ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umutgultekin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2008 10:50
Son Ziyaret:
22 Ocak 2009 11:07
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Gültekin
Doğum Tarihi:
18 Mayıs 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Tasarımcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Pek bir acayip akvaryum soruları
UFO ve benzeri infrared ısıtıcılar mirodalga ile aynı sistemde çalıştıkları için, insana uygun kullanım şartlarında zarar veremiyorlar ama acaba akvaryum ile aynı odada bulunmaları sakıncalı olabilir mi?
Küçük ziyaretçiler
Arkadaşlar biraz inceledikçe günbatımı platiye benzettim. Aşağıdaki adreste bulabilirsiniz. Ne dersiniz? Olabilir mi?

http://www.akvaryum.com/xiphophorus_variatus_g%C3%BCnbatimi_plati_tatlisur_5_1063.asp
Küçük ziyaretçiler
Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Balıklardan en büyük olanın lapistes ile yanyana geldiği anda fotoğrafını çekmeye çalıştım. İlk fotoğraf kadar net olmadı ama fikir veriyor. Ne dersiniz? Ne olabilir bu yavrucuklar?






Küçük ziyaretçiler
Dişi-Erkek'den çok türünü merak ediyorum ben bu sevimli şişko göbeklerin :) Bu fotoğrafını koyduğum balıkçık yaklaşık 1 cm boyunda.
Küçük ziyaretçiler
Merhaba arkadaşlar.

Bugün balık almak için akvaryumcuya gittim. Diğer balıklardan bazılarını buldum, bazılarını bulamadım. Bulamadıklarımdan bir tanesi de lepistes idi. Koca akvaryumcuda lepistes kalmamıştı. Tesadüfen bitki akvaryumunda yavru bir lepistes gördüm. Bunu satar mısınız bana, yavru alırım ben dedim. Ne olacak abi, madem yavru istiyorsun al ücretsiz olsun dedi çocuk ve yavru lepistes koydu poşetime 5 tane. Eve vardığımda sadece kendi seçtiğimin lepistes olduğunu, diğer 4 yavrunun lepistes olmadığını farkettim. Şu an yeni aldığım bütün balıklar bir arada karantina akvaryumunda duruyorlar. Daha 1 hafta orada kalacaklar. Sonra ana tanka geçecekler. Ama onları ana tanka almadan önce cinsiyetlerini ve özelliklerini öğrenmek istiyorum. Yetişkin olmadıkları için fotoğraflardan da tanıyamadım. Eğer cinslerini bilen varsa bu küçük ziyaretçilerin çok sevineceğim Tebessüm

Umut
Pek bir acayip akvaryum soruları
Merhaba arkadaşlar,

Bu sorularım gerçektir. İster gülüp geçin, ister yanıt yazın. Okuduğunuz için teşekkürler. Göz%20Kirpma Kahkaha

Yanıtlarını gerçekten merak ediyorum.

