ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tayyareci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 40 Dakika önce
Toplam Mesaj:
34 [0.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
29 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper

SON 10 MESAJI

Şelale Filtre Dalgalanma Sorunu
Ben de H300 kullanıyorum 45 lt akvaryumda. Filtrenin çıkışına kadar su seviyesini yükselttim gayet sessiz ve güzel bir dalgalanma oluyor su üzerinde. İmkanınız var ise siz de bu şekilde kullanabilirsiniz.
Cüce Vatoz Karın Şişmesi
Teşekkür ederim benim dikkatsizliğim göremedim böyle bir konuyu. Tam olarak parazit mi kabızlık mı çözemedim ama karantina tankım olmadığından salatalık vermeyi deneyeceğim
.[QUOTE=Canahsha]

Merhabalar,
Aşağıdaki linkler yardımcı olabilir.
Umarım kısa sürede atlatırsınız.

https://www.akvaryum.com/forum/vatoz_karin_sismesi_k750386.asp

https://www.akvaryum.com/forum/cuce_vatoz_karin_siskinligi_k974522_sn1.asp[/QUOTE]
Cüce Vatoz Karın Şişmesi
Kimse yok mudur bana yardım edecek ben çözemedim balıklarımı kaybetmekte istemiyorum. [:((]

Moli şuan hateketsiz zor nefes alıyor yarın su değişimi yapıcam 2 tablette tuz atmayı düşünüyorum faydası olur mu bilmiyorum.
Cüce Vatoz Karın Şişmesi
Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254002/260420252250471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254002/260420252250501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254002/260420252250541.jpg[/IMG]

Hastalık Belirtileri: cüce vatoz da karın şişmesi ve anüs de saydam kesecik. Moli d balığımda da dibe çöküp hızlı nefes alma
Akvaryum Kapasitesi (litre): 50 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): şerit ile ölçüm yaptım bugün ve 7.2-7.4 ph 25 derece sıcaklık nitrit 0, nitrat 25mg/lt
Filitrasyon: H300 şelale
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): ilaç kullanmadım haftada 1 %20 su değişimi.
6 günlüğüne otomatik yemleme ile besleme yapıyordum. Normalden biraz fazla yem atmış olabilir bir kaç gün. Onun harici bir değişiklik yapmadım akvaryumda. Bir molim suyun dibinde taş yutmuş gibi. Cüce diye bildiğim vatozum da karnı davul gibi olmuş ve anüsün de saydam kese var. Ben tembelliğinden şikayetciydim fakat belki de bir sıkıntısı vardı bu hala gelmeden önce. Bir tane de ateş platim de sorun var gibiydi 10 gündür çok anlayamadım bugün döndüğümde o da vefat etmiş. Çok dayanamıcaklar gibi acil bir öneriniz var mı nedir bu durum yada hastalık ? Kusura bakmayın hızlıca buraya sormam gerekti çok fazla araştırma yapamadım okuduklarımdan da tam olarak çıkarım yapamadım [:'(] Diğer balıkların keyfi yerinde gibi duruyor bir sıkıntıları yok şuan.

Tecrübeli arkadaşlar henüz siteye giriş yapmamış sanırım yoksa cevap gelirdi bu zamana kadar.

