ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ulukral
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2016 23:48
Son Ziyaret:
21 Ocak 2018 01:30
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atakan Ayık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Atakan Ayık

SON 10 MESAJI

Dusuk Sesli Hava Motoru Tavsiyesi
Champion 98 Çift Çıkışlı da karar kildim, gittigidiyorda da varmis. Son olarak gittigidiyor dan alisveris yapiyor musunuz , bu tur ekipman hatasiz elime ulasir mi? Satici kalitepet
Herkese tesekkurler.
Dusuk Sesli Hava Motoru Tavsiyesi
[QUOTE=Lodos muhafızı]Eheim 400 kullanıyorum yaklaşık bir senedir memnunum.Ses sorunu yok 4 akvaryuma da daha önce hava vermeyi denedim ve başarılı da oldu. Saygılar [/QUOTE]
Sagolun bakcagim, fiyat yuksek elbette ama her ay ucuz beyin mahfeden seyler almaktansa bunu alip kurtulmak daha mantikli.

[QUOTE=MertHusmenler]Eğer yattığın odada ise akvaryumların hiçbir hava motoru sana sessiz gelmeyecektir malesef bütün hava motorları gece seni uyutmayacak, ben çok araştırarak sessiz diye Hailea 6602 aldım evet sessiz diğer hava motorlarına göre ama geceleri uyutmuyor malesef[/QUOTE]
Hocam omurgasiz( karides ve cuce kerevit) besliyorum ikisinde de , tanklar bitkili. Gece kapatiyorum hava motorunu. Uyutmamasi sorun degil yani
Dusuk Sesli Hava Motoru Tavsiyesi
50 ve yaklasik 25 litre olmak uzere iki akvaryumum var. Ikisinde de pipo filtre kullaniyorum. Iki filtreye de hava verecek guclu hava motoru ariyorum. Su ana kadar iki ucuz marka denedim. Ilk hafta iyi calistilar ancak bi hafta sonra ses dayanilmaz hale geldi. Son aldigim iki cikisli korkunc ses yapmasina ragmen iki tanka da hava vermiyor, kabarcik cikmiyor.
Ses elbette ki oluyor ancak, Insani cildirtacak kadar ses yapmayan, iki tanka da guclu hava verebilecek beni ugrastirmayacak kaliteli iki cikisli hava motoruna ihtiyacim var. Forumda pek cok model gordum ama kafam karisti. Tank hacimleri de dikkate alinarak kaliteli bir hava motoru onerir misiniz?
50 Litre Bitkili Karides Ve Cuce Kerevit Tanki
Hocam sagolun, sert mizacli olduklarini da biliyorum daha once kerevit baktim , ancak CPO larin nispeten daha az yaramaz olduklarini okudugum icin bu ise kalkistim. Ama dediginiz risk hep var kopan uzuvlar vs gormek mumkun. Bahsettiginiz siteyi de inceledim guvenilir gozukuyor. 1 E 2 D seklinde siparis edip deneyecegim, sagolun.
50 Litre Bitkili Karides Ve Cuce Kerevit Tanki
50 litre bol bitkili tankta (rotala, onlarca kok saz, kayaya sarili java moss) karides ve lepistesler , neonlar var. Duzenli yavru aliyorum lepistes ve karideslerden.
Yakinda asiri bitkileri budayacagim ve tur degisikligine gidecegim, sadece Karides ve CPO( Meksika Cuce Kereviti bakma planim var.
Sorularim:
Sakura , rilli gibi Neocaridina turleri ile Kaplan karidesi ayni tankta bakabilir miyim? Ayri familyalar oldugu icin caprazlanamaycagini okudum, sorunsuz bakilir mi?
Meksika cuce kereviti nin yavrulara saldiracagini biliyorum ama balik olmayacagi icin karidesler deli gibi urerler gibime geliyor, 50 litre de iki en fazla uc cuce kerevit , karideslerin kokunu kurutmadan bakilir mi?
Bursa da bu CPO yani cuce portakal kereviti nerden bulabilirim? Internette ilan dahi bulamiyorum.
Ve son olarak bu cuce kerevitler elma salyangozunu rahatsiz eder mi?
Tesekkur ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182878/120920172139321.jpg[/IMG]
Mevcut tankim.
Lepistes Yavru Akvaryumu Filtresiz
Anladım hocam, ana tankta kalacaklar gibi duruyor belki dogal secilimle en gucluler ayakta kalır
Elma Salyangozum Sürekli Yumurtluyor
Ben de de kucuk bir ekip var ancak aylardır yumurta yok, su hep bahsedilen nemi nasıl saglıyorsunuz hocam, tam kapaklı diye mi oluyor.
Lepistes Yavru Akvaryumu Filtresiz
Elli litre bol bitkili akvaryumum var, dort lepistes besliyorum ve kiraz karidesler var. Ancak onca bitkiye ormana ragmen iki aydır sadece iki yavru hayatta kaldı ve paramparcalar... Kuyrukları yok olmus bir kac defa diger lepistesler tırtıklarken yakaladım . Isıtıcı var uygun ısıda, pipo filtre de calısıyor ancak yavrular hep ziyan oluyor.
Yaklasık otuz bes litre uzun bir bos akvaryum var, kıs havalarında sadace elimde olan ısıtıcı ile yavruları o akvaryumda yasatabilir miyim? Tabiiki tilki kuyrugu falan olacak , ve yemleri temizlesinler diye karidesler de.
Duzenli dip cekimi ile yavrular gelisir mi, yoksa illa hava moturu yada filtresiz mumkun degil mi?
Tesekkur ederim.
Akvaryum Yavru Hayatta Kalma Şansı( Lepistes)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182878/191120162124431.jpg[/IMG]

Akvaryum bu efendiler, Karideslerim yumurtalı, neon tetralar var ve az önce lepisteslerden biri ufaklıkları bırakmaya başladı. Bu bitki sıklığında(elodea,saz,tilki kuyruğu, rotala) lepistes ve karides yavrularının hayatta kalma şansı nedir?
Dişilerin saldısından son anda kaçıp kurtulan yavruyu görünce telaş ile biraz yem attım meşgul olsunlar diye, ne kadar doğrudur?
Teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.