  1. Biz balıkları görüyoruz, peki onlar da bizi görüyor mu (ayna efekti var mı). Başka deyişle Zeki Müren'de bizi görecek mi?
  2. Balık gözü lens denen şeye neden öyle denmiş? Balıklar öyle mi görüyorlar çevreyi? Eğer evet ise ah zavallıcıklar.
  3. Benim lepistesim niye ısrarla aylardır aynı erkek kılıçkuyruk ile çiftleşmeye çalışıyor etrafı kendi cinsinden dişi kaynarken?
  4. Aksesuarlar üstünden fırça ile bile bir türlü çıkmayan yosunlar, ilgili aksesuar güneşte kurutulduğunda nasıl sihirli şekilde yok oluyorlar?
  5. Hafızasız, zekasız, beyinsiz olduğu iddia edilen balıklarım nasıl çok ciddi öğrenme belirtileri sergiliyorlar?
  6. Benim çöpçü balığım neden akvaryuma benzer renkte bir vatos koyduktan sonra ona benzemeye çalışıyor? (vatos cama yapışık iken sırf aynı gözükebilmek için onun yanına gidip, cam ile bir boru arasına kendini dik olarak sıkıştırıp vatos ile yanyana hareketsiz duruyor, çoğu zaman gözgöze oturuyorlar, arada bir kovalamaca oynuyorlar-iki taraflı- vb gibi daha pek çok şey.
  7. Cinsi sapık(her iki anlamda da) lepistesim, kılıç kuyruktan dayak yemekten ne zaman yorulur (aylar geçti).
  8. Motor çalışmıyorken, vakum yapınca başlayan devridaim, motor çalışırken niye bir türlü başlamaz?
  9. Kalabalıkken gayet barışçıl olan Neon'lar iki tane kaldıkları zaman niye ille de birisi ölünceye kadar didişirler? (4-1-3 değil. İlle de 2??)
  10. Normalde 25.5 derece olan su sıcaklığı, elektrik kesintisini takiben kaç dereceye düşmelidir ki balıklar için tehlike oluşsun?
  11. Su değişimi yaparken %25, yeni eklenen suyun sıcaklığının 3-4 derece yukarı veya aşağı olması balıklar için tehlike midir? Eşşek sıpalarını ben uzaklaştırmaya çalıştıkça dalgalara karşı yüzmek için ek çaba sarfediyorlar. Oyun değil çocuğum bu çekil şuradan dedikçe dadanıyorlar.
  12. Karidesler niye kabuk değiştirir? Büyüdükleri için olmasa gerek. Bizimki yıl oldu, hep aynı boyda ama yine de değiştiriyor bazen.
  13. Akvaryum kumunu temizlik yaparken karıştırmak ne kadar sağlıklıdır?
  14. Vatos ve çöpçülerin arada ışık hızıyla akvaryumun tepesine kadar çıkıp oradan biraz hava kapmaları ne alaka?
  15. 80 litrelik bir akvaryumda en büyüğü dişi lepistes (pardon vatos yaklaşık 5 cm) olan 8 tane balık bakan bendenizin ne kadar zamanda bir su değişimi ve dış filtre temizliği yapması gerekir? Su değişimini 45 gün, filtre temizliğini ise 3-4 ayda bir yapıyorum.
Dişi lepistes: bunlar nedir?
Mesajlarınız için teşekkür ederim. İnşallah faydalı olmuştur yaşadıklarım. Şu an fazlasıyla kullandık ilacı. Bakalım inşallah kesin olarak kökünü kurutmuşuzdur bu illetin.

Parazitin zararsız olduğu konusuna katılamayacağım malesef. Çünkü bu parazite kapılan dişilere erkekler yaklaşmıyor. Balık gitgide keyfsizleşiyor. Yiyor ama yine de git gide zayıflıyor ve en sonunda ölüyor. Ayrıca ölmese bile balığın anüsünden sarkan 3-4 tane içi kan dolu hareket eden kurt görmek ve hatta bunun bütün akvaryumunuza süratle yayılması ve tüm balıklarınızı kurtlu görmek bile yeterli bir zarar zaten Smile
Dişi lepistes: bunlar nedir?
ÇOK ÖNEMLİ NOT:

Sakın bu ilacın şurup formunda olanını kullanmayın. Eğer kullanırsanız etkisi çok daha çabuk ve kesin olacaktır. Sadece 1 doz yeterli gelir. Yani 50 litre için 1 ölçek.

Ama kullandığınız taktirde hassas canlılarınız varsa akvaryumunuzda ölebilirler. Malesef karideslerimden bir tanesi öldü. Gerçi balıklardan hiç kayıp yok. Yavrular bile yaşıyor (2 günlük olanlar bile). Ayrıca şurup formundaki ilacı kullandığınızda suyunuz ilk 12 saat içinde normal gözükecek ama akvaryuma 24. saatte baktığınızda suyun rakı kıvamına geldiğini göreceksiniz. Bu noktada gecenin bir saatinde sucuya yalvar yakar 4 damacana su getirtip, akvaryumdan 80 litre suyu dip çekimi yaparak alıp, üstüne bu 80 litre suyu bilmem kaç kere tencerede 24 dereceye kadar ısıtıp akvaryuma dökeceksiniz.

Bunlarla uğraşmayayım diyorsanız tedavi süresi daha uzun olan draje şeklindeki Sitrax'ı tercih ediniz.

Lanet kurtlar başıma ne işler açtılar! Smile
Dişi lepistes: bunlar nedir?
Evet arkadaşlar, ilacı kullandıktan sonra net bir gelişme elde ettik. Yazmadan önce beklemek istedim sonuçlardan emin olmak için.

