ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OnurBey06
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
257
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2015 11:22
Son Ziyaret:
21 Ocak 2022 16:59
Toplam Mesaj:
265 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Öztekin
Doğum Tarihi:
12 Eylül 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Öztekin Software Developer South American Cichlid Lover ------------------------------------------------------ 450lt Bitkili Cüce Amerikan

SON 10 MESAJI

Apistogramma Baenschi İnka Yavruları
Aynen öyle Erdem sonu kötü bitti ne yazık ki. Daha tecrübeli ve kuvvetli olan dişi dışlanıp katledildi. Üzücü bir ders oldu benim için
Apistogramma Baenschi İnka Yavruları
Yavrular ağır da olsa büyümeye devam ediyor. Sayıda azalma var şuan kalan 12-15 tane falan. Bu arada anne inkayı yavrulardan ayırıp ana tanka almıştım. Yeni dişi erkekle bir olup anne inkayı dövdüler ve güzelim balık bir günde öldü ne yazık ki
Apistogramma Baenschi İnka Yavruları

[QUOTE]Ben her iki dişinin yavrularını uzunca bir süre yanlarından ayırmadım. Zaten ayrılık vakti geldiğinde Anne artık yavruları yanına yaklaştırmamaya başlıyor. Ama kesinlikle zarar da vermiyor. İşte o vakit yani artık Anne'nin yavrularını kendi yollarına salmaya başladığı vakit ayırırsanız daha sağlıklı olur. Şu an Anne ilk günkü gibi koruma içgüdüsüyle yavrularını koruyorken gereksiz yere Anneyi yavrulardan ayırmayın. İşi doğasına bırakın. [/QUOTE]

Merhaba Toprak Bey,
İlginize teşekkür ederim. Ben de şuan olan durum doğrudan yeni bir dişi eklemek değil aslında. İlk sayfalarda bahsettiğim bir durum var; şuan erkekle eş tutan ufak dişi gelmeden önce bu çifti birbirlerinden ayırdığımda resmen bir haftaya yakın birbirlerini aradılar. Acaba diyorum birbirlerini tanırlar mı? O zaman bu alfa dişi erkeğe cozlayıp erkeği bile dövebilir beni aldattın diye[:)))]. Baskın dişilerin erkekten dayak yediğine rastlamadım henüz apistolarda. Mortal kombat ortamı oluşacak o konuda hemfikiriz ama kim gider bilemiyorum. Erkeği yavrulardan ayırdığıma çok pişman oldum yalnız. O alfa dişiden ayrıldıktan sonra eski tadı olmadı nedense. Genel uygulamayı yapmıştım aslında sadece bir kaç gün erkendi.
Bahsettiğiniz durum oluşmaya başladı aslında yavrular kendilerini kurtardı sanırım. Anne yavrularla pek takılmıyor ama asla zarar da vermiyor. Ufaktan renklenmeler, didişmeler yaşanıyor artık yavrularda. Hareketlendiler, mikrokurt iyi geliyor, hızlı geliştiriyor. Ama tabi sonuçta cüce oldukları için büyüme totalde azmış gibi bir hissiyat veriyor. Bugün fotoğraf ve video ekleyeceğim, haftasonu yavruların akvaryumunu elden geçirdim.[:)]
Ana tankta dekorasyonla oynamam gerekti biraz üreme alanı oluşturmak için. Sanırım o kargaşada yumurtalar yendi ya da taşındı. Dişi rengini koruyor fakat belli bir bölgesi olduğunu gözlemlemedim. Yumurtalar da yerinde yok tabi. aynı dönem yumurtlayan B.ram yumurtaları mantarlaştı. Belki bu da öyle olmuştur.

Bu cücelerde işin en güzel tarafı yavru büyütmelerini izlemek gerçekten fakat sonrasında bunları dağıtmak sanırım büyük dert oluyor. Henüz tecrübe etmedim ama bunlar bir süre sonra aynı yerde duramayacağı için elden çıkartmam gerekecek[:)]
Allahtan cücelerin kıymeti gün geçtikçe bilinmeye başladı. Şimdiden bir kaç taliplileri var sizin gibi[:)] Geri kalanlar nolur bilmiyorum artık :)

Yeni video:

