ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2007 00:24
Son Ziyaret:
10 Ekim 2007 03:14
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Yılmaz
Doğum Tarihi:
11 Nisan 1971
Yaş:
54
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mustafa YILMAZ / İSTANBUL
SON 10 MESAJI
pahalı değil mi?
Onur bey,
Onur bey,
Öncelikle burada söz konusu olan şey fikir beyanıdır. Siz ise fikir beyan etmekten ziyade laf kalabalıklığı yapmışsınız. Böyle laf kalabalıklıklarıyla beni yazdığıma pişman edemezsiniz. (siz öyle diyorsunuz ya)
İsterseniz birkaç arkadaşınızı daha alıp gelin, öyle yazın. Sonuç değişmez. Fikriniz doğru ise doğrudur. Yoksa arkadaş dayanışması ile bir fikri doğru kılamazsınız. Doğru bir fikri ise laf kalabalıklığıyla yok edemezsiniz.
Yazdıklarım ve kastım açık ve nettir. Neresini anlayamıyorsunuz. Cevap gerektirecek sorular sorsaydınız bunları da cevaplardım. Siz bu yaşa kadar öğrenmediyseniz ben size özel hukuk sözleşme kuralı nedir? sözleşme nedir? anlatacak değilim ya.
Ayrıca, yazıyı yazan arkadaşla hiç bir tanışıklığım yoktur. Hangi konuya müdahil olacağıma da kendim karar veririm. Başkaca bir üyeliğim de yoktur.
Yazdıkların da beni hiç pişman etmemiştir.
pahalı değil mi?
Amacım polemik yaratmak değildir. Ancak;
Amacım polemik yaratmak değildir. Ancak;
henüz öğrenci olan genç bir arkadaşımızın, kastının açıkça ne olduğu belli olan bir konuda yazdıklarına, alakası olmadığı halde bir takım özel sözleşme kurallarına atıf yapılarak cevap verilmiş olması açıkça bir yüklenme hatta sindirme politikasıdır.
Kısacası, bu genç arkadaşımız hiçbir kusuru olmadığı halde neredeyse sizden özür dilemiş, konuyu açtığına açacağına pişman olmuştur. Siz bunu amaçlamamışsanız bile sonuç bu olmuştur.
Saygılar.
pahalı değil mi?
Anıl arkadaşım,
Kastettiğin şey rahatça anlaşılabiliyor. Ayrıca fikrinde sana katılıyorum.
Cevap yazan arkadaşların sana yüklenmelerine bir anlam veremedim. Gereksiz bir yüklenme olduğundan destek olma ihtiyacı duydum.
Saygılar.
Akvaryum Kokutan Ne Olabilir? (Frenatus)
Orçun bey,
Orçun bey,
Anladığım kadarıyla herhalde dış filtre kullanıyorsunuz.
Filtrenizi hangi aralıklarla ne tarzda temizlediğinizi de yazmamışsınız ama akvaryumda temizlik yapma tarzınızdan (kumu yıkama, kayaları kaynatma temizleme) filtre temizliğini de hatalı yapıyor olma ihtimaliniz olduğu sonucuna varıyorum. Kısacası filtrenizde yararlı bakterilerin oluşma sürecini bir şekilde kesintiye uğratıyor olabilirsiniz. Özellikle yaptığınız temizlikten sonra kurulumun, sıfır akvaryum kurulumundan farkı olmayacağından bu konudaki kaidelere de uymak gerekirdi. Bu kaidelere de uymamış olduğunuz sonucunu yazınızdan çıkarabiliyorum. Kanaatimce yazınızda belirttiğinizin aksine, yapılması gerekenlerden çok yapılmaması gereken ne varsa yapmışsınız.
