygılar[/QUOTE]

Güzel yorumunuz için teşekkürler :)
90x50x40
Akvaryum kuruldu ve 3. gün diatom patladı araştırdım. Toprak ve kaya eski olduğu için hemen olduğunu öğrendim. bilgiler gelecektir.
90x50x40
[QUOTE=Burakak123]Geçmiş olsun. [:(] Olabiliyor bazen böyle şeyler. [:(] En azından fazla kaybınız olmadı. İyi yanı bu. Bu sefer daha güzel ve kusursuz olur inşallah. Birde diatom evresi olana kadar canlı eklememenizi tavsiye ederim.[/QUOTE]

bu kurulumda canlı kaybım hiç olmamıştı elhamdurillah. diatomda patlamıştı zaten :).
şimdi tamir edebilirsem yine 1 aylık bi diatom olacak herhalde eski balıklarımı koymam için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.