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=drXCVjei9o4[/VID]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179273/200620161028421.jpg[/IMG]
Apistogramma Baenschi İnka Yavruları
[:)]Ramazan Bey onu yapmak için küçük yavrular henüz. Bir de olur da ana tanktaki dişi yavruları yüzdürürse erkek olmadan koruyamaz.
Apistogramma Baenschi İnka Yavruları
Tekrar merhabalar. Akvaryuma yavrular var diye müdahale etmediğimden iyice yosun kapladı içi gözükmeyecek neredeyse. Fakat filtre görevi gördüğünden hala dokunmuyorum. Ama utancımdan video ve foto da çekemiyorum açıkçası. Yavrular gelişimlerini sürdürüyorlar anneleriyle birlikte acaba anneyi ne zaman ana tanka geri almalıyım fikri olan var mı. Bir de erkeği aldığım ana tankta yavru bir inka dişisi vardı ve erkek onunla da eş tutup ana tankta yumurtladı. Dişi tecrübesiz muhtemelen ilk yumurtlaması ama yumurtalarda bir sorun gözlemlemedim. Şimdi ben yavrularına bakan dişiyi ana tanka alınca bu iki dişinin birbirlerine tepkisi ne olur? Benim görüşüm yavrulara bakan dişi zaten agresif ve şuan çiftleşmeye hazır. Ayrıca artık tecrübeli. Fakat ana tanktaki minik dişi onu gördüğünde yumurtaları olduğu için saldıracaktır, dayak yeme ihtimali çok yüksek olsa da. Ölümcül kavga olma ihtimali var mı sizce. Yumurtaların çıkmasını beklemeli miyim? Erkek önceden çiftleştiği yavru büyüten dişiyi tanıyacak mıdır aradan geçen bir aydan sonra? Yardımcı olursanız sevinirim. Hayırlı Cumalar.
Bolivian Ram Yumurtlama
Aradan tam 7 ay geçtikten sonra çiftim yeniden yumurtladı. Fakat bu kez çok daha agresif bir şekilde korumalarına rağmen yumurta sayısı önceki sefere göre çok az. Ayrıca 2. gün itibariyle neredeyse hepsi mantarlaşmış durumda. Önümüzdeki maçlara bakıcaz. Aynı anda daha inka yavrusu yumurta dizmiş ondakilerde bir mantar durumu söz konusu değil şimdilik.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179273/170620160856101.jpg[/IMG]
Doğada, İzole Göle Cüce Salmak...
[QUOTE=Tatko] Nebiçim troll bu mardek milleti iyi kandırmışsın afferim çocuk olduğun belli burası eğlence yeri değil burada insanlar merak ediyor bilgi arştırıyor öğreniyor çocukların ergenlerin burada işi yok bide evliyim demişsin gülmekten öleceğim [:D][:)][/QUOTE]

Arkadaşım haddini bil! Bilip bilmeden insanlar hakkında ileri geri konuşup terbiyesizlik yapma. Burda kimin çocuk olduğu zaten üsluptan belli oluyor . Kendini de forumda yorum yazmakla oyalama derslerine çalış tamam mı burası geyik yapacağın ergen forumu değil. Burdaki insanların çoğu senin baban yaşında.
Burada milletçe neden geri kaldığımızın minyatür örneği var bence. Son derece fesat, alaycı yardımcı olmak yerine imalarda bulunup köstek olunan yorumlar var. Mantıklı açıklamaları ayrı tutuyorum tabi.
Bir de doğaya salınan herhangi bir cüce amerikanın ekosisteme zarar verebilecek şekilde arsız çoğalacağına ihtimal mi veriyorsunuz? Orada gerçekten endemik türler olduğunu varsayarsak tabi. Cücenin yiyeceği su piresi,börtü böcek altı üstü.

Ali Bey sağlık olsun çok içten, samimi buldum fikrinizi. Bana sorarsanız olmayacak bir şey de değildi. Tebrik ediyorum sizi,


Saygılar...[EDIT]OnurBey06,2016-06-17 10:13:23[/EDIT]
60x35x35(h) High Tech (güncel Resim Sf.3)
Merhaba, maalesef adi salyangoz bulaşmış. Ama çok büyük dert değil. Helena edinerek kısa sürede önüne geçebilirsiniz. Gecikirseniz problem daha beter hal almaya başlayacaktır.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/physa_marmorata__adi_salyangozlardan_bir_tur__k385039.asp[/URL]
Suyum Discuslara Uygunmu
Behlül Bey,
Eğer akvaryumda taban malzemesi yoksa ve sık yemleme yapıyorsanız su kalitenizi arttırmanın yöntemi günlük su değişimleri yapmaktır. Sizdeki sorun anladığım kadarıyla buradan kaynaklanıyor. Yani suyu haftada bir gün %50 değiştirmek yerine eğer akvaryum cama camsa günlük %5-%10 dip çekimi daha doğru olur. Bu sayede su değişimini aksatma durumunuzda balıklarınızın zehirlenme riskini de kaldırmış olursunuz. Bunun yanı sıra nitrat emici su üstü bitkilerini sigorta maksadıyla kullanabilirsiniz.
Ayrıca filtrenize purigen gibi bir malzeme kullanarak akvaryumdaki serbest nitrit seviyesinin artmamasını sağlayacak bir tampon oluşturabilirsiniz.
Suyum Discuslara Uygunmu
Akvaryumu ne kadar süre önce kurdunuz? Akvaryum boyutlarınız nedir? İçindeki canlılar neler? Bir de filtre sisteminiz hakkında kısaca bilgi verebilirseniz daha sağlıklı yorum yapabilirim Behlül Bey.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.