ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
kurty_pirate
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Şubat 2024 02:21
Toplam Mesaj:
304 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Kurtuluş Seçkin
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1988
İl:
Ankara
Meslek:
Eczacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Kurtuluş Seçkin
Amerikan Cichlid(Cİ)
Atatürk'ümün izinden...
SON 10 MESAJI
Arkadaşlar balıklarımın boyunda problem var
Balıklarının cinsini yazmamışsın ama klasik sazansıgillerden olduğunu düşünüyorum. 5cm de üremezler ve zaten japon balığı ya da köpekbalığı vs üremesi zor balıklardandır.
Balıklarının cinsini yazmamışsın ama klasik sazansıgillerden olduğunu düşünüyorum. 5cm de üremezler ve zaten japon balığı ya da köpekbalığı vs üremesi zor balıklardandır.
Akvaryumum patlarmı ?
Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Kayıtsız kuşaksız ne akvaryumlar gördüm mucize bu olsa gerek dedirten :). Ama içininz el vermiyorsa aldığınız yere gidip rica edip yaptırabilirsiniz sonuçta zor bir işlem değil. Şahsi görüşüm ise ben alttan ve üstten destekleyici olmadan kullanmazdım. Fakat binlerce-onbinlerce kişinin akvaryumu da sizinki gibi.
Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Kayıtsız kuşaksız ne akvaryumlar gördüm mucize bu olsa gerek dedirten :). Ama içininz el vermiyorsa aldığınız yere gidip rica edip yaptırabilirsiniz sonuçta zor bir işlem değil. Şahsi görüşüm ise ben alttan ve üstten destekleyici olmadan kullanmazdım. Fakat binlerce-onbinlerce kişinin akvaryumu da sizinki gibi.
vatozum öldümü ?
:) Balık bu ne yapacağı belli olmaz ne zaman isterse :). Zaten genelde hareket ettiğini çok az görürsün. Kendi haline bırak, akvaryumun temiz ve ısısı ideal olsun yılarca ölmeden eski emektarın olur ;). Zaten öyle sürekli yüzmez yosun olan yerleri temizler, sonra dinlenmeye çekilir. Vatozları arkada çalışan kahramanlar gibi düşün, iş yaparlar ama biz fark etmeyiz ve görmeyiz.
:) Balık bu ne yapacağı belli olmaz ne zaman isterse :). Zaten genelde hareket ettiğini çok az görürsün. Kendi haline bırak, akvaryumun temiz ve ısısı ideal olsun yılarca ölmeden eski emektarın olur ;). Zaten öyle sürekli yüzmez yosun olan yerleri temizler, sonra dinlenmeye çekilir. Vatozları arkada çalışan kahramanlar gibi düşün, iş yaparlar ama biz fark etmeyiz ve görmeyiz.
vatozum öldümü ?
Tolunay kardeşim, vatozlar özellikle akvaryumcularda satılan türleri hareketi sevmeyen balıklardır. Acıktığında ve akvaryumuna alıştığında camları temizledğini, hareket ettiğini göreceksin. Yani endişelenme. Akvaryumunun suyu soğuksa vatozlar yine hareketsiz kalır bu arada.
Tolunay kardeşim, vatozlar özellikle akvaryumcularda satılan türleri hareketi sevmeyen balıklardır. Acıktığında ve akvaryumuna alıştığında camları temizledğini, hareket ettiğini göreceksin. Yani endişelenme. Akvaryumunun suyu soğuksa vatozlar yine hareketsiz kalır bu arada.
Green terror yavruları
Yusuf Bey artemia çıkarma imkanınız yoksa normal verdiğiniz yemi sarımsak dövme kabının içine koyun ve yemi iyiiiice toz olana kadar ezin. Taneleri gözükmeyecek kadar. Bu yeterli olur. Hatta ve hatta normal balıklarınızı yemleseniz bile olur. Zaten dişi yemi ağzında küçük parçalar ayırıp geri atar. Yavrular bu boylarından bile daha büyük olan küçük yem parçalarını bir şekilde yer.
Yusuf Bey artemia çıkarma imkanınız yoksa normal verdiğiniz yemi sarımsak dövme kabının içine koyun ve yemi iyiiiice toz olana kadar ezin. Taneleri gözükmeyecek kadar. Bu yeterli olur. Hatta ve hatta normal balıklarınızı yemleseniz bile olur. Zaten dişi yemi ağzında küçük parçalar ayırıp geri atar. Yavrular bu boylarından bile daha büyük olan küçük yem parçalarını bir şekilde yer.
