ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sugusugu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2019 01:38
Son Ziyaret:
15 Mayıs 2020 19:48
Toplam Mesaj:
29 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan
Doğum Tarihi:
15 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan

SON 10 MESAJI

Yavru Lepistesler Ne Zaman Renk Alır ?
18 Mayıs doğumlu 3 yavrudan 2'si 1-2 günde bir anda tam anlamı ile renklendi. Son 2 haftadır haftada bir canlı artemia veriyorum. 2 erkek 1 dişiler şu anda. Erkeklerden birisinin rengi hem çok canlı hem de çok hoşuma gitti. En kısa sürede fotoğraflarını da çekerek durumları ile ilgili görsellik de katacağım.

16 Haziran'dan itibaren geçen tam 1 ay içerisinde 8 anneden toplamda 137 yavru daha aldım.

20 Haziran doğumlu moliler iyice renkleri almaya başladılar. 16 Haziran doğumlu lepisteslerde ise kuyruklarındaki siyah renk iyice belirgin oldu. Yavaş yavaş renk almaya başlayacak onlar da.

Konu hakkında fikir edinmek isteyenler için yavruların zamanla renk değişimleri hakkında bilgilendirmeler yapmaya devam edeceğim.
Yavru Lepistesler Ne Zaman Renk Alır ?
[QUOTE=ResulEmre]Merhaba,
Benim yavrular doğduktan sonra kuyrukları siyah ya'da gri renk alıyor 1-2 haftalıkken.1 aylık oluncada 1 cm civarı oluyorlar.Boyları uzayınca kuyruk renkleride artıyor.Tam şeklini alsınlar o zaman renklerini alırlar merak etmeyin.Biraz sabır işi lepistes yavrusunu büyütmek.Sadece etçil yemle bile renklenebiliyorlar.Geniş bir akvaryuma olursa ne kadar çok yüzerlerse o kadarda hızlı boyları uzar.[/QUOTE]

Aynen. Önce ufak ufak kuyrukları ve yüzgeçleri siyah renk alarak renklenmeye başlıyorlar. Sonra zamanla farklı renkler oluşmaya başlıyor ve en sonunda tam formuna kavuşuyorlar.

Bu arada 18 mayıs doğumlu olan yavrularımda kuyruklar yeşil ve turuncu renk almaya başladı.

Allah'a şükür bugüne kadar (hayatım boyunca ilk akvaryum kurulumum olan 15 mayıstan bugüne) toplamda balıklarım 39 yavru verdi. 1 tane hariç hiçbiri şimdiye kadar ölmedi.

Ben bu başlığa ne zaman yorum yapsam yeni yavrular geliyor :) Bana şanslı geldi bu başlık... Şu anda da 4 tane yavru daha buldum akvaryumda. Hemen 3'ünü yakalayıp yavru akvaryumuna koydum. 1'i elimden kaçıp kayboldu :) Hamile olan lepistes yeni yavrulamaya başlamış. Hala karnı çok şiş. Artık son durumu yine buradan yazarım...

Yavru akvaryumumdaki yavru sayım 38 e yükseldi...

Ek : Doğum tamamlandıktan sonra 21:30 itibariyle yaptığım son sayımla birlikte 10 yavru daha geldi ve toplam 48'e yükseldi. Bu başlık açıldığından beri 4. doğum oldu bu. Doğum toplam 5 saat civarı sürdü.

[EDIT]sugusugu,2019-06-28 21:40:36[/EDIT]
Yavru Lepistesler Ne Zaman Renk Alır ?
Son mesajı yazdığım dönemde hamile lepisteslerim doğurmuştu. 17 Haziran ve 20 Haziran doğumlu lepistes yavrularını elimde boşta duran ikinci bir akvaryuma koydum. 50x30x30 ebatlarında diye hatırlıyorum. Şu an hepsi sağlıklı şekilde büyüyor. 17 Haziran doğumlu olanlar ilk hafta sonundan başlayarak renklenmeye başladılar. Şu an kuyruklarının uçlarında ve üst yüzgeçlerinde siyahlaşmalar var. Her geçen gün daha da artıyor.

Fakat bu yavrulara ilk hafta her gün infusoria ve yavru yemi verdim. Bunun dışında ana tankta bulunan balıklar için kullandığım 3 farklı yemin karışımını da 2-3 günde 1 toz halinde veriyorum. Bu akvaryumda 4 salyangoz harici başka hiçbir canlı yok.

Kısaca kullanılan yem ve ortam renklenme için aşırı fark ettiriyor.
Yavru Lepistesler Ne Zaman Renk Alır ?
18 mayıs doğumlu 3 yavru var akvaryumumda. Artemia vermedim. Şu ana kadar petshoplarda satılan yavru yemi, pul yem ve tetra mix dönüşümlü verdim.

