ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sakin1006
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Haziran 2009 15:52
Son Ziyaret:
27 Aralık 2012 12:37
Toplam Mesaj:
72 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
seckin akın
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


seckin

SON 10 MESAJI

Tatlı Su Midyesi koku yapar mı?
Sera nitrivec zaten belli bir süre suyu bulanıklaştırır. Üzerinde de bu yazıyor. Midye suda filtrasyonu sağlar. Koku yapmaz...
Bu Başlığa Ne İsim Vereceğimi Bilemedim
Yok zaten gerekli yerlere balıkların özellikleriyle ilgili her bilgiyi verdikten sonra ne fiyat istiyorsak onu yazıyoruz. Telefonla da son bir pazarlık yapılabilir. Ama artık gelip yerinde gördükten sonra zaten almaya karar verilmişken son bir pazarlığa da girilmesin düşüncesindeyim. uslumail sanada katılıyorum. Telefonda zaten pazarlık olmaz görmeden. Foruma resimleride bu yüzden atıyoruz. Ölü fiyatına almak diye bir tabir vardır. Herkez ucuzun peşinde. Satıcının emekleri alıcının umurunda değil.
Bu Başlığa Ne İsim Vereceğimi Bilemedim
Öncelikle herkeze iyi günler dileklerimi sunarak başlamak istiyorum.

Hemen hemen hepimiz hobiciyiz ve bu uğraşımızı büyük bir zevkle yapmaktayız. Fakat  gerek forumdan olsun gerek sahibinden.com gibi sitelerden olsun, balık satışına gelindiğinde her türlü bilgiyi vermemize rağmen çeşitli sorunlar yaşamaktayız. İlanlara göz atarken agresif yapıda yazıları gördüğümde, örneğin "balıklar cetvel ölçüsüdür demiştim" , "takas teklif etmeyin demiştim" "Ciddi olanlar arasın" gibi. Önceleri yadırgamıştım neden bu şekilde yazıyorlar diye. İnsan kendi başına gelmeyince anlamıyor tabiki. Forumun malavi ilanları altında sp satışı ile ilgili bir ilanım hali hazırda bulunmakta. İlanımda gerekli bilgiler açık bir şekilde belirtilmesine rağmen ki özellikle telefonda 2cm olan balıklar 60 adet 3-4 cm olanların adedi  40 kadar, 5-5,5 cm olanlar 8-15 adet diye belirttim. Balıklara gelip baktıklarında ise "aaa bunlar çok küçük bunları alamayız" şeklindeki konuşmalardan sonra tek bir balığı bile vermedim. Ve az sonra düzltme yapabilirsem ilanımın altına daha önce yadırgadığım yazılardan yazmayı düşünüyorum. Artık yazılan o yazılara hak veriyorum. Anlaşmayı yapıyoruz balıkların alımı esnasında 100tl ye anlaşılmışsa "ya 75 e anlaşalım" , biraz utanan "90tl ye olur mu" şeklinde son bir pazarlığa girişiyorlar.

Bu başlığı buraya açmamın nedeni benim gibi bir yığın sorun yaşayan hobici ya da üretici yazarsa daha neler neler yaşanmış merak ediyorum.
sakin10062010-10-19 17:23:33
Malawi ler icin kum tavsiyesi
Midye kırığını eğer dış motorun varsa ph için içerisine koyabilirsin. Ve akvaryuma da silis kum koyarsın. Boylece her ikisini de kullanmış olursun ;)
Sen ne kullanıyorsun diye sorarsan bende silis kum kullanıyorum. Tabi ki aklımda mercan kırığı var. Poşetini 3tl den satıyorlar. Biraz pahalı geldiği için henüz dokunmuyorum bende...
Basit Otomatik Yemleme Makinesi
Süresini nasıl ayarlıyorsun. Saat başı yemliyorsa yandık :)))
Akvaryum için Salyangoz kapanı yapımı
E o da alıntı diyor zaten :)))
Vatoz mu tuz mu?
Bende de bir adet cüce vatoz var. Bu güne kadar tuz kullandım fakat bir zararını görmedim. Benim görebildiğim kadarıyla tabiki :)))
Vatoz da rahatsız oluyorum tuz koyma demedi :P
Bu Splerimin Cinsiyeti Nedir ?
Bence 2 side erkek gibi görünüyor fakat linki incelemekte fayda var.


http://www.akvaryum.com/Forum/sari_p_ve_yunus_hak_ogr_Istedikleriniz_k28670.asp


Ağzında yumurtası olan sp balığının 22 dereceye..
Benzer sebepten olmasada bizim yeğenin fişi çıkartması ve benim bu durumu geç farketmemden dolayı 18 dereceye düşmüştü, hiç bir sorun olmadı. Kayıpsız aldım yavruları. 
Balık Yakalamada Sorun
Selam,

http://www.akvaryum.com/Forum/balik_yakalama_cilesine_s&111;n_k144801.asp

Valla ben denemedim ama işe yaradığını söylediklerine göre boş yere yayınlamazlardı heralde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.