Sonuç olarak filtreniz henüz biyolojik filtrasyon yapmıyor ve bu nedenle akvaryumunuzdan amonyak kokusu geliyor. Yeni kurulan akvaryumlarda ilk 15 gün içinde bu koku gelir. Bunun sebebi henüz yeterli düzeyde çevirici bakterinizin oluşmamış olmasındandır. Öncelikle yemlemeye çok dikkat etmeli ve çok az yem kullanmalısınız ayrıca sık sık su değiştirmelisiniz. (mesela iki günde bir %30-35 gibi) Ayrıca bu arada kesinlikle filtre temizliği yapmayın. Biraz sabırlı olun kokunun geçtiğini göreceksiniz. Şunu da belirteyim ki balıklarınızı zehirleme oranınıza göre şu sıralar balık kaybı yaşayabilirsiniz.
Akvaryumunuz ve filtreniz düzgün bir biyolojik filtrasyon yapmaya başladığında, (makul bir yemleme düzeyi ve makul bir balık sayısıyla) akvaryumunuzdaki bahsettiğiniz kötü hamsi kokusu gidecek yerine taze pişmiş hamsi kokusu gelecektir.
Saygılar.
balıklarımın saklanması
Sorun ışık değil, sorun stres.
Sorun ışık değil, sorun stres.
Stres yapmış balıkların üzerinde hangi tür ve renk ışığı yakarsanız yakın (soru malawilerle ilgili olduğundan özellikle malawiler için söylüyorum) balıklarınız bundan etkilenecektir. Tersi de doğrudur. Yani stres yoksa hanig ışığı yakarsanız yakın balıklarınız bundan etkilenmeyecektir.
Siz ışığı yaktığınızda balıklarınızın dibe çökmesi veya saklanması, tabii olarak, insanın aklına, balıkların ışıktan korktuğu fikrini getiriyor. Bu kolay düşünce tarzı bu balıklar için kural olarak geçerli değildir. Kural olarak diyorum çünkü bazen değişiklik dolayısıyla çok kısa süreli adaptasyon süreci olabilir.
Yukarıdaki basit yaklaşımın tersine, ya balıklarınız belli bir ürkeklik içerisinde bulunduğu bir zamanda (stres) siz ışığı yaktığınızda daha aydınlık bir ortamda kendini daha az güvenlikte hissediyorsa ve bu sebeple bu davranışları sergiliyorsa sorun ışıkmıdır yoksa balığın bir şekilde streste olmuş olmasımıdır.
Örneğin, gece yarısı birbirinize çok korkunç hikayeler anlattığınız ve çok gerildiğiniz bir esnada ani bir ses çıktığında bir anda çok ürkebilirsiniz. Sizi birileri inceliyor olsa insanlar şu sesten ürkerler diye bir sonuç çıkartabilirmi? Halbuki stressiz bir ortamda aynı sesi aynı şiddette duyduğunuzda bu sesten etkilenmezsiniz.
Işık olayı da aynı bunun gibidir. Zaten balıklarınız belli bir gerginlik içindedir ve siz floresanı yaktığınızda kendilerini daha az güvende hissederler. Hepsi bu.
Aynı floresanı kullandığı halde, balıkların bir süreç sonunda kendilerini akvaryuma adepte etmeleri ile stresi yenmeleri sonucunda, aynı ışık kullanılmasına rağmen balıkların rahatça yüzdükleri çok kişilerce tespit edilmiştir. Burada, balıkların rahatça yüzmesi ışığa alışmalarından değil, ortama alışmalarından kendilerini rahat hissetmelerinden kaynaklanmaktadır. Yoksa sizin 15-36 watt ışığınız güneş ışığı yanında bu balıklar için mum ışığı gibi kalır. Bir güneşe bir de floresanlarınıza çıplak gözle bakın farkı anlarsınız. Dolayısıyla ışık fazla geliyor, balık ışığın rengini beğenmiyor tezleri gerçeği yansıtmıyor.
Balıkların kendilerini rahat hissettiği ve belli bir sayının üzerinde balık olan (mesela onbeş malawi) bir akvaryumun üzerinde ister 5 tane mavi floresan yakın balıklarınız dibe çökmez. Çökse de çok kısa süreli olur. Akvaryum büyüklüğü ve balık sayısı ise stres konusunda en önemli iki etkendir.
