ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
abdullahttr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2017 19:31
Son Ziyaret:
11 Aralık 2021 23:14
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Tatar
Doğum Tarihi:
03 Eylül 1996
Yaş:
27
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abdullah Tatar

SON 7 MESAJI

Akvaryum Zemin Malzemesi İçin Öneri
[QUOTE=durukan1905]Merhaba,

Bende yeni bir akvaryum kuruyorum. İçinde 2 çeşit bitki olacak java moss ve Anubias Barteri var. Balık olarak da Neon Tetra, Danio (Zebra Balığı), Moli, Kılıç Kuyruk, bir çift vatoz yada çöpçü koymayı düşünüyorum. Lav taşı parçaları da alacağım.

Sorum ise zemin malzemesi ne kullanmalıyım.

Dere kumu olur mu? [/QUOTE]

Dere kumu aldım gayet memnunum bitki gelişimi için de iyi bir kum ama anubiasın gövdesini kum içine gömmemeye dikkat edin yoksa çüreme başlar.
Bettamda Kuyruk Erimesi Var :(
Hastalıklar bölümünde böyle bir yazı var faydalanabilirsiniz.

[URL]https://www.akvaryum.com/yuzgec_erimesi_hastalikr_1738.asp[/URL]
Akvaryum Zemin Malzemesi İçin Öneri
Herkese merhaba, 100x40x60 ölçülerinde yeni bir akvaryum aldım filtre ve ısıtma sistemi tamam ancak tabana koyacağım malzeme konusunda kararsız kaldım. Daha önce silis kum kullanmıştım ama çok memnun kalmadım üzerinde tüm pislikleri gösteriyor.
Ben daha iri taneli bir malzeme istiyorum aynı zamanda bakteri oluşumuna da katkı sağlayacak bir malzeme. Lav kırığı, midye kırığı ve çakıl taşları gibi malzemelere baktım. Bir tane anubiasım var bitki olarak ama onu da toprağa gömmek gerekmiyor diye biliyorum, köke bağladım. Size sorum öncelikle lav kırığı suda zamanla ufalanır mı ve bu malzemelerden ya da başka malzemelerden hangisini önerirsiniz? Tecrübelerinize dayanarak yardımcı olursanız mutlu olurum. Teşekkürler şimdiden.
Japon Balıkları Yumurtladı Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Kromatit]Beyaz olanlar mantarlaşmışlar, çıkmazlar. Bitkileri de çıkarabilirsiniz.
Çıkanlar için de hava taşı yerleştirmeniz yeterli olur. 2 gün sonra artemia veya toz yem vermeniz gerekecek.
Şu durumda sıcaklık değişimlerine karşı hassas olacaklar. Isıtıcınız varsa kovadaki suyu 25 derece civarlarına sabitleyebilirsiniz.
[/QUOTE]
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Beyaz olanlar derken fotoğraftakilerin hepsi yumurta değil çoğu ufak akvaryum kumu, yumurtalar onların aralarında ve bir o kadar da bitkilere yapışık halde fotoğraftan seçmek zor. Benim anlamadığım neden birkaçı çıktığı halde diğerleri yumurtadan çıkmadı eş zamanlı olgunlaşmaları gerekmiyor mu?
Ve de ekstra ısıtıcı ve hava motorum yok onları hemen almam gerekir mi bu süreçte, zannedersem yumurtaların mantarlaşmadan çabuk çıkması için ısıyı yüksek tutmak (28 derece gibi) gerekiyormuş.
Japon Balıkları Yumurtladı Ne Yapmalıyım?
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün haftalık rutin dip çekimimi yapıyordum sonra suyu boşaltığım kabın içinde döllenmiş japon balığı yumurtalarını fark ettim. Daha dikkatli bakınca baya bir yumurtanın akvaryumun içindeki süs bitkilerine yapıştığını gördüm ben de bitkileri çıkartıp akvaryum suyu ile doldurduğum plastik bir kaba yumurtaların birazını dökmeye çalıştım sonra vaz geçip yumurtaları dökmeye çalışırken zarar veririm diye direk süs bitkilerini kabın içine koydum.
Şimdi bir kaçı yumurtadan çıktı ve yüzüyor. Benim size sorum onları nasıl yaşatabilirim? Nasıl beslemeliyim? Su şartları nasıl olmalı? Gelişim süreçleri nasıl oluyor?
Bu konuda tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
(Yumurtalar fotoğraftaki kabın içinde)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192842/260220170151001.jpg[/IMG]
Japon Balıklarım Hasta Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=JEST]Kardeşim geçmiş olsun öncelikle burada yazılan bütün çözümleri yaptım ben kaya tuzu metilen mavisi mikofish ya da mühadil ilaçları hiç birinin bi etkisi olduğuna inanmıyorum. 4 balığım öldü benimde japon. Önce ufak ufak başladı aymı böyle balığın kuyruk ve yüzgeçlerinde sonra her yerine yayıldı ilk farkettiğim anda tedaviye başladım ancak hiç bir işe yaramafı balıklar öyle 2 hafta yaşadı sonra öldü. Bence direk bu hastalık aldığın akvaryumcuyla alakalı. Hasta balıkları satıyorlar bizlere, bildiğin kandırıyorlar insanı. Tekrardan geçmiş olsun umarım atlatır balıkların hastalığı. [/QUOTE]

Kaya tuzu kullandım, Mikofish kullandım, ısıtıcı alıp sıcaklığı denildiği gibi kademeli olarak yükselttim kısacası gerekli her şeyi yaptım
Sonuç hastalık azıcık bile gerilemedi aksine ilerledi ben de 4 japonumu kaybettim. Katılıyorum size tamamen.
Japon Balıklarım Hasta Ne Yapmalıyım?
Merhaba
Yaklaşık 2 hafta önce 50 lt akvaryumumda beslemek için 4 ufak japon balığı aldım. İlk iki hafta bir problem yoktu, balıklar gayet sağlıklıydı. Fakat dün balıkların kuyruğunda ve yüzgeçlerinde beyaz nokta şeklinde lekeler çıktığını fark ettim dört balığın üçünde bu lekelerden var. Balıklar gayet aktif yeme felan tepki veriyorlar. İnternetten araştırdım kimi mantar hastalığı kimi beyaz benek diyor. Fotoğraf ekledim, bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bu hastalık nedir, nasıl bir tedavi uygulamalıyım? Ve son olarak bu hastalık neden olmuş olabilir? Akvaryumumda ısıtıcı yok, dışarısı baya soğuk ama akvaryumun olduğu odada kalorifer sürekli yanıyor, japon balıkları soğuk suya daha dayanıklı diye biliyorum ama sizce onları ısıtıcı yokluğu hasta etmiş olabilir mi, ısıtıcı almalı mıyım?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192842/070120172005261.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.