Amerikan cichlidlerde yavrular çok çok küçük olduğundan 2-3 ay ayırmayın derim. Zaten ayırıp ayırmayacağınızı gözlemlerle anlarsınız. Artık bu yavrular ne zaman su değişimine hazır olur , ne zaman kendi tanklarındaki akıma dayanabilir düzeye gelirler siz karar vereceksiniz. Çünkü 1 aylık yavrularda bile besleme farklılıklarından dolayı büyük farklar olabilir. Aynı zamanda erkek dişiyi yeniden çiftleşmek için uyarabilir. Eşler arası durumu da göz ardı etmemelisiniz.
Gt den yavru almak çok güzel bir histir. Daha biraz bekleyin onlar serbest yüzmeye başlayınca seyrine keyif olmaz. Çok ahım şahım bir bir değişiklik yok. Akvaryumun genel sirkilasyonuna dikkat edin(yavruları sürüklemesin) , sabit ısı olmasına dikkat edin , en önemlisi su değişimlerini dikkatli yapın. Eğer suyunuz temiz ise de 1 hafta kadar değişimi yapmayın. Yaparken de aynı derecede olmasına özen gösterin.
Cichlidlere nasıl bir zemin konulmalı
Tuncay Bey cichlidlerin akvaryumun kumuyla oynamaları iyidir. Streslerini alır , kendilerini doğal ortamda zannederler. Çünkü doğada da kraterler gibi çukurlar açarlar. Midye kırığı gayet güzel bir kum. Yok eğer çukurlar fazla belli olmasın diyorsanız da silis kum öneririm. Çok çok ince oldukları için keskin hatlar belli olmuyor ve kısa zamanda eski haline kısmen dönüyor. Kayalar ve mağaralarca zenginleştirirseniz yuvalarını mağara ve kaya diplerine yaparlar. Dolayısıyla da öyle çok bir değişiklik görmezsiniz.
Tuncay Bey cichlidlerin akvaryumun kumuyla oynamaları iyidir. Streslerini alır , kendilerini doğal ortamda zannederler. Çünkü doğada da kraterler gibi çukurlar açarlar. Midye kırığı gayet güzel bir kum. Yok eğer çukurlar fazla belli olmasın diyorsanız da silis kum öneririm. Çok çok ince oldukları için keskin hatlar belli olmuyor ve kısa zamanda eski haline kısmen dönüyor. Kayalar ve mağaralarca zenginleştirirseniz yuvalarını mağara ve kaya diplerine yaparlar. Dolayısıyla da öyle çok bir değişiklik görmezsiniz.
Doğal Ortam ve Stres Etkenleri
Gökberk Bey size katılıyorum.
Gökberk Bey size katılıyorum.
Balıkları insanmışlar gibi düşünüp sevebiliriz fakat insan yerine koyamayız. Balıklar zamanla olduğu ortama alışır ve artık orayı benimserler. Tamam camı göremiyorlar ama artık belli zaman geçtikten sonra yaşadığı yerin sınırlarını biliyorlar. Motor sesine dış filtre çıkış borusunun akımına vs zamanla alışıyorlar ve yabancılık çekmiyorlar. Mühim olan su değerlerini korumak ve gereken hacimi verebilmek. Tabi dekor konusu da unutulmamalı.
Muhittin Bey elimizden gelse de keşke bütün balıklarımızı çok büyük hacimlerde beslesek. Lakin onlar için yeterli olabilecek hacimler var. En kötü şartlarda o hacimlerde beslemek en doğrusu.
630 Lt. Tür Tavsiyesi
[QUOTE=karo1978]
[QUOTE=karo1978]
Bence tank büyük olucak balıklarda büyük olsun diye birşey olmamalı,o tank'a ben olsaydım tropeus'u tek geçerdim
[/QUOTE]Kahraman Bey o büyüklükte akvaryuma ya büyük balıklar gider ya küçük çok sayıda balık ya da bitkili balıklı akvaryum gider.
Büyük balık olarak Amerikanların seyir zevkine diyecek yoktur. Şiddetle öneririm.
Küçük balık olarak Mbunaları öneririm.
Bitkili olarak da bitkili discus çok güzel olur.
630 Lt. Tür Tavsiyesi
http://www.akvaryum.com/Forum/150x50x70h_amerikan_cichlidi_akvaryumu_sf1-5-7-8_k311386.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/150x50x70h_amerikan_cichlidi_akvaryumu_sf1-5-7-8_k311386.asp
Böyle bir akvaryum düşünebilirsiniz.
