ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
M_usta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 28 Dakika önce
Toplam Mesaj:
10 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
M_usta
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
M_usta
SON 10 MESAJI
Akvaryumda Çözülemeyen Tanin Problemi
Çok teşekkür ederim hocam peki test kiti için önerebileceğiniz bir marka var mı.
Çok teşekkür ederim hocam peki test kiti için önerebileceğiniz bir marka var mı.
Akvaryumda Çözülemeyen Tanin Problemi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252578/041120251825491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252578/041120251825501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252578/041120251825511.jpg[/IMG]
Arkadaşlar herkese iyi hobiler. Yaklaşık 10 gün önce 60x60x40 ölçülerindeki akvaryumama bu taban kurulumunu yaptım. En tabanda yaklaşık 2 cm lav kırığı üstünde salınım yapmayacak şekilde polyester filenin içinde yarı yarıya cocopeat ve gübresiz torf ekledim ayrıda 0-3 mm arası kil bilyesi ile harmanladım yaklaşık 9 litre kadar oldu. Üstünde ise 4-5 cm kalınlığında silis kum ekledim. Ertesi gün ise görseldeki gibi black water haline geldi. 1 hafta kadar filtreyi (550 l/h) boş çalıştırdım ardından taklaşık %80 su değişimi ile 500 gr aktif karbon ekledim fakat 1 haftada böyle çalıştırmam rağmen bir değişiklik olmadı. Bugün yine %80 su değişimi yaptım ve rengi açıldı ama sabaha ne olacağını tahmin edemiyorum. Fakat bu süreçte akvaryumda kesinlikle bulanıklık yok. Şimdi sorularım şu;
1- Bu durumu ne ile çözebilirim. Çünkü yeni türler beslemek için kurdum.
2- Bu su balıklara zararlımı tahminimce black water balıkları için bir zararı yok fakat diğer türleri etkiler mi
Ustalarımdan tavsiyelerini bekliyorum. Saygılarımla. Herkese iyi hobiler.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252578/041120251825491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252578/041120251825501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252578/041120251825511.jpg[/IMG]
Arkadaşlar herkese iyi hobiler. Yaklaşık 10 gün önce 60x60x40 ölçülerindeki akvaryumama bu taban kurulumunu yaptım. En tabanda yaklaşık 2 cm lav kırığı üstünde salınım yapmayacak şekilde polyester filenin içinde yarı yarıya cocopeat ve gübresiz torf ekledim ayrıda 0-3 mm arası kil bilyesi ile harmanladım yaklaşık 9 litre kadar oldu. Üstünde ise 4-5 cm kalınlığında silis kum ekledim. Ertesi gün ise görseldeki gibi black water haline geldi. 1 hafta kadar filtreyi (550 l/h) boş çalıştırdım ardından taklaşık %80 su değişimi ile 500 gr aktif karbon ekledim fakat 1 haftada böyle çalıştırmam rağmen bir değişiklik olmadı. Bugün yine %80 su değişimi yaptım ve rengi açıldı ama sabaha ne olacağını tahmin edemiyorum. Fakat bu süreçte akvaryumda kesinlikle bulanıklık yok. Şimdi sorularım şu;
1- Bu durumu ne ile çözebilirim. Çünkü yeni türler beslemek için kurdum.
2- Bu su balıklara zararlımı tahminimce black water balıkları için bir zararı yok fakat diğer türleri etkiler mi
Ustalarımdan tavsiyelerini bekliyorum. Saygılarımla. Herkese iyi hobiler.
Bitkili Ramirezi Akvaryumu İçin Tavsiyeler
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Akvaryum da sistemi şöyle yapmayı düşünüyordum tabanında lav kırın üzerine bir filenin içerisinde torfu koyacağım. Kum içinde 1-2 milim beyaz renk silis kum kullanmayı düşünüyordum şu anda akvaryum arka planı da açık mavi. Peki bunun yanında besleyebileceğim farklı balık türleri olarak öneriniz nedir ve akvaryuma Rami Rez ilerin rahat edebilmesi için ne tarz dekorlar koymam lazım Mangrov kökü gibi. Tekrardan ilginiz için teşekkür ederim.
