ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HabitatAqua
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2008 22:32
Son Ziyaret:
02 Haziran 2017 02:46
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Ürkmez
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1972
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
Akvaryum, üretim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Ürkmez
Beylikdüzü/İstanbul

SON 10 MESAJI

Yeni Lepistes Irk çalışmalarımdan Galaxy
 İnbreeding amacı temelde kanı saf tutmaktır. Ancak zayıf tarafı nesiller sonra çok fazla akraba çiftleşmelerinden dolayı genetik hatalar sebebiyle varyetenin zayıf duruma düşmesidir. Outcrossing yapıldığında aslında line crossinge benzer ancak bundada çok fazla akvaryuma ihtiyac duyulur. Buda backcrossing dez avantajı sayılır. Biz burada farklı yöntem geliştirmeyi hedefleyerek Raif kardeşimle aylarca zaman harcayarak. İnbreding gibi ancak dedeyi toruna çiftleştirme yoluna gitmeye karar verdik. Bu şekilde genetik olarak daha sağlam bir varyete ortaya çıkarmayı hedefledik. Yıllarca havuzlarda ve akvaryumlarda bunu denedim ve baktım ki oluyor. Babayı kıza çiftleştirmekteki genetik sorunlar bu şekilde ortadan kalkıyor. Outcrossing te gereken tank sayısını bir nebze olsa azalmış oluyor. Ve dışarıdan balık sokma riski elenmiş oluyor.
Ve çok güzel balıklar ortaya çıkıyor.

Tabiki, burada en büyük etken yılların verdiği tecrübe ile çiftleştirmeye alacağınız balıkları seçebilmek. Bundada biraz standart bilgisi gerekiyor. Standartlara en yakın ve güzel balıkları seçip çiftleştirerek çok güzel bir şekilde varyetenizi sabit hale getiriyorsunuz. Burada belirtmek isterim sırf tecrübe bir şey anlam ifade etmiyor iyi araştırmak, doğru bilgiyi bulmak ve bu bilgileri harmanlayarak bir şeyler ortaya koymak. Durum bu olunca araştırmacı kişiliği ve bilgisinden hiç şüphe duymadığım ve hiçbir şekilde bir menfaat gütmeden beni destekleyen Raif kardeşime bir kez daha teşekkür ederim. Akvaryum hobisinden ayrılması ayrıca üzücüdür.

Üretimhanemiz... (Yeni fotolar taze taze syf 9. )
Gürkancım maaşallah setler çok güzel olmuş çok beğendim. Yunuslarda kafalı güzel damar yakalamışsın. Bir zamanlar bende de böyle güzeller vardı. Bol bereketli yavrular alman dileğiyle abim.
Hayırlı uğurlu olsun...
HabitatAqua2012-07-06 01:40:03
Yeni Lepistes Irk çalışmalarımdan Galaxy
Merhabalar,

Balıklar Saf ırk özelliklerini kaybettiklerinde renkleri matlaşır. erkeklerde kuyruklarda parçalanmalar ve geç büyüme gibi özelliklerdende balıkların kalitesini anlayabilirsiniz
Yeni Lepistes Irk çalışmalarımdan Galaxy
Teşekkürler Arkadaşlar. Ticari ilanlarda elimdeki ırklardan bazırlarını görebilirsiniz...
Metalic Pink Ribbon Fin Real Red Eyed Albino
Burakcım pinkler gerçekten asil güzel balıklar. sendekilerde çok güzeller. Ben ne kadar uğraşsamda taylandan aldıklarımızdanda problem yaşadım. dişiler doğurduktan sonra yamuk yuluk oldular ve sonrası öldüler. özürlü gibi oluyor bu balıklar, çoğaltmak gerçekten sabır işi ama benim favorilerim arasında. senden trio bekliyorum. çoğaltmanı benden daha çok kimse isteyemez. bu balıkalrın üzerine düşmelisin. aslında bizim şu özel ırkalrda yağtığımız en büyük yanlış bir çok ırkı birden beslemeye çalışıyoruz. herkes tek ırkta kendini geliştirse, adam gibi bozmadan çoğaltsa, mesela o şekilde türkiyede isim yapsa, Ya burak var adam pinkte bir numara deseler. onun üzerine yok. pink almakj isteyen ona gideek. bence en güzel bu şekilde başlamaktır. Çünkü defalarca konuştuk, çok fazla tanklar ile bir çok fazla ırkı yapabilmek mğmkğn oluyor. Aynı şeyleri burada bu konu altında konuşmakta istemiyorum. Konu dağılmasın.

