ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zaboo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Eylül 2007 01:42
Son Ziyaret:
09 Haziran 2013 23:59
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cem karaarslan
Doğum Tarihi:
27 Temmuz 1968
Yaş:
55
İl:
Mugla
Meslek:
astsubay
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CEM KARAARSLAN

SON 10 MESAJI

Erken yumurta tutma
Bazen balığı kusururken balıklar yumurta yada yavruların birkısmını yutup siz kusturma işlemini bitirince tekrar agızlarına geli getiriyorlar.bir kaç defa benimde başıma geldi.40 tane yavru veren balığım 5 gün sonra ağzının dolu oldugunu gördüğümde şaşıdım.denemek içimkusturduğumda 15 e yakın yavru çıktı.
Varmı böyle dikkatsizlik.
Arkadaşlar ben öyle bir aptallık yaptım ki sormayın.Geçen akvaryumun altından sızıntı olduğunu farkettim.Biraz ugraşırken birden her taraf su oldu.Meğer taban slikonları gitmiş.Bende akvaryumu boşaltarak temizledim ve akvaryumu ter cevirerek dik kısımlarına slikonu çektim ve tabanı yapıştırdım.sonra önlem olsun diye tekrar içten tabana ve yanlara slikon cektim.bir gün sonra balıkları yerleştirdiğimde herşey normaldi.Fakat balıklar birden ölmeye başlayınca slikondan zehirlendiğini anladım.Meğer Akvaryum slikonu diye aldığım slikon zehirli slikonmuş. Şimdi tabanı ve yanları içten slikonları tamamen temizledim.Ama tabanın dik kısımlarına öyle sağlam sürmüşümkü ayıramadım.Sadece taban camıyla yan dik camların arasında eski silikon var.Dış kısımlarda kalanı komple temizleyerek akvaryumcudan aldığım yeni slikonu içten komple tabana ve yanlara çektim.Acaba sorun hallolmuşmudur.Yoksa yapmam gereken başka bişey varmı. JaCobSEn__2008-05-19 17:31:10
BÜTÜN BALIKLARIM ÖLDÜ...
yavruların yarısını kurtadım.fakat dişi çok hareketli ve saglıklı.bence bağışıklık sistemi iyiydi.şuan hamile eğer yeni yavrularda da benzer problem olursa dişi vuruyor olabilir.
BÜTÜN BALIKLARIM ÖLDÜ...
Müdahale ettikten sonra 4 yavru daha kaybettim.Şuan diğerleri ve son aldığım dişi sağlıklı görünüyor.İki yavruyu da karantinaya aldım.Kuyrukları iğne gibi oldu ama 3 gündür yaşıyorlar.Her önleme karşı yarım kapsül Kemiceptine koydum akvaryuma.Ama dişim piranha gibi saldırgan.Şuan yavrulara çarpmıyor ama yeme deli gibi saldırıyor ve normal dişilerden çok daha iri,parlak ve kalın yakamozlu bir deriye sahip.Yamyam gibi birşey.Acaba o da vurmuş olabilirmi balıkları diye düşünmüyor değilim.
BÜTÜN BALIKLARIM ÖLDÜ...
Bilseydim bu hatayı yapmazdım...
BÜTÜN BALIKLARIM ÖLDÜ...
Ölen yavrularda da kuyruklarda büzüşme var.Sanki erimiş gibi.Malzemeleri çamaşur suyuna batırıp saatlerde tekrar tekrar yıkadım.Akvaryumun suyu 2 gün içinde ölen balıklardan leş gibi olmuştu.O yüzden boşaltmak zorunda kaldım.Acaba dişinin hastalığa karşı bağışıklığı mı var?Çünkü canavar gibi ve sağlıklı.Bu arada temizleme işleminden sonra 1 haftalık yavrulardan dördü daha öldü.Diğerleri sağlıklı görünüyor ama heran onlarda gidebilir. zaboo2007-10-13 23:07:29
BÜTÜN BALIKLARIM ÖLDÜ...
Arkadaşlar 5 gün önce damızlık bir dişi aldım. İki gün sonra erkek lepisteslerimden biri öldü.Arife günü evden ayrılırken lepisteslerimden birinin kuyruk uçunda  darbe yemiş gibi kırmızı kan oturmuştu.Bugün eve geldiğimde son aldığım dişi haricinde bütün balıklarım ölmüş ve 50 tane yavrudan sadece 25 tanesi hayattaydı.Hastalık ihtimaline karşı hemen akvaryumu boşaltıp bütün içindekileri çamaşursuyu ile iyice yıkadım ve 10 lt dinlenmiş su 10 litrede sıcak su koyup soğuyunca dişiyi ve yavruları içine saldım.Ayrıca 10 damlada mantar ilacı attım suya.Kafamda şimdi soru işareti kaldı.acaba hastalık mı yoksa son aldığım dişi bütün balıklarımı halletti mi? Zira ölen balıkların kuyrukları zarar görmüştü.Yem attığımda dişi lepistes piranha gibi yeme saldırıyor.Balık katili olmak istemiyorum. Diğer yavrulara saldırır gibi yapıp vaz geçiyor bu arada.
Ne yapayım?
Bu kadar yavruyla ne yapacağım bilmiyorum
Sorun değil ben de sadece meraktan sordum.Mesleğimi bek söylemem de yazdığımı unutmuşum.
Kendine iyi bak...
Bu kadar yavruyla ne yapacağım bilmiyorum
yok birader.Ben karşıyaka da kendi evimde oturuyorum.İzmir'i biliyorsun herhalde.Ben bu siteden ne iş yaptıgımı yazmadım sanıyordum.Hayıırdır nereden emlak konutları çağrışım yaptı sana.Ama iş yerim o civarda.
Bu kadar yavruyla ne yapacağım bilmiyorum
markymark kardeş valla izmirden istanbula kargo ile alırlarsa söz yollarım.Kendine iyi bak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.