ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Firochromis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ağustos 2007 15:00
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2022 19:57
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fırat Çıngı
Doğum Tarihi:
04 Eylül 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fırat Çıngı

SON 2 MESAJI

Ph Sensör Tavsiyesi (bnc Uçlu)
Arkadaşlar merhaba,

IKS Aquastar kontrol bilgisayarım var fakat çok uzun süredir kullanılmadan bekliyordu. Haliyle pH sensörünü (ve henüz kontrol etmedim ama muhtemelen redoks sensörünü) kalibre edemiyorum. Forumda daha önce uygun maliyetli bir kaç ürün tavsiye edilmişti ama başlıkları bulamadım. Tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.
Bitki akvaryumu için en uygun florasanlar.
Hayır efendim izin alınmadı. Dahası yazının asıl sahibi Kemal Saka'nın hiç haberi bile yok.

[Quote]
Bu konuyla ilgili açılan konu sayısı gerçekten çok fazla ama verilebilecek cevaplar genel olarak pek değişmemekte, floresan seçimi ile ilgili verilen listeye dikkatli bakarsak seçebileceğimiz flo tiplerinin ışık sıcaklıkları değişken, hiçbir zaman tek tip flo kullanımı önerilmez zaten, bunu kısaca; " Güneş ışığı gün boyunca değişik sıcaklıklarla yere geliyor. Bunu sebebi, atmosfere vuruş açısının değişmesidir. Sabahları soğuk(düşük kelvin) ışıktan başlayarak, öğlen ve öğleden sonra özellikle tropik bölgelerde 10,000K’i aşar. Batımına doğru da yine sıcaklıkta düşüş görülür. Otomatik zamanlayıcı sistemler ve değişik derecelerdeki ampullerle doğayı taklit etmek mümkündür. Tabi bu aydınlatma için ayırdığınız bütçeyi bir daha düşünmeniz demektir. Buna pek fazla gerek yok aslında. Günboyu gelen ışığın ortalama sıcaklığını oluşturacak sürekli bir sistemden hemen hemen aynı verimi alırsınız. İşte bunun için genel aydınlatmanız ortalama 5500-7500 arası olmalı. " (İSAK) olarak açıklayabiliriz.

Bu konuda en çok sorulan diğer bir soruda her zaman kaç watt ya da kaç floresan dır. Bunu da ; "Eğer bir yanıt vermek gerekir ise paranızın ve her ay ödeyebileceğiniz elektrik faturası kadar çok aydınlatma. Tabii balıkları da fazla ışıktan korkutmamayı unutmamak gerekmektedir. Neden olabildiğince çok? Öğle saatinde güneş ışığının şiddeti 100000 lüxe kadar çıkmaktadır(Kelvin ile karıştırılmasın. İkisi de binli sayılarla ifade ediliyor çünkü). Veya daha değişik bir şekilde anlatır isek öğlen saatinde güneşe çıplak göz ile bakmaya çalışın. Bu size güneşin gücü ve olması gereken ışık şiddeti için ipucu verecektir. " (İSAK) olarak açıklayabiliriz.
Caner KARA[/QUOTE]

Bu yazının nereden alıntılandığı konusunda bilgisi olan var mı? Mesaj okunurken rahatlıkla anlaşılabiliyor mu? Alıntının kaynağına ulaşmak isteyen kişi zorlanmadan ulaşabilir mi? Soruların cevabı, sanırım ilk mesajın sahibi Aydın Bey'in Caner Bey'e teşekkür etmesinden anlaşılabilir. Caner Bey, kendi deyimiyle, alıntıyı yapan kişidir; mesajın asıl sahibi ise Kemal Saka'dır.

Dahası, alıntıya alıntı demek için bilimsel yazılardaki teamül, 3 cümledir. daha fazlası yazının içinde verilmez, verilirse adı intihal olur. Şimdi bu yazdığımı polemik sever arkadaşlar forumlararası bilmemneyle başka mecralara çekmeye ya da "bilgi paylaştıkça çoğalırla" açıklamaya çalışmasın lütfen. Bunun adı paylaşmak değildir ve hiç bir paylaşma emeğe saygısızlığı açıklamaz.

Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.