Öncelikle; ilacımızın ismi Sitrax. Her eczanede bulabilirsiniz. Fiyatı da komik 1.25 YTL. Bunca ölen balığım için çok üzülüyorum. Neyse en azından geri kalanları ve yavruları kurtardık.

Uygulamasına gelince. Hesapladığım dozu uyguladığımda beklenen etkiyi göremedim ve dozun az geldiğine kanaat edip artırdım. Uygulama şu şekilde oldu:

50 litre başına 1 adet sitrax'ı ezip toz haline getirerek suya kattım. Şaşırdığım şey, bu tozları suya karışsın diye atmama rağmen, balıkların bunları kapışıp yemesiydi :) Her neyse, ilk tabletten sonra bile farkı hissettik. 2 günde bir suya 1 tablet daha ezip karıştırmaya devam ettim. 1'i kutu bittiği zaman (6 tablet'in sonunda) hiçbir balıkta kurt kalmamış, hepsi dökülmüştü. Bu noktada güzel bir dip çekimi yaptım %25 gibi. Ve emin olmak için şu an 2. kutu Sitrax'ı aynı şekilde akvaryuma ilave ediyorum. Bu ilacın balıklar üzerinde hiçbir yan etkisi yok. Yavrular dahil hiç balık kaybımız olmadığı gibi, neşeleri de gayet yerinde ve sağlıklılar. Bu yüzden 3. kutuyu da kullandıktan sonra ilacı kesmeyi düşünüyorum. Her kutudan 6 tablet çıkıyor.

Umarım yaşadıklarım başka akvaryum severlere yarcımcı olabilir. Arayanların bu konuya kolay ulaşabilmesi için konunun uygun bir başlıkla daha uygun bir alana taşınabilmesini rica ediyorum. Ben de arayanların bu konuya kolaylıkla ulaşabilmesi için bazı anahtar kelimeler yazıyorum.

Yaşaması çok zor, ama tedavisi çok basit bir hastalık bu... Ama Türkiye'de pek olmadığı için, ilacı da yok. Umarım bu sayfaların birilerine faydası dokunur.

Anahtar kelimeler:
balık, kurt, bağırsak, anüs, anus, solucan, kırmızı, parazit, diken, kan, sarkıyor, sarkan
Dişi lepistes: bunlar nedir?
Merhaba arkadaşlar.

Bu lanet olası parazitin ismi Camellanus. Bununla savaşmak için gereken aktif maddeye sahip ilaç Türkiye'de yok. Fakat kimyacı bir arkadaşımızın desteği ile bulduk bir çözüm ve balıklarımız üstünde deniyoruz şu an. 24 saat sonunda parazitlerde gözle görülür azalma var. Eğer tam etkiyi yakalarsak, uygulama şekli ve dozajı ile buraya uzun uzun yazacağım.

Şimdilik söylemek istediğim: Bu lanet yaratığı balıklarınızdan birinde gördüğünüz zaman, diğerlerinde de görmeniz an meselesidir. Çünkü mikroskobik yumurtalarını suya bırakıyor. Siz istediğiniz kadar balığı izole edin. Faydası yok. Aynı akvaryuma bir kere girdiler mi malesef iş sadece zaman meselesi oluyor.

Bu parazit gözle görülüz biçimde en etkin lepistes ve neonları etkiliyor. Bunun haricinde kılıçkuyrukları da zayıflatıp öldürüyor ama kılıçkuyruklarda kolay kolay bir dışarı sarkma göremiyorsunuz.

Ayrıca aynı dönemde akvaryumumuzdaki birçok çöpçü nedeni belirsiz biçimde öldüler. Bunu da aynı parazite bağlıyorum ama çöpçülerde herhangi bir belirti gözükmüyor.

Akvaryumda bu parazite tamamen kayıtsız yaşayan tek canlı karideslerimiz. Onların hiç umurunda değil olan biten :)

Çözüm konusunda ümitliyim çünkü ilacı uyguladıktan 24 saat sonra kurtlarda gözle görülür azalma elde ettik ve hiç balık kaybetmedik ilaçtan dolayı.

Gelişmeleri bildireceğim.

Saygılar,
Umut

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.