Kısacası kalabalık akvaryumlarda balıklar birbirlerinden etkilenmekte, biri yem aramakta, biri birini kovalamakta ve mücadele etmekte vs. olduğundan balıklar kendilerini daha rahat hissetmekte bahsettiğimiz anlamdaki streste kolay kolay ortaya çıkmamaktadır.
Yazdıklarımı, stres yapmış balıklarınızın yanına, ışığınızı değiştirmeden 3-4 balık ekleyerek test edebilirsiniz. Ama illaki yeni bir floresana para ödemek istiyorsanız onu bilemem.
Yosun(resim eklendi)
Akvaryumunuzda vatoz varmı?
Akvaryumunuzda vatoz varmı?
balıklarımın saklanması
Alihan bey, balıklarınız stres yapmış fakat sorun ışık değil. İsterseniz ışığı hemen değiştirin bir şey farketmediğini göreceksiniz.
Alihan bey, balıklarınız stres yapmış fakat sorun ışık değil. İsterseniz ışığı hemen değiştirin bir şey farketmediğini göreceksiniz.
Ya sabredip balıkların zamanla stresten kurtulmasını bekleyeceksiniz yada akvaryuma birkaç balık daha ekleyeceksiniz. Aynı ışıkla yunusların saklanmadığını gezdiğini görürsünüz.
Ben de eskiden akvaryumun ışığını açtığımda balıklarım dibe çöküp saklanmalarını hep floresana bağlardım. Öyle olmadığını insan zamanla öğreniyor.
yunusta problem
Benim de bir dişim ilk yumurtalarını attıktan yaklaşık 20 gün sonra ikinci defa yumurta aldı. Bu işin bir uzmanı en kısa ne kadar zamanda yumurtlayabileceklerini (biyolojik olarak) yazarsa iyi olacak.
Benim de bir dişim ilk yumurtalarını attıktan yaklaşık 20 gün sonra ikinci defa yumurta aldı. Bu işin bir uzmanı en kısa ne kadar zamanda yumurtlayabileceklerini (biyolojik olarak) yazarsa iyi olacak.
Yumurta tutma konusunda, ben erkeği akvaryumdan çıkartarak sonuç alıyorum.
Ağzı Doluyken Yem
Benim de dişi venüstüsün ilk iki yavrulamasında hiç yem yemedi. Üçüncü yumurtlamada sanırım 7. günden itibaren çok iştahlı olmamakla beraber özellikle önüne düşen yemleri nazik bir şekilde yedi.
Benim de dişi venüstüsün ilk iki yavrulamasında hiç yem yemedi. Üçüncü yumurtlamada sanırım 7. günden itibaren çok iştahlı olmamakla beraber özellikle önüne düşen yemleri nazik bir şekilde yedi.
Akvaryum Işığı
Meltem hanım,
Meltem hanım,
Balıklarınız herhangi bir sebeple strese girmiş. Siz yokken misafir bir çocuk akvaryum camına vurmuş balıkları korkutmuş olabilir veya uzun süre odada hareket görmeyen balıklar sizin gelişinizle bir anda ürküp strese girmiş olabilir. Bahsetmemişsiniz ama akvaryumunuzdan balık çıkarttıysanız bu da etkili olmuş olabilir.
Strese girmiş balıklar akvaristin gerçekten sinirini bozar bu süre bazen çok uzun de sürebilir. Popülasyonun az oduğu akvaryumlarda bu olay daha sık görülüyor. Eğer stres hali devam ederse (gerçi iyi bir balık/akvaryum oranınız var) iki üç yavru balık daha akvaryuma eklerseniz sorunun gittiğini göreceksiniz.