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Akvaryum da sistemi şöyle yapmayı düşünüyordum tabanında lav kırın üzerine bir filenin içerisinde torfu koyacağım. Kum içinde 1-2 milim beyaz renk silis kum kullanmayı düşünüyordum şu anda akvaryum arka planı da açık mavi. Peki bunun yanında besleyebileceğim farklı balık türleri olarak öneriniz nedir ve akvaryuma Rami Rez ilerin rahat edebilmesi için ne tarz dekorlar koymam lazım Mangrov kökü gibi. Tekrardan ilginiz için teşekkür ederim.
Bitkili Ramirezi Akvaryumu İçin Tavsiyeler
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar. Elimde damızlık altı bir çift bolivian ramirezi var. Ana planda bu balıklar üzerine kurulu bir akvaryum kuracağım. Hacim 100 litre standart low tech ışıklandırmamız var . İç filtrem 880h/l ve 660h/l lik bir pipo filtre takviyem var. Taban kurulumu İçin en alta iki santimlik lav kırığı üstüne pile içine torf ve en üstüne de silis kum düşünüyorum yeterli olur mu. Diğer sorum ise Ramirezi akvaryumunda diğer hangi balık türlerini besleyebilirim ama amacım yavru olmak değil. Ve bu akvaryumla kesinlikle dikkat etmem gereken unsur nedir. Şimdiden herkese iyi hobiler teşekkür ederim.
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar. Elimde damızlık altı bir çift bolivian ramirezi var. Ana planda bu balıklar üzerine kurulu bir akvaryum kuracağım. Hacim 100 litre standart low tech ışıklandırmamız var . İç filtrem 880h/l ve 660h/l lik bir pipo filtre takviyem var. Taban kurulumu İçin en alta iki santimlik lav kırığı üstüne pile içine torf ve en üstüne de silis kum düşünüyorum yeterli olur mu. Diğer sorum ise Ramirezi akvaryumunda diğer hangi balık türlerini besleyebilirim ama amacım yavru olmak değil. Ve bu akvaryumla kesinlikle dikkat etmem gereken unsur nedir. Şimdiden herkese iyi hobiler teşekkür ederim.
Low Tech Bitkili Akvaryumla Hobiye Geri Dönüş
Hocam öncelikle tekrardan hoş geldiniz. Hemen hemen aynı ebatlarda bende low tech bir akvaryumla ilgileniyorum. Aydınlatmayı ben biraz hazırın üzerine kendi oynamalarımla hallettim. Standart kapağın içindeki led sistemine (elinizde varsa yoksa akvaryumcularda çok ucuza ikinci el alabilirsiniz) UV power ledler ekleyerek çözdüm, fakat isterseniz kapsız kullanacak şekilde ayaklı armatürler kullanabilirsiniz. Taban malzemesi olarakta bitki torfu, kil ve kömür tozu kullanıyorum. Sizin akvaryumunuz için 5 litre torf, 2-2,5 litre kil ve 1-1,5 litre kömür tozu yeterli olacaktır. Bu taban sisteminde tekrardan sıvı ya da katı gübreye ihtiyacınız olmuyor, fakat burada kesinlikle salınım yapmayacak bir kum türü kullanmanız gerekiyor. Ben şu anda bu sistem ile ile 1,5- 2 hafta arasında budama yapıyorum. Balıklarda en ufak bir sorun yok. Bitki torfundan böcek çıkar mı diye korkmayın balıklar afiyetle yiyor. Şimdiden keyifli hobiler.
Hocam öncelikle tekrardan hoş geldiniz. Hemen hemen aynı ebatlarda bende low tech bir akvaryumla ilgileniyorum. Aydınlatmayı ben biraz hazırın üzerine kendi oynamalarımla hallettim. Standart kapağın içindeki led sistemine (elinizde varsa yoksa akvaryumcularda çok ucuza ikinci el alabilirsiniz) UV power ledler ekleyerek çözdüm, fakat isterseniz kapsız kullanacak şekilde ayaklı armatürler kullanabilirsiniz. Taban malzemesi olarakta bitki torfu, kil ve kömür tozu kullanıyorum. Sizin akvaryumunuz için 5 litre torf, 2-2,5 litre kil ve 1-1,5 litre kömür tozu yeterli olacaktır. Bu taban sisteminde tekrardan sıvı ya da katı gübreye ihtiyacınız olmuyor, fakat burada kesinlikle salınım yapmayacak bir kum türü kullanmanız gerekiyor. Ben şu anda bu sistem ile ile 1,5- 2 hafta arasında budama yapıyorum. Balıklarda en ufak bir sorun yok. Bitki torfundan böcek çıkar mı diye korkmayın balıklar afiyetle yiyor. Şimdiden keyifli hobiler.