 Burakcım tebrik ederim abim. bu yolda devam etmeni istiyorum.
Medusa Guppy--Özel tür!
Evet Raif aynen hobiyi en üst seviyeye taşımak için bende bunları yazdım. Yoksa sende ve bir çok arkadaşımızda beni artık çok iyi biliyor. Biz bu hobinin gelişmesi adına br çok çalışmamızı burada paylaştık. Dişiler özelliklerini çok fazla kaybetmez ancak şuan yapması gereken, Medusa ırk özelliğini taşıyan erkekler ile dişilerine devam etmesi bunu düzeltecektir. Zaten kendiside gelen yavrularda belirttiğim özellikleri açıkça görecek. 
Medusa Guppy--Özel tür!
Merhabalar,

Balıklarınız güzel ancak Medusalık'tan çıkmaya başlamış kaymalar var. Medusa konusunda uzman bir üretici olarak, Medusalardaki en belirgin özellik göğüsteki koyu gölgeler ve en belirginide kuyruktan önce bel kısmında, göğüs alt kısmına kadar belirgin dikey çizgi desenlerdir. Medusaları snake skin' den ayırmak gerekiyor. Bu balıkların snakeskin'e kaymaları bariz olarak görünüyor. Sakın yanlış anlamayın. Asla polemik çıkartmak için bunları yazmıyorum. Sadece bildiğim bir şeyi doğru olarak aktarmak istedim. Bu arada kırmızılığın olması medusa olmamasını engellemiyor. Medusa çok geniş desen renk yelpazesine sahiptir. Raif'çim bu konuda umarım aynı fikirdeyizdir. Aksini ispatlayacak en az burada 10 farklı desenlerde renklerde medusa fotoları koyabilirim. ve hepsinin tek ortak özelliği yukarıda bahsettiğim medusaları medusa yapan Göğüsteki gölge koyulukları ve beldeki dikey çizgi desenleri olur. bu asla değişmez eğerki değişiyorsa ki, sevgili arkadaşımızın balıklarında göründüğü gibi beldeki çizgiler kaybolmaya daha çok snake desene dönmeye başlamış. Zaten ırk bozulmaya başladığında bu belirgin özellikler kaybolup, King lace benzeri balıklarda çıkmaya başlar. Bunu, temiz kan erkekler bulup devam ederek düzeltebilir. Aksi taktirde bu balıklar ile devam ettiğinde medusadan daha çok snakeskin, cobra kinglere kaymalar olup ırk özelliğini kaybedecektir. Bakın yine söylüyporum balıklarınız çok güzel ancak en azından sağlam erkeklar bulup devam edebilirsiniz. bu belirgin özellikler olması gerekiyor.

Saygılarımla iyi çalışmalar..
HabitatAqua2011-01-13 08:54:52
Metal Yellow Snakeskin
Barışçım bana verdiklerinde başladı çok güel balık bunlar, maşallah dihyelim kardeşim. Bende şuan 100 den fazla yavru oldu dişielr yeni başaldılar doğurmaya... isteyen arkadaşlar sıraya girebilir Big%20smile yavrular 1 cm lik.. reklam yapalım dimi ama... sağlıklı yavrular kardeşim.. bu hafta içi sana süper balık lar yollayacağım. hadi hayırlısı diyelim...
Yeni Lepistes Irk çalışmalarımdan Galaxy
Sevgili Dostlarım,

Şu sıralar yurt dışından getirttiğimiz özel ırklar 8-10 ırk olunca onları çoğaltma derdindeyim.

Medusa Swallow,
Medusa,
American White Tail,
Bubble Deep Pink & Abino Japan Blue,
Turkish Metallic Rainbow,
Blue Grass,
Pingu
,
Metal king yellow Lace and Red,
Metal king cobra red high dorsal fin,
Medusa Lutino (Albino medusa )

Bunlarla uğraşmaktan yeni ırklar çalışamlarına biraz ara verdim. Anak elbetteki çaprazlama çalışmalaır yapıyorum.
Özel Irk Lepistes Üretimhanem (Full video)
Sağolun arkadaşlar,

Bendeki tanklar daha önce discus üretim yaptığım için 130x60x50 9 adet, 90x50x50 9 adet, ufak gördüklerinizden yeni tanklar yapmaktayım şu an onların ölçüleri: 50x35x20  Üretimhanem çok büyük değil. 20 m2 evin altında boş dairenin bir odasını kullanmaktayım.  Tam ilgilenemiyorum sadece balık işi yapmadığım için beni biraz yoruyor ama gerçekten çok zevkli bir hobi, bu balık zaten başlı başına  benim için rüya...
gulay2010-12-18 14:45:22

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.