Yemler ellemi kaşıklamı verilmeli?
Büyük boyuttaki yemlerde derin şeker kaşıklarını kullanıyorum.
Büyük boyuttaki yemlerde derin şeker kaşıklarını kullanıyorum.
Yavru yemlerini ise tuzluklarda saklıyorum. Tuz atar gibi toz/ufak yemleri öyle atıyorum. (Annemin aklına geldi
)
Yemlere dokunmamanın yararı sadece bize değil yemlere ve dolayısıyla balıklara da faydası var. Bizim aracılığımızla yemlere bulaşan bakteriler çok hızlı çoğalıp yemleri bozabilir.
SON MESAJLAR
- Melek Balığı ogurcay, 17:02
Yeni Üye Forumu - Çözemediğim Problem aquaticathearmi, 16:35
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım ugurbaran, 15:56
Yeni Üye Forumu - 3'lü Kartuş + Ro Filtre Sistemi Borulaması flanormimar, 15:11
Filtreleme Seçenekleri - 3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe bendeniztayfun, 14:42
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin bendeniztayfun, 14:33
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Sobo 901f Ultra Viole 800 Lt Shortbuff, 11:22
Filtreleme Seçenekleri - 200 Litre Yeni Bitkili Tankım volkangunes, 11:06
Akvaryum Tanıtımı - 15 Litre Akvaryumu Karides Tankına Çevirme ve Tavsiyeler Durustyilan, 00:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo Aq 907 F Dış Filtre Pervane Ve Mil Omerdrms, 00:02
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sobo Aq 900 Serisi Dış Filtre Omerdrms, 23:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Tasarımı mahirbs1, 23:25
Yeni Üye Forumu - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 22:28
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Dolum Yeri Duboisi_, 20:59
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Tür Önerisi Ahmet53, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lowtech Bitkiler İle Hobiye Dönüş aydin3437, 17:48
Akvaryum Tanıtımı - Frontoza Cinsiyet akvaradam, 17:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ciklet Balığı Boy Aldırma Ygghjh, 17:00
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 15:33
Akvaryum Tanıtımı - Basit Melek Ve Cuce Vatoz Akvaryumu (200 Litre) saturday, 14:01
Akvaryum Tanıtımı - Karidesler Sobo Sf 550f Filtre İçine Kaçabilir Mi Joec, 13:12
Omurgasızlar - Bitkili Akvaryuma İlk Adım saturday, 12:45
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin wolk23, 12:03
Yeni Üye Forumu - Büyükşehir Belediyesi Çalışıyor,gece 3 😊 MasterChiefHakan, 10:09
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı dreamcatcherr, 09:15
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Dıy - Akvaryum Aydınlatması Hakkında Bilgi Minics, 01:42
Yeni Üye Forumu - 130 Lt 50+ Lepistes İçin8.500 Tl Bütçeli Dışfiltre Serpent, 00:15
Yeni Üye Forumu - Catappa Yetişiyorum Rafayel, 22:46
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaredden Gelen Bitkiler Sufisu, 21:48
Bitki Türleri ve Bakımı - 30x20x20 akvaristsaglam, 20:15
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığım Yüzeyde Hava Almaya Çalışıyor Betta_King, 18:01
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu: Karideslerim Ölüyor ugurbaran, 17:24
Yeni Üye Forumu - Beta Balığında İdeal Damızlık Yaşı Kaç Aydır? Ygghjh, 17:23
Yeni Üye Forumu - Filtre Önerisi SemihDinçer, 17:17
Yeni Üye Forumu - Tek Co2 Tüpü Aynı Anda 2 Akvaryumda Kullanılır Mı? GETS34, 10:03
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Klorlu Suya Girmiş Pipo Filtre hoppala, 02:22
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Daki Beyaz İnce Solucanlar Ahmet53, 23:56
Yeni Üye Forumu - Aquasphere Tr Youtube Kanalı IgorVladimir, 23:11
Akvaryum Dünyasından Haberler - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 22:34
Labirentliler - Süngerle 24 Saatte Sessiz Artemia Çıkarma BLGHN, 21:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Leonardit Zeminli Akvaryum Kurulumu Belisarius, 20:14
Akvaryum Tanıtımı - Merhaba Bütçem Max 1200 Civarı Sessiz Çift Çıkışlı berat76, 19:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balkondaki Pondum Çok Isınıyor. İnci Kefali, 19:19
Bitki Akvaryumları Genel - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 18:02