Akvaryumuma Tilki Kuyruğu Ve Anubias Dikmeli Miyim
[QUOTE=AmatorBetaci]
Hocam yakın zamanda akvaryumu 40 litreye çıkaracağım o zamana kadar hayvan yapay bitkilerle değilde doğal olan bitkilerle kalsın istiyorum. Mangrov kökü kullanmak yerine taşa bağlayarak kullansam nasıl olur
Birde akvaryumdaki betama sorun çıkarma ihtimalleri var mı[/QUOTE]
Hocam o zaman mantıklı kayaya bile gerek yok bitkilerin çoğu zaten kendi plastik saksısında geliyor onunla boş bir şekilde akvaryuma ekleyebilirsiniz. Balıkları bir sıkıntısı olmaz tam aksine yosunu önler, gölgelik yapar ve suyu düzenlerler. Şimdiden hayırlı olsun.
[QUOTE=AmatorBetaci]
Hocam yakın zamanda akvaryumu 40 litreye çıkaracağım o zamana kadar hayvan yapay bitkilerle değilde doğal olan bitkilerle kalsın istiyorum. Mangrov kökü kullanmak yerine taşa bağlayarak kullansam nasıl olur
Birde akvaryumdaki betama sorun çıkarma ihtimalleri var mı[/QUOTE]
Hocam o zaman mantıklı kayaya bile gerek yok bitkilerin çoğu zaten kendi plastik saksısında geliyor onunla boş bir şekilde akvaryuma ekleyebilirsiniz. Balıkları bir sıkıntısı olmaz tam aksine yosunu önler, gölgelik yapar ve suyu düzenlerler. Şimdiden hayırlı olsun.
Akvaryumuma Tilki Kuyruğu Ve Anubias Dikmeli Miyim
Hocam öncelikle iyi hobiler. Daha önceki konularınıza bakarak bir betanız olduğunu ve 10 litrelik bir akvaryumunuz olduğunu gördüm. Öncelikle bu hacim beta bile çok yetersiz ve siz mangrov kökü artı bitkiyle bu alanı iyice daraltacaksınız, öte bu litrelerde hem balığı rahatsız etmeyecek hem de bitki gelişimine faydası olacak armatör çok zor. Diğer bir konu ise taban seçimi ve bitki takviyeleri olacaktır. Kısacası bir an önce akvaryumunuzu en az 30 litre olacak şekilde güncellemelisiniz, bu durumda bitki ve balık kombinasyonu daha rahat olacaktır. Yeni akvaryuma geçtiğinizde ise tilki kuyruğu hem betaya gölgelik yapacağı hem de yosunu azaltacağı içim iyi bir tercih olacaktır.
Hocam öncelikle iyi hobiler. Daha önceki konularınıza bakarak bir betanız olduğunu ve 10 litrelik bir akvaryumunuz olduğunu gördüm. Öncelikle bu hacim beta bile çok yetersiz ve siz mangrov kökü artı bitkiyle bu alanı iyice daraltacaksınız, öte bu litrelerde hem balığı rahatsız etmeyecek hem de bitki gelişimine faydası olacak armatör çok zor. Diğer bir konu ise taban seçimi ve bitki takviyeleri olacaktır. Kısacası bir an önce akvaryumunuzu en az 30 litre olacak şekilde güncellemelisiniz, bu durumda bitki ve balık kombinasyonu daha rahat olacaktır. Yeni akvaryuma geçtiğinizde ise tilki kuyruğu hem betaya gölgelik yapacağı hem de yosunu azaltacağı içim iyi bir tercih olacaktır.
