ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mert_ulgen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2007 13:22
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2007 19:17
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 6 MESAJI

vicdanım çok rahatsız...
arkadaşlar çok teşekkür ederim öncelikle..dediklerinizi yapmaya çalışacağım.ama şimdilik şöyle bir çözüm buldum.balıklarımı daha önceden dinlendirdiğim su bulunan bir kaba koyucam.içine hava taşını  ve ısıtıcıyı koyup çalıştırıcam.Bunları yapacaklarım uzun süreceğinden dolayı yapıcam.daha sonra akvaryumu tamamen boşaltıp bir güzel temizleyeceğim.(kaya tuzu kullanıcam)içine koyacağım malzemeleride bir güzel yıkayıp duruladıktan sonra akvaryumuma daha önce kaynatıp(kireci önlemek için)dinlendirdiğim suyla dolduracağım.hava filtresini ekleyip akşama kadar çalıştıracağım.mercanı koymicam..yada damacana sumu koyim ne dersiniz?bu şekilde balıklarımı kurtarabilirmiyim sizce?
vicdanım çok rahatsız...

Arkadaşlar daha öncede yazmıştım.balıklarımı birer birer kaybediyorum. Neyi yanlış yaptım, bilmiyorum. Neler yaptığımı anlatayım isterseniz yanlışlarımı söyleyin.

60 lt lik akvaryum aldım ufak taneli(bezelye gibi) taşlarla altını döşedim. İç filtresini koydum. Birde kırmızı mercan yerleştirdim. Direk çeşme suyu koydum. Filtreyi 1 gün çalıştırdım ve balıklarımı ekledim. (uygun bir şekilde) daha sonra bitki yetiştirmek adına tabana midye kırığı koydum. (öncekini tamamen kapladı) balıkları dışarı aldım. Bunu yaparken.midye kırığını en az 50 defa duruladıktan sonra koydum. Isıtıcımda var, termostatlı.üzeri kireç tutuyor. Bu arada, hava taşımda var. Geceleri onu açıyorum. Hepsi bu. Ama balıklarım sebebini bilmediğim bir nedenle ölüyorlar. Buna çok üzülüyorum ve kendimi suçlu hissediyorum. En azından diğerlerini kurtarmak adına neler yapabilirim? Bu arada malzeme olsun, ilaç olsun, olmazsa olmazlar nelerdir? Söylerseniz eksiklerimi tamamlayabilirim. ( balıklarım 3 tane çöpçü, 3 tane kılıç, 4 tane plati, 2 tanede köpek balığı)

halongan2007-2-28 11:52:11
Balıklarım ölüyor..lütfen yardım..
aslında musluk suyunu doldurdum akvaryuma...1 gün filtreyi çalıştırdım..sonrada balıkları alıp koydum..ama dinlenmiş su değildi açıkçası..peki şuan ne yapabilirim...
Balıklarım ölüyor..lütfen yardım..
Merhaba arkadaşlar...60 lt'lik bir akvaryum aldım..2 hafta oldu.içine 2 tane tetra,3 tane kılıç,4 tane zebra ,3 çöpçü ve 2 tanede köpekbalığı koydum.(biliyorum biraz kalabalık oldu)Tabanda ufak taneli taşlar ve üstüne midye kırığı(tamamen taşları kapadı) koydum.Akvaryumda sadece sahte mercan var.(kırmızı) son 3-4 gündür kılıçlarım tabana çöküyo kımıldamadan 3/4 dakika duruyolar sonra tekrar yüzüyolar.ara sıra aynı şeyleri tekrarlıyorlardı..İşten döndüğümde 2 tanesi ölmüştü..biri duruyo.sorun ne olabilir acaba?Musluk suyu koymuştum.Filtrem hiç durmadan çalışıyo...Başka balık kaybetmek istemiyorum.lütfen yardım edin...bu arada şu suyu mavi yapan ilaçtanda koymuştum..
lütfen yardım...
öncelikle teşekkür ederim yardımlarınız için...benim gibi akvaryumdan anlamayan ama bu işe soyunan kişilere verdiğiniz destek gerçekten güzel bir olay..dediklerinizi yapmaya çalışıcam...işin sonunu görebiliyorum..güzel bir akvaryum ve güzel balıklar...
lütfen yardım...
selam arkadaşlar..bir akvaryum aldım.boyutlar 66*36*26...bu akvaryumda ne gibi malzemeler kullanmalıyım..yani filtrelerin gücü falan...ve tabiikii hangi balıklar...içine koyabileceğim aksesuarlar..anlayacağınız baya acemiyim...şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.