ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Burhan BEYAZCA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2009 01:41
Son Ziyaret:
04 Ekim 2016 10:56
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burhan
Doğum Tarihi:
04 Nisan 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Muhasebe Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burhan Beyazca
0533 630 06 66

SON 10 MESAJI

FlowerHorn Hakkında Hasta Sanırım
Arkadaşlar balığımda bir sıkıntı var ama çözemedim. Çok durgun normalde elime gelir oynar yeri gelir ısırırdı bugun cok durgun yuzmuyor bıle, orta suda duruyor .İkı gun once su degısımı yapmıstım lakın dun hıc bır sıkıntısı yoktu. Bır de agız kısmında alt dudagında daha yogun beyazlık var, sebebı nedır acaba yardımcı olabılır mısınız? Akvaryum 400 LT tamamı ona ait. 


Cenk Bildir2015-04-08 11:04:28
50X30X30 Resimler eklendi
Boyut (cm): 50X30X30
Kapasite (litre): 45 Litre
Canlılar: Şuan için yok

Malzemeler: Taban için sırası ile HUMUPLUS. Fondo Viva. JBL Florapol. Hagen Kum
Işık: 1 Adet Grolüx 1 Adet Aquastar 
Sıvı Gübreler: JBL Ferropol 24 Reeflowers AquaPlants All Inclusive
Misket Gübre Bitki tercihine göre eklenecek.
CO2 DİY 
Filtre: Eheim Pick up 2006

Akvaryum Bakımı: 2 günde bir %20 Su değişimi ve Haftada %40 
Sıvı gübre olarak Reeflowers Aquaplants ALL INCLUSIVE ve JBL Ferropol 24 


Kullanılan Yemler: Henüz yok

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Ekstradan ihtiyaç halinde DİY Sıvı Gübreler

İlk Gün

1 Hafta ve Güncel Hali



Birde böyle bir alet buldum geceleri kapatıyorum diğer vanayı açıyorum CO2 için ve istediğim ayarda verebiliyorum şuan saniyede 2 damla olarak çıkıyor. 



Tek sorum Parvulalar ışıklandırma 10 Saat aralıksız olarak ama sanki yavaş gelişiyormuş gibi geliyor yeni sürgünler belirdi lakin tam tatmin olmadım ilerleyişi normalmidir ?







Burhan BEYAZCA2015-01-18 17:10:49
50x30x30 Bitkili Kurulum
Biraz araştırmalarım sonucu Eheim pick up 2006 ya kaear verdim.

[QUOTE=Phrase] Ben filtre konusunda bir şey söylemek istiyorum. Yetersiz kalacak büyük ihtimal. Ve çürüyüp kopan yaprakların tıkayacağı giriş ve yosunlanan emiş borusu debiyi sık sık düşürecek. [/
QUOTE] Burhan BEYAZCA2014-12-19 09:46:52
50x30x30 Bitkili Kurulum
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Öncelikle Baran bey verdiğiniz link için sağolun daha önceki denemelerimden bu linke benzer bir sistem hazırlamıştım Yangın tüpü içerisinde ince ayar vanası ile istediğim şekilde CO2 vermem mümkün cuba gerçekten takıntılı olduğum bir bitki açıkçası ama zorlamak ta istemem gloss da dikebilirim taban için tedbiri elden bırakmamak diyebilirim yinede ben katmanları koyayım misket gübre ile desteklerim sağolun. Kerem bey teşekkür ederim akvaryumda canlı olucak ama şimdilik istemiyorum çünkü bir hata sonucu diğer bitkili denememde neon tetralarımı kaybettim kayıp vermek istemiyorum açıkçası üzülüyorum. Bunun için akvaryum tam oturduktan sonra Balık eklemesını yapacağım takriben 45 gün sonra.
50x30x30 Bitkili Kurulum
Fotoğraf:

Boyut (cm): 50X30X30
Kapasite (litre): 45 Litre
Canlılar: Şuan için yok

Malzemeler: Taban için sırası ile HUMUPLUS. Fondo Viva. JBL Florapol. Hagen Kum
Işık: 1 Adet Grolüx 1 Adet Aquastar 
Sıvı Gübreler: JBL Ferropol 24 Reeflowers AquaPlants All Inclusive
Misket Gübre Bitki tercihine göre eklenecek.
CO2 DİY 
Filtre: Şelale Tipi