Betamın Neyi Var?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252578/030120252203101.jpg[/IMG]
Öncelikle herkese iyi hobiler. Dün akvaryumcumda gördüğüm ve vicdanım el vermediği için aldığım nemo betayı bugün yeni yuvasını hazırlayana kadar karantina amaçlı beyaz bir kovaya aldım. Yüzerken en ufak bir sıkıntısı ya da bozukluğu yok fakat durduğunda tam bu şekilde yüzgeçlerini ve kuyruğunu açarak bekliyor. Öte yandan herhangi bir fiziki dezrnformasyonu ya da parazit belirtisi de yok. Forumda ya da başka bir yerde bu davranışla alakalı bir bilgi bulamadım ve bu türe yeniyim. Acaba bu davranış normal mi, ne anlama geliyor ya da bir hastalıksa tedavisi nedir. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252578/030120252203101.jpg[/IMG]
Öncelikle herkese iyi hobiler. Dün akvaryumcumda gördüğüm ve vicdanım el vermediği için aldığım nemo betayı bugün yeni yuvasını hazırlayana kadar karantina amaçlı beyaz bir kovaya aldım. Yüzerken en ufak bir sıkıntısı ya da bozukluğu yok fakat durduğunda tam bu şekilde yüzgeçlerini ve kuyruğunu açarak bekliyor. Öte yandan herhangi bir fiziki dezrnformasyonu ya da parazit belirtisi de yok. Forumda ya da başka bir yerde bu davranışla alakalı bir bilgi bulamadım ve bu türe yeniyim. Acaba bu davranış normal mi, ne anlama geliyor ya da bir hastalıksa tedavisi nedir. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Japon Balığı Akvaryumuna Ne Tür Bitki Koymalıyım?
Bucephalandra türleri hem lowtech hemde yemeleri daha zor. Fakat şahsi tavsiyem japon tankına bitki eklemek pek uygun değil çünkü; hem sürekli yaprakları didikliyorlar hem de kökleri kurcalıyorlar. Kökler ya da kayalar ile tasarımları denemek daha kolay ve sürekli. İllaki bitki istiyorsanızda emers yöntemi ile diğer hobici arkadaşlarımızın tavsiye ettiği bitkileri yetiştirebilirsiniz. Şimdiden gönlünüzce olması dileği ile. İyi forumlar.
Bucephalandra türleri hem lowtech hemde yemeleri daha zor. Fakat şahsi tavsiyem japon tankına bitki eklemek pek uygun değil çünkü; hem sürekli yaprakları didikliyorlar hem de kökleri kurcalıyorlar. Kökler ya da kayalar ile tasarımları denemek daha kolay ve sürekli. İllaki bitki istiyorsanızda emers yöntemi ile diğer hobici arkadaşlarımızın tavsiye ettiği bitkileri yetiştirebilirsiniz. Şimdiden gönlünüzce olması dileği ile. İyi forumlar.
Hobi Bahçesini Havuz Bahçesine Çevirmek
Öncelikle herkese iyi hobiler. Sayın hocam aslında sizin sorunuzun çözümü çok alakasız bir sektörde mevcut. Besi çiftliklerinde özellikle marmara ve egede helikopter tipi endüstriyel pervaneler sıcaklık kontrolü için çok etkili bir çözüm olarak kullanılıyor. Aynı zamanda betanların etrafına ekonomisi ve amacına göre EPS, XPS ve VIP gibi yalıtım malzemeleri kullanabilirsiniz ya da direkt stabil betonlar var fakat bir miktar pahalılar. Öte yandan sera için hem green roof tekniği kullanır hemde bir mimar ya da mühendis(mesleğinizi bilnediğim için bu tarz bir meslekle uğraşıyorsanız çok daha uyguna gelir çünkü projelendirmeler son derece pahalı) ile arazinin güneş ve rüzgar açılarına göre çatınıza rüzgar ventilleri oluşturarak hem pervaneyi ekrade edebilirsiniz hemde suyu yaz kış sabit sıcaklıkta tutabilirsiniz. Öte yandan beton havuzların içine kesinlikle kaliteli ve salınım yapmayacak nontoksik bir malzeme ile kaplatmanızı tavsiye ederim uzun vadede betonun ömrünü uzatacaktır. Fayanslar kaliteli işçilik olmadığı sürece derzlerden kaçırma yapacaktır. Şimdiden başarılar diliyorum, umarım gönlünüzce olur. İyi forumlar.
