ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
e.r.s.n
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2007 21:16
Son Ziyaret:
13 Eylül 2007 23:35
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ersin TÜRKYILMAZ
Doğum Tarihi:
21 Kasım 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[ersin TÜRKYILMAZ]
[YUNUS-S.PRENSES-PAPAĞAN-İCEMAN-KADANGA-AURATUS-VATOZ]120lt

SON 10 MESAJI

Sarı yanaklı singapur kaplumbağaları

Bence 7lira biraz pahalı 4liraya görmüştüm bi akvaryumcuda  e nede olsa bakırköySmile

e.r.s.n2007-09-04 18:39:58
Melanochromis Auratus
yağız kardeşim saolasın bilgiler için bende bi auratus sever olarak  bu yazıyı dikkate alıcam bende akvaryumun küçük olması sebebi ile 1e 1d var bir kereliğine yavru aldım 14 adet yaklaşık ama elimde büyümüş olarak bir yavru kaldı bununda sebebi yavruları kusmasıydıWink
yunus

Burakhan kardeşim, ilgin için sağol  ama şimdi benim bir balığımın tek gözü tamamen bembeyaz kör oldu.  Maalesef herhalde öteki gözü ona nazaran biraz daha iyi . Ben de uygulamaya devam ediyorum, inşallah düzelir. Güçlü bir balık çok canlı ama gözleri görmüyor diyebilirim.  Tedaviye devam edeceğim.  İnşallah düzelir.

 
 
Mesajlarınızda yazım kurallarına dikkat edin.Saygılar.
acemi412007-08-06 12:22:12
yunus
Fotoğraf: Yok

Canlıdaki Belirtiler: Gözleri kör oldu sanırım göz fungusu dediğimz hastalık tek gözü bembeyaz oldu öteki gözüde çok az görüyo

Akvaryum Kapasitesi (litre):120lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:karışık malawi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç dış bi arada

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:metilen mavisi tuz

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :akvaryumun suyunu komple değiştirdikten sonra yunusumun tekinin gözü hastalandığını gördüm  su canlılarında görülen fungus dediğimiz hastalık metilen mavisi tedavisi sonuc vermedi ve diğer balıklarında rahatsız etmesi sonucu balığı karantinaya aldım tek gözü  içtende bembeyaz oldu  diğer gözüde %50 felan görüyoo  ama balık cok canlı biraz hırpalanmıs ama 4-5 gündür yasıyoo ona suyaa karısan yavru yemlerınden veriyorum ac kalmasın diyee şimdi balık tamamen körmü kalıcak yoksa iyileşme olanağı varmıdır bide damızlık yunusum olduğu için çok üzüldüm piyasada bu balığa 40ytl istemişlerdi ve balık karardı ama yinede yüzüyo ve hareketli ne yapmamı önerirsiniz?

Yunusum Hasta Oldu
napmamı önerirsiniz ilaç olarak
Yunusum Hasta Oldu

Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:Gözbebeğinde beyaz bir tabaka oluştu

Akvaryum Kapasitesi (litre):120lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sarı-yunus-iceman-redrubin-papağan-auratus-kadango

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç-dış filtre mevcut

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:metilen mavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Akvaryumun suyunu komple değiştirdim. Yeni suyu koyduktan sonra(dinlenmiş su) filtreyi çalıştırdım ve hava motorunu bağladım.  O da faal durumdaydı.  Yeteri kadar tuz ekledim. Akşama kadar çalıştı ve akşam üzeri balıkları koydum. Ama ertesi gün baktığımda damızlık yunuslarmdan birininin sağ gözüne buğulanmış gibi perde inmiş. Tahminen yarım görüyor. Yemi de zor yemekte. Diğer balıklarda bir şey yok, birkaç gündür normal.  Beyaz benek olarak da bilinen dezenfektan metilen mavisi kullanıyorum ama daha bir sonuç alamadım.  Başına gelmiş ve bu hastalıktan kurtulmuş olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.   Yanılmıyorsam hastalığın ismi göz fungusu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

 
Mesajlarınzda yazım kurallarına dikkat edin. Saygılar.

acemi412007-07-14 17:38:05
papağan balığı
Öğrenip öğrenmemen bir şeyi değiştirmez. Arkadaşım papağan balıkları kısırdır. Bunu bilerek balıkseverler  bu balığı alıp beslerler. Bende de 2 senedir 2 adet papağan var.  Besliyorum ama hiç merak etmedim. Dişi mi erkek mi diye. Bir de albino vb balıklarla çiftleştirenler var ama orjinal papağan alınamadığı için ben karşıyım.
acemi412007-07-10 11:58:29
malawi genel sorular
kaya tuzu tehlike arz etmez normalde 20lt bir çorba kaşığı atılmaktadır 120lt bence 4 çorba kaşığı uygun ve standarttır
malawi genel sorular
[QUOTE=GRAFTT] [QUOTE=e.r.s.n]1.Bence en temiz ve kolay misket büyüklüğünde beyaz taşlar vcar kilosu 1.5 lira felan onlardan  döşeyiniz  hem görünüm çok güzel hem dip çekiminde kolaylık olur biliyosunuz dip çekimlerinde  ince taneli kumları dip çekimlerinde çekilebiliyoo  ziyan olmaması yönünden iyi.
 
2.galiba daha önceden kullanılmış olabilir deniz akvaryumunda kaynatırsanız  ve tuzlu suda bekletirseniz sağlıklı olur
 
3. bence  2 yetişkin dişi bir tanede yetişkin erkke alın  boyları bir olsun ama yinede sizin kararınız siz bilirsiniz ileride yavru alma açısından dedim  snow önermem ice olabilir çöpçü almayınız öldürüyolar ciklitler vatoz alırsanız  alıcağınız malawilerle aynı boyda olmasına dikkat ediniz 2 orta boy yada bir büyük vatoz yeterli
 
4.ilk gün akvaryumu faal durumda boş ve su düzenliycileri katılmış bir şekilde çalıştırınız 2ci gün balıkları koyabilirsiniz kaya tuzu eklemeyi unutmayın suyaa 120lt 3-4 çorba kaşığı yeterli (kaya tuzu olmasına dikkat edin)
 
 
not:konuyu 1 kere açmanız yeterli olucaktır.
[/QUOTE]


Ersin bey. malavi tankında taneleri fazla büyük kum önerilmez, dip çekiminde kumların ziyan olmaması için bir çok faktör vardır.

120 lt'lik tankta 2 erkek sarıprenseslerde baskın olanı diğer erkeğe baskı yaparak pasif olmasına ve sağlığını yitirmesine sebebiyet verebilir.

Vatoz olan tankta kaya tuzu fazla kullanımından kaçınılmalıdır.


[/QUOTE]
 
ben 1 erkek yazdım dikkatli bakarsan bence iri taneli kum daha iyi malawi akvaryumu için yunus olmadığı sürece malawiler sert suyu severr ayrıca bendede vatoz var 20cm ben her su değişimnde 3-4 kaşık atıyorum bir negatif tarafını görmedim  tuzu yeteri kadar ayrı bir kapta erittiğiniz zaman hiçbir olumsuzlukla karşılaşılmıcaktır saygılar..
Sarı prenses cinsiyeti?
Dişi halongan2007-06-30 23:17:25

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.