Akvaryum Bakımı: Kurulum Aşamasında

Kullanılan Yemler: Henüz yok

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Ekstradan ihtiyaç halinde DİY Sıvı Gübreler

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar bir çok bitkili denemem hüsranla sonuçlandı ve beceremeyeceğime karar verdim sonra Tropicanın videolarını izlemem yetti. Tekrardan tavan arasında kaldırdığım tankı aşağı indirdim sizlerden ricam yukarıda belirttiklerime nazaran eksik bir şeyim varmı yardımlarınızı Bekliyorum 
Bitki olarak gloss veya cuba taban için düşünüyorum hiçbir dekor olmayacak taş veya kütük düşünmüyorum güzel bir taş bulursam belki koyabilirim. 
Yeni Astronot Akvaryumum



Kapasite (litre): 266 LT


Canlılar:

Balıklar ve Omurgasızlar;
2 Ad Albino Astronot 1 Ad Sarı Prenses ve 1 Ad ICEMAN


Malzemeler: 

Tetra 1200 Dış Filtre 2 Ad Gralux Florasan Eheim 200w ısıtıcı 

Akvaryum Bakımı: Haftalık %20-30 Su değişimi (Akvaryum Kurulalı henüz bir hafta oldu.)


Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Azoo Double Blackwater 

Testler : PH 7,5 GH 9 dgh

Öncelikle Herkese Hayırlı Akşamlar dilerim Baya bir badireler atlattım akılsızca büyük akvaryum sevdasına düşüp tecrübe kazanmadan büyük bir akvaryum yapmaya kalkıştım ve sonuç hüsran oldu. Kendime çok kızdığım için balıklarımı ki Astronotlarımı bir arkadaşıma verdim lakin dayanamayıp onları geri aldım resimlerde görüldüğü üzere kendime aslında Amazon biyotop tarzı daha çok dallı budaklı bir görünüm sağlamaya çalışıyorum ve sizlerin tecrübelerine dayanarak sormak istediğim bazı sorular var cevap verirseniz memnun olurum.İlk olarak astronot sayımı yükseltme konusunda ne düşünürsünüz veya akvaryuma en az onların boyutunda melek balıkları eklesem acaba sorun yaşanır mı ?  Birde dipte meşe yaprakları istiyorum lakin bulamıyorum bunları satın alabileceğimiz bir yer varmı ? Son olarak resimlerde de görüldüğü üzre akvaryumun sol kenarı boş ve o tarafta sarkan dallar istiyorum bu dalları nasıl temin edebiliriz ince ve gür dal topluluğu şeklinde yardımcı olursanız çok memnun olurum İyi akşamlar.


Nano Bitkili 25 Lt (sf 4 te Video Mevcut)
[QUOTE=RADALI][QUOTE=Burhan BEYAZCA]

Gönderen :
Burhan BEYAZCA
Gönderen : 14 Ocak 2014

Belki rahatsız olucaksınız ama nano tankınızı çok beğendim forumda konu açmak istemedim tekrar tekrar ve aydınlatma konusu çok sıkıntı yaşıyorum sizden ricam bana biraz bilgi vermeniz akvaryumum 30X30X30 aydınlatma olarak tasaruflu amp. kullandum osram phılıps hepsıde 6500K ama 865 yazan sadece philipsin gloss diktim lakin bir aydır ne bir büyüme nede çürüme söz konusu acaba aydınlatma olarak en ufağı 60cm olan T5 taksam 2 tane 13 wtlık sizce nasıl olur ? teşekkur ediyorum şimdiden. [/QUOTE]

Burhan bey
Bu tarz konular için illa konu başlığı açmanıza gerek yok sonuçta bir bilgi paylaşım sitesindeyiz benim açtığım konudan da bu soruyu sorabilirsiniz. Akvaryumumu beğendiniz için çok teşekkür ederim.

Tasarruf ampulü kullanacağım için bende aydınlatma konusunda çok tereddüt yaşadım konu başlıklarını gezdim ama florasan takma şansım olmadığı için 3 farklı ampul denedim. Üçünde de aynı sonucu aldım diyebilirim. Fakat ampulün yanı sıra diğer etkenleride atlamamak gerekir.