Öncelikle herkese iyi hobiler. Sayın hocam aslında sizin sorunuzun çözümü çok alakasız bir sektörde mevcut. Besi çiftliklerinde özellikle marmara ve egede helikopter tipi endüstriyel pervaneler sıcaklık kontrolü için çok etkili bir çözüm olarak kullanılıyor. Aynı zamanda betanların etrafına ekonomisi ve amacına göre EPS, XPS ve VIP gibi yalıtım malzemeleri kullanabilirsiniz ya da direkt stabil betonlar var fakat bir miktar pahalılar. Öte yandan sera için hem green roof tekniği kullanır hemde bir mimar ya da mühendis(mesleğinizi bilnediğim için bu tarz bir meslekle uğraşıyorsanız çok daha uyguna gelir çünkü projelendirmeler son derece pahalı) ile arazinin güneş ve rüzgar açılarına göre çatınıza rüzgar ventilleri oluşturarak hem pervaneyi ekrade edebilirsiniz hemde suyu yaz kış sabit sıcaklıkta tutabilirsiniz. Öte yandan beton havuzların içine kesinlikle kaliteli ve salınım yapmayacak nontoksik bir malzeme ile kaplatmanızı tavsiye ederim uzun vadede betonun ömrünü uzatacaktır. Fayanslar kaliteli işçilik olmadığı sürece derzlerden kaçırma yapacaktır. Şimdiden başarılar diliyorum, umarım gönlünüzce olur. İyi forumlar.
SON MESAJLAR
- Adım Adım Malawi (güncelleme) berkaydillii, 01:02
Akvaryum Tanıtımı - Sıfırdan Akvaryum Kuruyorum Myilmaz6161, 00:49
Yeni Üye Forumu - Tropheus Akvaryumu İçin Sump Malzemeleri koraykbl, 00:35
Tropheus - Silindir Walstad Çalışması -doctore-, 00:22
Akvaryum Tanıtımı - Balık Türü Seçimi Hakkında ... koraykbl, 23:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında Cyber_Scout, 23:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Boyutu Ve Saldırganlık MelikeAk, 23:16
Yeni Üye Forumu - Yeşil Şu Sorunu Cyber_Scout, 23:09
Yosun - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 22:52
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yeni Kurduğum Tank 1 Gün Sonrası Bulanıklaştı GhostKoi, 21:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Flowerhorn Ve Astronot GhostKoi, 21:25
Yeni Üye Forumu - Alvaryumum İçin Uygun Dış Filtre Önerir Misiniz Xelpid, 21:09
Filtreleme Seçenekleri - 20lt Öneri KaanE, 20:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cok Basit Akvaryum Tasarim Onerileri KaanE, 20:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Suyu Kötü Koku KaanE, 20:50
Yeni Üye Forumu - Yeniden Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Dönüş😊 ErenBugra, 20:03
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre yorgunsair, 19:58
Malzemeler ve Yemler Forumu - Oscar Akvaryumu Hazırlık Ve Önerileriniz Cyber_Scout, 19:31
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumumda Ne Eksik Yiğen, 19:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses koraykbl, 19:11
Yeni Üye Forumu - 270 Litre Akvaryum Samnastrp, 19:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 18:58
Akvaryum Tanıtımı - Karides Akvaryumu Kurmak İstiyorum koraykbl, 17:30
Omurgasızlar - Cüce Vatoz İçin Akvaryumda Yosun Yaptırma Jotunheim, 17:27
Yosun - Derideki Bu Deformasyon Nasıl Geçer? PufferKingdom, 16:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 16:32
Akvaryum Dünyasından Haberler - 100 Lt Akvaryum İç Filtre koraykbl, 16:12
Filtreleme Seçenekleri - 60x40x40 Iwagumi Setup haligan, 16:06
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Bilinmeyen Canlı Taha⚡, 15:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavru Lapistesler Bu Şekilde Yaşar Mı Sosis1, 12:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100*50*40h Bitkili Led Tavsiye cavexle, 12:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Low Tech Bitkili Tankım 60*40*40 oktaydemir, 10:46
Akvaryum Tanıtımı - Aquatan Kullanımı Jotunheim, 10:16
Yeni Üye Forumu - 30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Beslenir MasterChiefHakan, 10:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150*50*60 Yan Sump Akvaryum Tavsiye mustafaG51, 10:00
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 09:52
Akvaryum Tanıtımı - Ada 45p - Bitkili Bilinmezlik Gunlugu Serdariekrem, 09:37
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Yılanbaş Balıklarım Ve Üretim Hikayeleri Street Parrot, 01:07
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bitkilerde Sorun Vakg, 01:01
Bitki Akvaryumları Genel - Sarı Prenseslerde Sürtünme Jasuo, 00:34
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 23:49
Güney Amerikan Cichlidleri - Su Kaplumbağası Mantar Hastalığı Cyber_Scout, 23:22