SON MESAJLAR
- Yıllar Sonra Chiclid - Multi Mi Ocellatus Mu? sfcscannow, 23:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 64 Litre İlk Akvaryumum Alpay232, 23:23
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Karnı Yaralı MrtGn, 23:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Tuz Ve Metilen Banyosu Yeterli Olur Mu? Goldfish2000, 22:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Hangi Filtre erkanw, 22:47
Filtreleme Seçenekleri - Camallanus Worms Hastalığı Ve Nilverm Mucizesi sametyildiz, 22:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Sakal Yosunundan Nasıl Kurtulucam ? furkanoncel, 22:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Suyumun Rengi Turuncu tayfunyabaci, 22:27
Yeni Üye Forumu - 40 Lt Akvaryum Balık Önerisi tayfunyabaci, 22:10
Yeni Üye Forumu - Beta İle Kardinal Tetra Beraber Yaşar Mı Bergg, 22:07
Diğer Tatlı Su Canlıları - 20 Litre Betta Akvaryumum Tayyareci, 21:57
Akvaryum Tanıtımı - Tam Su Değişimi Sonrası Kayıplar KaanE, 21:38
Yeni Üye Forumu - Melek Akvaryumu AmatorCichlidci, 21:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Sahte Hagen Kumu Mu Hobimus, 21:31
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cama Kök Yapıştırma musses00, 21:27
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Astranot Baligima Neler Almam Lazim KaanE, 21:23
Akvaryum Tanıtımı - Geophagus Günlüğü yasinbalak, 20:55
Güney Amerikan Cichlidleri - Anubias, Salyangoz Ve Işık Ehtiyar, 20:23
Bitkili Akvaryum Canlıları - Akvaryum İçin Öneri Taha Yanık, 20:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yılanlar İçin Kullandığınız Terrarium Ortamları AmatorCichlidci, 20:12
Sürüngenler ve Amfibyumlar - 100lt Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu tayfunyabaci, 20:01
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Amatör balıkçı, 19:19
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Kayıt-kuşaklı Akvaryuma Dış Filtre iamthezeus, 18:17
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Lowtech Subrast Seçimi (salınım Yapan Kum) Hobimus, 17:49
Akvaryum Tanıtımı - 60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot Amatör balıkçı, 16:58
Yeni Üye Forumu - Multi Tankım - 0dan Tanganyika fishhyy, 16:28
Akvaryum Tanıtımı - Sonunda Beta Akvaryumum fishhyy, 15:43
Akvaryum Tanıtımı - Moli Balık Cinsiyet Ve Türü Amatör balıkçı, 15:06
Yeni Üye Forumu - Yeni Doğan Lepistese Ne Yapılmalı Amatör balıkçı, 15:05
Canlı Doğuranlar - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum ByCess, 15:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - A'dan Z'ye Neocaridina Karides Rehberi ! Aguamentist, 15:00
Omurgasızlar - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum Amatör balıkçı, 14:59
Akvaryum Tanıtımı - Tropical Prodefence Yem Kullanan? scorpion26, 14:05
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 13:27
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Arka Duvara Balık Yuvası Nasıl Olur? fishhyy, 12:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 400l Akvaryum İçin Başlangıç Fikirleri tayfunyabaci, 11:33
Yeni Üye Forumu - Karides Fanusu Meldaq, 11:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin neomeo, 10:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi? emin ziya, 09:49
Filtreleme Seçenekleri - 70 L Bitkili İle Geri Dönüş subalik, 09:11
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığım Çok Stresli ilhannnn01, 08:27
Yeni Üye Forumu - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 08:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eleştiri, Öneri Ve Yorumlarınızı Bekliyorum mhmt44, 23:36
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum İlk Kurulum Sorunları KonyaBeta, 23:27
Bitki Türleri ve Bakımı - Oscar Balığı İle Hangi Omurgasızlar Yaşar odinein, 22:45
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Yapan Yerler TurX, 21:40
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 20:52
