ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gulce
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2018 14:10
Son Ziyaret:
14 Kasım 2018 17:11
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gülce
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gülce

SON 5 MESAJI

Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207628/250720182152351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207628/250720182152581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207628/250720182153161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207628/250720182153391.jpg[/IMG]

Merhaba,fotograflardaki sarı kuyruklu balığım ne zaman doğurur sizce, iki haftadır karnı aynı sislikde neredeyse acaba hamile değil mi?


Bir de turuncu kuyruklu balık geçen hafta doğum yaptı ama karnının şişliği inmedi sanki.hamileykenki fotosu bi kaç mesaj yukarda var. Şişliği inmemesi normal mi
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
Merhaba tekrar,
Yukarda fotosu olan balığım doğurmuş ben evde yokken.

Karnı çok sis değildi daha bi iki hafta vardır diye düşündüğümden hazırlıksız yakalandim

Akvaryumda 2 yavru vardı onları kurtardim ama karnı hala sabahki gibi sis ve siyahlık var yakından bakınca yavruların gözleri gibi

Eve geleli iki saat oldu ama hala başka dogurmadi sizce bundan sonra doğurur mu

Bir de iki yavruyu saklama kabına aldım akvaryum suyu ile birlikte yarın aksama kadar orda idare edebilirler mi
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207628/150720180904301.jpg[/IMG]

Merhaba foto çok net değil ama doğuma ne kadar var yardımcı olabilir misiniz
Akvaryum Suyunu Değiştirmeli Miyim?
[QUOTE=bugrahankaya46]İyi günler gülce ;

Büyük ihtimal , balıklar bakteri çakışmasından ölmüştür . Zaten ben bir kere balık konulduğunda bir daha balık katmayı sağlıklı bulmuyorum . Akvaryum konusunu da gelirsek temiz bir kurulum yap . Akvaryumunu ve kumunu bir güzel deterjansız sıcak suyla yıka . İçinde balık ölmüş yeni aldıklarında etkilenebilir . Akvaryumunu temizleyip temiz su ile kur . Akvaryum 2 gün boş çalışsın ki su dinlensin akvaryum otursun . Sonrada istersen benimde beslediği ve önerdiğim lepistes alabilirsin . Üremeleri , yavrularının büyümeleri daha eğlenceli gelecektir. [/QUOTE]

teşekkür ederim dikkate alacağım, ben de çok çekinerek yeni balık ekledim ama tek başına da mutsuz olur diye düşündüm yanlış düşünmüşüm demekki kaybettim çünkü

[QUOTE=Splendor]Sıfırdan ekosistem oluşturmak iyi olur. Çeşme suyuyla güzelce yıkayın, hem akvaryumu hem de bileşenleri.

Tüm malzemeleri yıkadınız. Çeşme suyuyla doldurduysanız klor uçsun diye 1-2 gün filtre açık şekilde bekleyin. Damacana su doldurduysanız beklemenize gerek yok. En azından ısıtıcı için bir kaç saat zaman tanıyın. Kısa yoldan kurulum için bakteri kültürü alıp uygularsanız daha çabuk balık eklersiniz. Bakteri kültürü ekledikten 24 saat sonra canlı ekleyebilirsiniz. Metilen mavisi kullan diyen önerenler olur, okumadan geçin, duymayın bile.

Akvaryum ve dekorlar konuldu içine su dolduruldu, Filtre & ısıtıcı çalıştırıldı, Çeşme suyu ise (48 saat bekleyin klor uçsun) Damacana su ise (2-3 saat ısıtıcıya zaman verin), Talimatına göre bakteri kültürü uygulayın (Sera Nitrivec en iyilerinden), 24 saat kültürün oturması için bekleyin, Canlılarınızı ekleyin.[/QUOTE]


şu anda da ısıtıcı çalışmaya gerek var mı? kışın kullanıyorum ama yazın kullanmıyordum japonlarımda, canlıdoğuranda yaz kış mı kullanmak gerekir?

[QUOTE=keyman79]Sağlıklı balık bakmak istiyorsanız, (cinsi önemli değil) yapmanız gerekenler;
- Öncelikle bir filtre edinmelisiniz. Filtre hem suyunuzu temizler hemde suyunuza oksijen kazandırır,
- Japon için en az 30 litre, canlı doğuran türleri için en az 40 litre bir akvaryumunuz olmalı. Japon balığını 10 litrede de bakarsınız fakat siz 10 metre kare bir odada kaç gün mutlu mesut yaşarsanız balığınızda 10 litrede aynı sürece mutlu mesut yaşar.
- Canlı doğuran bakacaksanız ikinci bir akvaryum yada ilk kurulumda 100 litre üstü bir akvaryum şarttır, çünkü canlı doğuranlar çok ürerler, büyütmeden de elinizden çıkarması zordur.
- Yeni gelen balığınızın eski balığınızı öldürmüş olma ihtimali düşüktür, japonlar bir arada rahatlıkla yaşarlar birbirlerine zarar vermezler.
- Yeni balığınızı akvaryuma koyarken suya alıştırmanız gerekmektedir. Alıştırmadan koyarsanız çoğunlukla zaten bir kaç gün yaşar. YEni balığı suya alıştırması basittir, forumda aratabilirsiniz.
- Akvaryumunuzda nitratı dengede tutabilmek adına her hafta en az yüzde 20 klorsuz su ile değişim yapmalısınız. Dipten eski suyu çeker yeni suyu eklersiniz. Çeşme suyundaki klor, 3-4 gün ağzı açık kapta duran suda kendiliğinden uçar.
Sorunuza gelirsek. Artık balığınız kalmadıysa; akvaryumunuzdaki suyun yüzde 20 kadarını saklayın bir kapta. Akvaryumu boşatın temizleyin (sadece su ile) kım kaya dekor ne varsa yıkayın ve yeni suyu ekleyin. (mümükünse korsuz su olsun) Sonra üzerine kenara ayırdığınız eski suyunuzu ekleyin. 3-4 gün herşey çalışır olarak bekletin ve yeni balıklarınızı ekleyin.[/QUOTE]

teşekkürler önerileriniz için filtrem var zaten onu kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum, ama akvaryum 50 lt araştırdığım kadarıyla canlı doğurana yeter gibi gelmişti ama haklısınız ilerdebüyütmek gerekebilir.
Akvaryum Suyunu Değiştirmeli Miyim?
Merhaba,

50 lt akvaryumda 2 yıldır baktığım 2 adet japonum vardı. malesef bi kaç ay önce birini kaybettim. diğer balığım da tek başına kalmasın mutsuz olmasın diye geçen hafta aynı ayvaryumcudan 2 adet daha japon aldım. ama bu son aldıklarım eve getirdim andan itabaren bana fazla hareketli geldi ve sürekli konuşur gibi ağızlarını açıp kapatıyorlardı. içime sinmedi ama sürekli gözetlememe rağmen benim balığıma bi saldırıları filan da olmadı benim gördüğüm(bi kere bile görsem geri verecektim). ama malesef geçen sabah uyandığımda balığımı ölü buldum(yüzgecinin biri kanlanmıştı) bi gece önce hiç bir sıkıntısı yoktu, yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama ben yeni balıkların yaptığını düşündüm ve ikisini de geri verdim.

şimdi sorum şu çok çok üzgünüm ama boş akvaryumu gördükçe daha çok üzülüyorum , akvaryumumda canlı doğuran beslemeyi düşünüyorum. balıkları almadan önce akvaryumu boşaltıp tekrar kurmam gerekir mi? yoksa aynı suda mı beslemek daha iyi olur? ne zaman alabilirim yeni canlılarımı?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.