Ben akvaryumumda saniyede 2 kabarcık olacak şekilde tüp ile Co2 de veriyorum. Aydınlatmayı 3 periyotta toplam 10 saat yapıyorum. Şu detaya da değinmek gerekir diye düşünüyorum her bitki 1 ay sürede çoğalacak büyüyecek gelişecek diye bir kaide yok sonuçta ekim süresinden sonra bitki önce ortama alışacak bu ortama ayak uydurduğu süreçte dış etkenlere göre gelişim gösterebilir ve her bitkinin birbirinden farklı periyorları vardır diye düşünüyorum. Glosso bakmadığım için gelişim süreci ile ilgili yalan yanlış yorum yapmak istemem o yüzden üstadların bu konuda ki görüşleri eminim olacaktır.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için çok aceleci davranarak büyük bir akvaryum yapma hevesine girmiştim burdan da bir çok üstad dan yardım aldım hatta bu konu hakkında lakin benim harcım değilmiş Yapıcağım akvaryum için önceden Co2 sistemi kurmuştum ve şimdi onu 30X30X30 akvaryumda kullanmaya karar verdim T5 uyduramadığım için çok düşündüm ama ışık konusuna bir çözüm bulamadım herşeyim hazır Kum ısıtıcı co2 sıvı gubre ama ışık konusunda sıkıntı yaşıyorum 27 Litre oluyor bende bir konuda gördüm philips tornado almış bir üstad cuba yetiştiriyormuş bir onu deneyeceğım teşekkur ederım ilgin için
720 Litre Akvaryum Yapımı
Yorumlarınızı esirgemediğiniz için teşekkür ederim kayıt kuşak olayını hala düşünüyorum bu hafta sonu camların yapıştırma işlemine başlayacağım inşallah. Birde Işıklandırma konusunda http://www.akvaryum.com/forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp burada ki ışıklandırma olarak
bu
a) Philips TLD 950 deluxe pro 5300k veya TLD 965
b) Metal halide 10000k
c) Metal halide 10000k
d) Philips TLD 950 deluxe pro 5300k veya TLD 965
veya
a) Philips TLD 950 deluxe pro 5300k veya TLD 965
b) Metal halide 10000k
c) Metal halide 10000k
d) Metal halide 10000k
e) Philips TLD 950 deluxe pro 5300k veya TLD 965

 

sistem olarak yukarıda ki gibimi bir ışıklandırma yapmalıyım 200X60X60 olacak tavandan sarkıtma şeklinde indirilecek yoksa T5 floresanlar olarak yüksek adet kullanıp ışıklandırmayı mı yapsam lakin okuduğum kadarı ile 55cm üzerindeki akvaryumların tabana ışık vermek biraz sıkıntılıymış maliyet olarak düşünmüyorum sadece en sağlıklısını istiyorum yorumlarınızı lütfen esirgemeyin.

Burhan BEYAZCA2013-10-26 12:56:37
500 Lt. Bitkili Discus - Yeni Akvaryumla Devam :)
Ümit Bey Öncelikle Discus tank yapımım hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim son  hali ile akvaryumunuz tam benim istediğim şekilde gerçekten resimlere baktım şaşırdım kafamda hayalini kurduğum akvaryum gerçekten karşımda Discuslardan vazgeçip melek almaya karar vermiştim ama tekrardan discusa karar verdim gerçekten harika bir akvaryuma sahipsiniz maşallah ve gerçekten canlılarınızı canınız kadar düşünmeniz çok güzel bir şey ben de aynı yapıya sahip olduğum için aslında bakmayacağımdan değilde korktum zarar veririm diye ama bir kez daha karar verdim kesinlikle bu şekilde bir akvaryum olacak  200Cm genişlik olduğu için iki köşeye anubias tarzi veya sazlık türü yapıp kökler ve aralarına geniş yapraklı bitkiler koyacağım.
Discus Tankı ve Sump Ölçüleri
Ümit Bey gerçekten mesajınız için teşekkür ederim ama nedense bir korku sardı discus için okuduklarım korkuttu açıkçası ama su değişimi bilgisi için gerçekten teşekkür ederim akvaryum camlarım geldi her seyı yaptıktan sonra resim paylaşımına geçeceğim hayırlısı ile sağolun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.