Güney Amerikan Cichlidleri - Anubias Petite Hk. Profiterol, 20:40
Bitki Türleri ve Bakımı - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 20:22
Akvaryum Tanıtımı - 100*45*45 Cyber_Scout, 20:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Nano Akvaryum Ve 3 Japon LEGEND59 23:23
- Akvaryum 1 Metre Redrainbow 22:35
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 21:57
- Malawi Erkekleri AlisBaba 21:39
- Yellow Tuxedo AlisBaba 21:39
- Afrika Cichlidleri devito 21:31
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 21:29
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 21:29
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 19:30
- Aquaclear 30 Şelale Filtre apistoman 19:17
- Ultra Clear 45 Derece Birleşimli 30x30x35 Akvaryum apistoman 19:17
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 18:24
- !!!elma Salyangozunda Sezon Kampanyası!!!! GOLDFISH 18:24
- Triple Red Kakadu Koloni -tül German Blue Ramirezi yamansengonca 17:40
- Resun Aco-012 TahaArif 17:37
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:15
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 17:15
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 17:15
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 17:13
- Garra Rufa,limnophila Sessiliflora,frogbit livadi 17:12
- Gold Ramirezi Çifti & 5li Kardinal Neon aupqua 17:04
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 16:57
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 16:17
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 16:17
- Phillippines İthalatı Balıklar. Aqualandakvaryum 16:03
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:01
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:01
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:01
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:01
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:01
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 15:58
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 15:58
- Eheim Dış Filtre, Eheim İç Filtre Ve Kafa Motoru Gld5 15:28
- Sunsun Dış Filtre Ve Akvaryum Isıtıcısı Gld5 15:28
- Leleupi & Brichardi scorpion26 14:55
- Çeşitli Canlı Bitkileri High-tech & Low Tech BuRAK 14:46
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 14:36
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:36
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:36
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 14:32
- Üst Seviye Bettalar Rmert 14:31
- Cüce Vatoz egehamit 14:29
- Karides Türleri egehamit 14:29
- Lda16 Düz Erkek Vatoz Aranıyor egehamit 14:29
- Turuncu Sakura fth0507 14:22
- 1e 4d Kribensis fth0507 14:22
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 14:17
- Rasbora Arıyorum Miller 14:17
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 14:14
- İnci Groumi,kerevit,mahachai Beta, Gardneri Kil. Cyber_Scout 13:43
KULLANICILAR
- 149 Online Kullanıcı, 82 Üye
Online Kullanıcılar
sedaterdem,
arapaima,
mrrking,
UKSTUDIO,
feritakan,
ankay318,
atrakhan55,
EmreCev,
cheavy,
Redrainbow,
Sunborn,
gulec_44,
Deoxyss,
Tahsint06,
K0L0Ni,
İsmail Karakaş,
Yakup ÖZDEMİRCİ,
Tata,
erkanmazici,
Erdal 42,
EKAR,
Dumbbell,
erdalakçay,
egedin,
Akax,
WonderM,
Mateach,
Bettagram,
urzais,
eemin87,
wasmannia,
hasancn,
scorpion26,
MrtGn,
Azizdurdenn,
MiSoSiKiaN,
selahattinfidan,
apistoman,
Sinan.,
Rüzgar eser,
zedd,
livadi,
Erenguven,
Balikcidede,
erkanw,
sametyildiz,
ardaagnaday,
mutama,
fozdamar,
Başak u,
AquaVita,
Oquanus,
fma3280,
Serhat.Kaymak,
asliaral,
Searlas,
MarkOrion,
HunnicKhan,
Goldfish2000,
leventrs,
sefailgaz,
yasinbalak,
Bergg,
ootkn,
Hunlu,
farabix13,
kopruluonur,
Turgay 34,
Sezer87,
iamthezeus,
mert2573,
capodicapii,
Rmert,
R0h1rr1m,
AmatorCichlidci,
Tayyareci,
Amati340,
GreeNWooD,
Sercedk,
bahadir22,
Cyber_Scout,
tayfunyabaci,
GhostKoi,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.