3 yavrudan 1'inin kuyruğunun dış kısımları siyahlaştı ve orta kısmından turuncu renk almaya başladı.
1'inin kuyruğunun sadece dış tarafı siyahlaştı.
Son yavrunun kuyruğu yeni yeni siyahlaşıyor.

3 yavrunun da karın bölgeleri renk almaya başladı.

İlk Akvaryum Projem İçin Görüş Ricası
Öncelikle yeni hobinizde başarılar. Umarım istediğiniz gibi bir tasarım yaparak keyfini sürersiniz.

Ben de bir ay önce aynı sizin gibi başladım. Şu an tam olarak düşündüğüm gibi olmasa da benim hoşuma giden bir akvaryumum var. 12 tanesi 3 günlük ve 3 tane de gelir gelmez doğuran bir lepistesten 1 aylık yavrularım bile var :)

Benim size tavsiyem kesinlikle yolda fikir değiştirmeyin. Nasıl başlıyorsanız öyle devam edin. Teknik konular konusunda çok bilgim yok ama bu 1 ay içerisinde öğrendiğim bir şey varsa o da en baştan bir kere yapıp bir daha dokunmamak.

Özellikle bitki ve kum için bu geçerli. Yetersiz miktarda kum alırsanız sonradan eklemede sorun yaşıyorsunuz. Bitkilerinizi zamanında dikip sabitlemezseniz bu sefer de bitkileriniz yerlerinden çıkıyor.

Ben ne kadar doğrudur bilemiyorum ama nette ve forumda birkaç yerde gördüğüm için iki çeşit kumun arasına (lav kırığı üstü, siyah kum altı) sineklik koydum. Bu sayede karışmıyor bu iki kum. Ardından tilki kuyruğu kullanmıştım. Bunların da en alt kısmından ufak bir ip bağlayıp iğne ile sinekliğin deliklerinden geçirip bağladım. Çok sağlam duruyorlar ve yaklaşık 3 haftada kendi boyunun 4 katına ulaştı. Henüz budamadım. 8-10 dal verdi.

Kısaca eğer maddi durumunuz yerindeyse ufak bir terrarium yaparak yolda ne gibi sorunlarla karşılaşacağınızı tecrübe edip asıl akvaryumunuzu sonra kurun. Çünkü düşündüğünüzden farklı sorunlar çıkabiliyor ve asıl yapmanız gereken işlerden geri kalıp bu sefer de bu sorunlarla uğraşabiliyorsunuz. Bu döngü de uzun süre alabiliyor.

Yaşadığım tüm sorunları buraya yazabilirim ama bu sefer çok uzun bir yazı olacağından sıkıcı olacaktır :) İsterseniz yaşadığım tüm sıkıntıları özelden anlatabilirim.
Sump Deliği Kapatmak İçin Tavsiye İstiyorum
[QUOTE=Esnaf]

Bahsettiğim yöntem aşağıdaki gibidir, nacizane çizmeye çalıştım

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214516/190620191640111.jpg[/IMG][/QUOTE]

Çok teşekkürler.

Biraz da şans ile iki yöntemi de yapabileceğim malzemem oldu.

Az önce tavsiyeniz üzerine camcıya uğradım. Elindeki kırık camı kesip verdi. Ondan da 8x8 ebatlı bir de ek cam kesti.

O sırada yarım bir akvaryum silikonu buldum. 5 TL'ye aldım. 2 tl lik de zımpara aldım.

Bu sayede 25 liradan aşağı çıkmayacak işi 7 TL'ye hallettim. Ayrıca farklı bir yöntem öğrendim.
Sump Deliği Kapatmak İçin Tavsiye İstiyorum
[QUOTE=Esnaf]

Gökhan bey Ferit bey haklı, az önce camcı komşuma gittim tam cam takmaya gidecekmiş yakaladım ve tekrar sordum eminmisin dedim sen akvaryum yaparken normal silkonmu kullanıyorsun yoksa akvaryum silikonumu dedim ?

Eskiden akvaryum silikonu yoktu mecburen normal silikonla yapardık ama kuruduktan sonra en az 3 gün tuzlu suda bekletirdik zehiri giderdi sonra teslim ederdim dedi.

Şimdi 5 lira daha fazla ver antioksidan akvaryum silikonu al hiç bekleme hiç riske girme dedi,

Yani artık tercih sizin gökhan bey , eğer imalatçı olsaydınız evet 3-4 gün tuzlu suda bekletir o şekilde teslim ederdiniz ama küçük bir yama işlemi için ben olsam akvaryum silikonu alır canlarımı riske atmazdım ve zaman kaybetmezdim.

