ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
joviden
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2007 19:46
Son Ziyaret:
03 Eylül 2019 21:22
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem Salğın
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdem SALGIN

SON 10 MESAJI

Sessiz İç Filtre Arayanlara Tavsiye
Evet hatalı yazılmış. 8.2 watt tüketiyor.
Sessiz İç Filtre Arayanlara Tavsiye
    Arkadaşlar, uzun zamandır sessiz iç filtre arıyordum. Genelde tavsiye edilen model Eheim 2010 ya da 2012 modeli idi. Ancak daha önce 2006 modelini kullandığımdan Eheimın hoşuma yanlarını biliyordum. (Üst  kapağın filtre akvaryumun içindeyken çıkarılmasının zor olması, çok da pratik olmaması ve motorun altta olmasından dolayı debi kaydı olması vs. gibi..)
    Farklı bir marka bulabilmek için araştırmaya başladım öncelikle bir akvaryumcudan Hailea RP 400 ü alarak deneme yaptım. 
Bu filtre kompakt bişey, güzel tasarlanmış ancak şunu söylemeliyim ki minimum ses isteyenler için uygun değil! Sessizliği yeterli olmadığı için filtreyi geri iade ettim.

 Arkasından Eheim gibi Avrupa markası olan Sicce yi keşfettim. Sicce bir İtalyan markası ve filtreleri İtalya'da üretiliyor. Uzakdoğu vs değil! Size tavsiye edeceğim ürün budur,

 Artılarını sayarsam,
    En az Eheim kadar sessiz. İşin içine debiyi de katarsanız bence Eheim dan daha sessiz.    
    Sünger koyulan bölüm mıknatıslı olduğundan, filtre akvaryumun içindeyken bile temizlik çok kolay. 
    Sünger koyulan bölüm çıkarıldığında pisliklerin akvaryuma geri dökülmemesi için önlem alınmış. Süngerin girdiği taraf sıkı bir plastik ızgara ile kapatılmış. Suyun girdiği alttaki bölüm ise yine temizlik esnasında pisliklerin geri gitmemesi için komple kapatılabiliyor.
    Eğer filtreyi komple motoruyla birlikte temizleyecekseniz vantuzlu bölüm camda kalacak şekilde klipsli bir sistem sayesinde motor vantuzlardan ayrılıyor. Temizlik sonrası camda duran vantuzlu bölüme filtreyi tekrar takabiliyorsunuz.
    Havalandırma olayı detaylı düşünülmüş 4 seviye havalandırma modu ve bir de havalandırmasız seçenek var.
Filtrenin geniş sünger hacmine göre kompakt bir yapısı var. Akvaryum içinde çok yer işgal etmiyor. Üzerinde görüntü kirliliği yaratacak lüzumsuz yazılar yok!
  Eksilerine gelirsek,
Bence tek eksi yönü fiyatı. O da malum, kaliteyi ucuza alamıyorsunuz! Ben şuanda hepsiburada.com dan yaklaşık 40tl indirimle 60tl ye aldım. Diğer bilindik akv. sitelerinde 100tl civarında satılıyor.
   Fotolar ve Ürünün Videosu:


2.5 liraya Mekanik ve Biyolojik Filtrasyon
  Filtre sistemini atman 3335 dış filtre ile birlikte kullanıyorum.
 
  Dekota pvc ve xps karşımı bir malzeme balıklara hiç bir zararını görmedim ve duymadım. Benim kullandığım 3mm kalınlığında.

  Filtre kabının boyutları yaklaşık boy:40cm derinlik: 13-15 cm yükseklik 20-25 cm. Akvaryumun hacmi 250 lt.

  Performans konusunda şunu söyleyebilirim ki mekanik temizlemede çok iyi bir çekiş gücü var. Klasik iç filtrelerde bu vakum etkisi olmuyordu. Aynı zamanda en az bir dış filtredeki kadar sünger yüzey alanı var. Buda sanırım bakteri ortamını olumlu yönde etkiliyor.

 
2.5 liraya Mekanik ve Biyolojik Filtrasyon
Arkadaşlar yapmış olduğum filtre sisteminin yeni fotoğraflarını ekledim.

Filtremin deriniliğini artırıp, giriş deliklerini aşağıya alarak modifiye ettim böyle suyun giriş debisi arttı ve pislikleri  uzak mesafeden bile çekebilir hale geldi.

Dış filtre çıkışını daha önce filtrenin içine yönlendirmiştim (kafa motoru bölümünde suyun azalması ihtimali için) şimdi filtreyi daha derine sabitlediğimden buna gerek kalmadı.

Kullandığım malzeme "dekota" için en uygun yapıştırıcı japon yapıştırıcısıdır. Bu malzemeyi silikon ile yapıştıramazsınız.SAğlıklı olmaz.

Filtreyi yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum. Oldukça memnunum hem görsel hem de işlev olarak daha önce kullandığım tüm filtrelerden daha iyi olduğunu düşünüyorum.


















2.5 liraya Mekanik ve Biyolojik Filtrasyon
   Arkadaşlar son halinin fotoğraflarını ve yaptığım bazı modifikasyonları haftasonu resimlerle anlatacağım. İlginize teşekkürler...
2.5 liraya Mekanik ve Biyolojik Filtrasyon
3. bölmede sadece kafa motoru var. Kafa motorunun çıkışı bir delikle akvaryuma su veriyor.Fırsatını bulduğumda o kısmında fotoğrafını çeker yollarım.
2.5 liraya Mekanik ve Biyolojik Filtrasyon
   Arkadaşlar elimdeki bazı parçaları da değerlendirerek (600lt/h debili bir kafa motoru japon yapıştırıcısı vb.) bana 2.5 liraya mal olan bir filtre yaptım.
   Filtrenin gövdesi bir reklamcıdan rica ettiğim artık dekota malzemesinden. Kesme işlemlerini maket bıçağı, yapıştırma işlemlerini japon yapıştırıcısı ile yaptım.
    Estetik bir görünüm elde etmek için izofix denilen yapışkanlı kaplama kağıdı ile kapladım. Filtre yapımı boyunca bana maliyet çıkran tek kalem de buydu. Fiyatı 2.5 tl!
    Filtrasyon 2 kısımdan yapılıyor. İlk bölümde elyaf ile makanik ikinci bölümde biyoojik süngerler ve bioball lar ile biyolojik filtrasyon yapılıyor.
   Bu sistemin en güzel tarafı filtre malzemelerinin çok kolay değiştirilebilmesi. İçindeki elyafı haftda bir sadece akvaryumun kapağını kaldırarak değiştirebilirsiniz.
   Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum ve ilk elyaf değişimini yaptım. Görseniz inanmazsınız inanılmaz kirliydi, ayrıca suda gözle görülür bir kristallik oluştu şimdiden...
   Herhangi bir tıkanma tehlikesine karşı ve dış filtrenin çıkış hortumunu gizlemek maksadıyla, dış filtre çıkış kısmını da motorun bulunduğu bölüme verdim.
 Şimdi resimlere geçelim...










joviden2009-12-21 00:41:59
250 Lt Malawi Tankım
Teşekkür ederim.
Papağanlar ile aramda özel bir bağ olduğu için akvaryumumdan çıkarmıyorum. Diğer balıklarla aralarında hiçbir sorun yaşanmadı. Papağanları akşamları ellerimle besliyorum, bence harika balıklar
Akvaryumun camı 8 mm..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.