Durum acil olmasa ısrar etmem, yardımcı olabilecek biri var ise mutlu olurum.[EDIT]Tayyareci,2025-04-27 19:01:13[/EDIT]
İstanbul Da Ki Depremin Etkisi
Bugün dönebildim çok şükür hiç bir sıkıntı olmamış her kez mutlu mesut duruyor [:)] tekrar geçmiş olsun herkese
İstanbul Da Ki Depremin Etkisi
Herkese merhaba bugün malümunuz İstanbulda bir deprem oldu öncelikle geçmiş olsun. Umarım kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Benim konuyu açma sebebim haber almak aslında. Çünkü bu sabah şehirden ayrıldım ve ayrılmadan akvaryumun suyunu tam olarak doldurdum 1 parmak boşluk vardı ve depremden sonra durumu nedir merak ediyorum. Sizde durumlar nasıl taşmalar oldu mu ? [:?] Akvaryumu zarar gören var mıdır? Bilgi verirseniz sevinirim bende ona göre bir çıkarım yapabilirim belki?
Tekrar çok geçmiş olsun umarım bir daha böyle sıkıntılar yaşamayız. [:((]
Vatoz ve Çöpçü akvaryumuna Tuz atılır mı ?
[QUOTE=eemrea]Hocam ben dün dip çekimi yaptım dörtte biri kadar su ekledim ve 100 litre akvaryumuma cikletlerde kuma sürtünme var diye 1.5 tablet tuz attım sabah vatozlarımdan biri ölmüştü malesef. Tuz işi biraz sıkıntı.[/QUOTE]
Standart tablet boyutunda ise 1.5 tablet ile vatozun öleceğini zannetmiyorum. 45 litre de beyaz benek tedavisi için 4 tablet tuz kullandım. Sadece vatozlarım 1 gün hareketsiz kaldılar çöpcülerde bi sıkıntı görmedim. 1 hafta sonra su değişimi yaptım eski haline geldiler. tuz önerilmiyor genel olarak ama ne kadar tuz etki eder balıklara onu net bilmiyorum.
Acemi Akvaryumumu Paylaşmak İstedim.
Çok açıklayıcı oldunuz herkese teşekkür ederim elimden geleni yapacağım. [:)]
[QUOTE=Ehtiyar]Bölebildiğinize göre kile emdirilmiş gübrelerden kullandınız. Geçmişte bende kullandım ve aynı hataya düşüp dev sazlarımdan oldum. Efendim onların aktif ömrü 2 ay, bellki 3 sonrasında faydası kalmıyor, birden besinsiz kalıveriyor kökler. Şu aşamada sizin co2 takviyesine pek ihtiyacınız yok aslında. Mayalı sistem ben de kullanıyorum yaklaşık bir senedir. Çok dengesiz co2 çıkışı oluyor bilesiniz, küçük tanklarda tamponlayamaz ani ph düşüşüne yol açabilirsiniz. Balıklarım neden ters döndü dün birşeyleri yoktu konusu okumayalım sonra.
Denemeleri küçük hacimli tanklarda yapmak istenmeyecek sonuçlarla karşılaştırabilir bizi, hacim ne kadar azalırsa sistemin stabiliteside azalıyor çünkü, hatırlatmış olayım. [/QUOTE]
Sizin bahsettiğiniz gübre kapsül şeklinde diy olarak yapılmış olanlar mı acaba ? Ben JBL Kugeln aldım ondan bir tanesini 4 e bölüp kullandım diplerine. Daha büyük parçalar halinde de kullanabilirim. Co2 ile alakalı ne demek istediğinizi de anladım.
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, benim bildiğim kadarıyla tütün benzeri gövdeli bitkiler daha ziyade köklenip, besinlerini kökler vasıtası ile almayı tercih ediyor. Başlangıçtan itibaren sıvı gübre girmişsiniz, arada kesilmesine rağmen. Aslında baştan olması gereken zemini kuvvetlendirmeyi şimdi deneyin bakalım faydası olacak tahminimce. Zeytinlerin köklerine yakın iki tane misket gübre önereceğim.
Canlı yükünüz aynı ise döngü olsa bile devamlı nitrat hatta fosfat fazlanız oluyor demek, mosslar bile başedemeyip yosunlaşma sorunu çıkıyor. Bana sorarsanız, tamam potasyum eksikliği biraz kendini göstermiş ama ilave gübre vermek yerine sıvı gübreyi azaltın veya kesin bir müddet. Su değişimlerini çeşme suyu ile yapıyorsanız zaten mikro element ihtiyaçlarını karşılıyorlar demektir. Bu kadar laftan sonra, iki misket rahatlatır sizi[:D]. Keyifli dertsiz hobiler dilerim efendim. [/QUOTE]

Yarın su değişimim var ve sıvı gübreyi kesiyorum derhal, sonrasında bi gerileme olursa az miktarda ekleme yaparım. Misket gübreyi bir kaç parçaya bölüp koymuştum belki yetersiz gelmiş olabilir bir miktar daha ekim yapacağım. Canlı yüküm gittikçe azaltmaya çalışıyorum akvaryumu olanlara hediye ediyorum melekleri ve tetraları. 3 gündür de mayalı CO2 sistemi denemesi yapıyorum ileride gerçekleştireceğim akvaryumlar için deneyim kazanmak adına 1- 2 hafta en az devam edip gözlemleyeceğim. Yardımlarınız için de çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.