[K]Ayrıca kapatmak istediğiniz deliği deliğin çapından 1 - 2 cm daha geniş ve sump ın yüksekliği kadar bir parça atıl camı camcılardan isteyerek delikle cam arasına folyo koyarak çözebilirsiniz yukarıdan iki adet kağıt tutucu klipsle olay çözülür bence, böylece hiç silikon kullanmamış olursunuz. [/K]

[/QUOTE]

Elimde tam da dediğiniz tarzda atıl bir cam var. Bu fikir maliyet sorunumu da ortadan kaldırır ve güzel sonuç verebilir. Almak istediğim tam da bu şekilde yaratıcı fikirlerdi. Çok teşekkürler.
Sump Deliği Kapatmak İçin Tavsiye İstiyorum
[QUOTE=Anuenlil]

Merhaba Gökhan bey yazınızdan alıntı yaptığım kırmızı harflerle işaretlediğim yer konu açıp fikir düşüncelerimizi sorduğunuz halde bildiğinizi okuyacağınızın açıkca ifadesidir .
Eğer,ki doğru olması yapılması gerekeni yapmıyacaksanız neden konu açıp soruyorsunuz [:((] Bir tüp Akvaryum silikonuna vereceğiniz ücret bakmakta olduğunuz canlılarınız balıklarınızdan kıymetliyse olası olumsuz kötü sonuçlarınada katlanırsınız [:'(]
Kamil beye sonuna kadar katılıyorum.[/QUOTE]

Ferit Bey;

Alternatif yol aramayı bildiğini okumak şeklinde düşünüyorsunuz. Mantık olarak düşünürsek bu durumda ilk cevap veren Murat Bey'in dediğini yapmayıp ona göre bildiğimi okumak durumunda kalırım.

Yorumlar için zaten teşekkür ettim ve farklı yöntemlerle de aynı işi yapabileceğimi düşündüğüm için farklı fikir alışverişinde de bulunmak istedim. Bu gayet doğal. Kaldı ki bir forumda içerik üretmenin veya paylaşmanın amacı bir doğruyu farklı yönlerle de gösterebilmektir.

Sonuç olarak agresif tutumunuzu kenara bırakarak diyorum ki;

Akvaryum silikonu kullanmanın amacını ve ne işe yaradığını biliyorum. Kamil Bey ve Murat Bey'in dediklerini hiçe sayıyor da değilim. Forumda yardım almanın gayet doğal bir şey olduğu konusunda hemfikir isek, alternatif yollara varmaya çalışmak da gayet doğal.

Bu şekilde agresif bir tutum sergileyeceğinize şu şu şu sebeplerden dolayı düşündüğünüz yanlış, tek çözüm silikon kullanmaktır deseydiniz. Daha faydalı olurdunuz.

Ek : Yaşınızı mesajı attıktan sonra gördüm. Büyüğümsünüz. Saygılar. [EDIT]sugusugu,2019-06-19 16:09:06[/EDIT]
Sump Deliği Kapatmak İçin Tavsiye İstiyorum
Öncelikler yorumlar için teşekkürler.

Ben şu an sadece ufak bir alan için kullanacağım. Yani gidip silikon alsam boşa gidecek. Zamanla da kuruyacak. Yok yere almış olacağım. Bu sebeple alternatif yollar arıyorum. Zaten elimde silikon var ve buna para vermeyeceğim. Ayrıca silikon tamamen donmadan kesinlikle su ile temas etmemesi lazım.

Şu an aklımda dıştan yapıştırıp su ile temas edebileceği alanlara farklı ve salınım yapmayan bir şey yapıştırarak teması engellemeyi düşünüyorum.

Yani akvaryum camının dışından yapıştıracağım. Deliğin bulunduğu bölgeye su geçirmeyecek farklı bir malzeme koyacağım. Ardından gelen kısımlara normal silikon kullanmayı düşünüyorum. Tabiki hala fikirlere ihtiyacım var. El elden üstündür.

Yapmayı düşündüğüm şeyi şu an daha iyi bir program yüklü olmadığı için paintte çizdim :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/215170/190620191420141.jpg[/IMG]
Sump Deliği Kapatmak İçin Tavsiye İstiyorum
Merhaba

Arkadaşlar elimde 3.5cm çapında sump deliği olan bir akvaryum var ve bu deliği kapatmak istiyorum. Kapatmak için 6x6cm kare (veya daha geniş olabilir) bir cam ile silikonlayarak kapatacağım fakat elimde akvaryum silikonu yok. Sadece ufak bir cam yapıştırma için bile olsa akvaryum silikonu şart mı?

Bunun yerine normal silikon ile yapıştırsam salınım yapıp çok zarar verir mi? Yoksa su ile teması minimuma indirilse salınım yapması göz önüne alınmayabilir mi? Elimde silikon var ve akvaryum silikonu için ekstradan para veremeyeceğim.

Salınım konusu, kullanacağım camın ebatı konularında tavsiyelerinizi bekliyorum.[EDIT]sugusugu,2019-06-18 23:34:40[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.