Akvaryum Tanıtımı - Red Mangrove (rhizophora Mangle) bilentungul, 14:43
Akvaryum Tanıtımı - Dwarf Puffer / Pea Puffer Türkiye’de Besleyenler Future07, 14:25
Diğer Tatlı Su Canlıları - 135 Lt Akvaryum İçin Bu Canlı Sayısı Fazla Mı? Betta_King, 12:01
Yeni Üye Forumu - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? runfile, 10:14
Yeni Üye Forumu - Yeni Tetra Akvaryumum Hasan117, 10:08
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 01:42
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Canlı Yemler (grindal,mikrofex,mikrokurt) Hasada H Kaangzkr 17:20
- Kan Kırmızı Kiraz Karides(seleksiyon Yapıldı) Kaangzkr 17:20
- Saz,gül,mikra,rotala Blood Red,sessiliflora, Kaangzkr 17:20
- Aquareef F50 High Tech Armatür barsbingul 16:28
- Sürekli Güncel Türler.. Aqualandakvaryum 16:24
- Neocaridina Karides, Salyangoz, Özel Tür Lepistes yasiiinyldrm 16:19
- Hediye Tubifex Ve Killifish Yumurtası Bursa Rafayel 15:28
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 15:24
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 15:24
- Anentome Helena (katil Salyangoz) Arıyorum BadgeR 15:24
- Metal Snakeskin Dark Blue Tail mert0310 14:38
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 14:16
- 60x45x45 Full Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum Feanor 13:58
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 13:50
- Efsane Yati Ve Mangrow Kökleri ozan_1903 13:50
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 13:34
- Leleupi & Brichardi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 13:34
- L144 Longfin/düz/lda16 Vatozlar scorpion26 13:34
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 13:26
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:24
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 13:13
- Christmass Moss emregungor 12:56
- Anubias emregungor 12:56
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 12:43
- Pangio Kuhli livadi 12:31
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 11:56
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 11:42
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:42
- Moss Teli CevdetSERBEST 11:42
- Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 10:58
- 🐬˚˖𓍢✨໋ 🐋✧˚koleksiyonluk Bitkiler˚˖🐬˚✨໋ 🐋✧˚.🐟 hasancn 10:04
- Cam Emiş Basış ,gübre Seti 7 Parça hasancn 10:04
- High Tech Paketleri %40 İndimli Tek Paket hasancn 10:04
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 09:52
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 09:52
- Melek Çifti Yumurta Diziyor dream07 09:52
- Çift Kribensisler Düzenli Yavru Veren 5 Çift dream07 09:52
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:39
- Uygun Yerli Üretim Ivanacara Bimaculata Yavruları flanormimar 09:11
- Dev Demasoni Kolonisi 8dişi 2 Erkek mendos06 09:01
- 5 Katlı Özel Tasarım Demir Profil Akvaryum Sehbası mendos06 09:01
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 08:43
- Lepistes Otu mesutt 08:41
- 2 Torba Moss :) Filtre Isıtıcı AtlasPoyraz 07:18
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 07:18
- Hb.white Lepistes jaloreef 02:25
- Kral Ciklet - Albino Auratus - Lombardoi Kenyi Malawi market 00:58
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:58
- Subulata Crypto Flamingo ALP85 00:47
- Endler Karışık ALP85 00:47
KULLANICILAR
- 105 Online Kullanıcı, 57 Üye
Online Kullanıcılar
riderfish,
Mertkk,
Aqualandakvaryum,
aydin3437,
Umt61,
nurtensultan,
Oquanus,
peace41,
ciways,
Ozanylmz,
Joec,
Oğuzucan,
Koksal Gurkan,
aquaticathearmi,
Durustyilan,
serhatankara,
IgorVladimir,
aktugsedat,
ugurbaran,
Orhan76,
dostavka_leon,
TuRKeR,
osmandbnl,
BASARSURMEGOZ,
kaygsz50,
dark blue,
ssener,
Jeveux,
zen666,
SertronicA,
livindead,
burock14,
biacar,
AtaDemircii,
alpernar,
muratabi54,
mpsgy,
bawyerank,
porsche_yyOl,
ozan_1903,
Hidro Dinamik,
Sfenks111,
Pumaisher70,
akvaristsaglam,
Goldfish2000,
dostavka_hwOi,
darknessmania,
avcılarlı,
Feanor,
İnci Kefali,
Antepli,
eren3rll,
abdullahguler,
Burak PEKDEMİR,
barsbingul,
Öğretmen Ali,
oguzhn,
birkayaydin,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.