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Japon Balığım Dipte Hareketsiz Duruyor KaanE, 23:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Mutlu Bettam Sirri42, 22:24
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Yaprakalrı Eriyor İnci Kefali, 22:15
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 22:11
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 75 Litre Bitkili Akvaryum Cyber_Scout, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - Beta Akvaryumu Kurulumu MelikeAk, 19:57
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Ve Kaplumbağa Begumtar, 19:52
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Görselde Ki Akvaryumda Beta Beslenir Mi? koraykbl, 19:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:05
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:05
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:05
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:05
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:05
- 80 Cm Uygun Fiyat Mobilyali Akvaryum bilalulugtekin 00:59
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 00:47
- Ornatus Golden Julie Nadir Cüce Çiklit Aquarist101 00:26
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 00:26
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 00:06
- Aquael Ultra Filter 900 Yem Çeşitleri Driftwood Uriel 22:50
- Neolamprologus Pulcher (daffodil) Her Boy Yavru Cichlid_Universe 22:32
- D501co2 Set SahinTaskin 22:11
- Dere Kumu Arıyorum. SahinTaskin 22:11
- Similis-speciosus-sumbu Shell Ve Caudopunctatus erdo_bg 22:03
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 21:01
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 21:01
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 21:01
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 20:58
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 20:58
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 20:56
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 20:50
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 20:50
- Canlı Yemler. Lotus88 20:47
- Moss -pelia Moss - mightymurat 20:06
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 20:06
- L333 - L397 Pleco Dişi Arıyorum mightymurat 20:06
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 20:03
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:03
- Dişi Ramirezi (german Blue) TurX 19:51
- Mangrow Kökü TurX 19:51
- Jebo 829 5 Sepetli (dolu) Filtre TurX 19:51
- 2.67 Tüp Furcifer 19:43
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 19:43
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 19:43
- Creaqua Nano Elit Furcifer 19:43
- Gökkuşağı Boessemani Rainbow palankesli 19:01
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 18:30
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 18:30
- Beta SmallCandyThing 18:30
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 18:20
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 18:20
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları (bütün Seriler) erimgorgulu 17:50
- Otomatik Yemleme Makinesi livadi 17:26
- Akvaryum Kum Ve Taşlar livadi 17:26
- Bohem Akvaryum, Mobilyalı, Kapaklı,100x40x50 200lt Pena 17:16
- Takaslı İthal Akvaryum ZoDiRiK 17:00
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 16:57
- Macroalg Arıyorum User203829382929 16:10
- Creaqua Akvaryum Tüm Set TayfunSylkn 16:09
KULLANICILAR
- 147 Online Kullanıcı, 79 Üye
Online Kullanıcılar
Malawi34,
olcay14,
leovo,
-doctore-,
Kuduoglu,
ardaagnaday,
HaLKoR,
yns325,
Goldfish2000,
Emerse,
EKAR,
siyah_inci_03,
BerkaySahin,
darkaura,
ka2n,
MiSoSiKiaN,
abchasan,
furkan181806,
Dilarasy,
hasancn,
Cyber_Scout,
egecinar,
egomego55,
erimgorgulu,
emrepablo11,
urzais,
sedaterdem,
Sunborn,
kaganbozkurt,
osmandbnl,
exCaLiSTa,
YunusEmin210,
Maverickse,
kambortam,
brk1992,
Lawokrista,
emrwuzun,
Yasin034,
gambler,
esperaldes,
m.emrre0,
koraykbl,
berensglam,
Pena,
Aquarist101,
hak45,
PufferKingdom,
ÖĞRÜNÇ,
oktaydemir,
chelmon,
kartalpençesi,
Mitralyöz34,
okanaykurt,
TSevil,
Laetacara,
Oquanus,
Cichlid33,
seran06,
akvaryumtutkusu,
Hidro Dinamik,
ufukkisikk,
falconx,
Akvarist Batuhan,
yemrekozenn,
sinan3805,
Sinan.,
Turan121,
ternapi,
SALTON,
vedat79,
Vitalis,
SinanBulut,
osmansen22,
gürkanbey,
Hoppala,
mali37,
Emre karabas,
LetsGreatAgain,
Waskof,
Baris124,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.