ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ressamyuva
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2011 23:30
Son Ziyaret:
26 Nisan 2014 19:38
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sefer günaydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ressam

SON 4 MESAJI

Akvaryum Florasan aydınlatma yapımı
Onuda düşündük herkesin evinde aluminyum folyo vardır florasanı astığım yerin altına ondan yapıştırdım aydınlatma daha iyi oldu.Desteraldo kardeşim hazırını almak sizin tercihiniz ben evdeki malzemelerle bu işi yaptım yapıp yapmamak size kalmış herkes bişeyler yapmış buraya koymuş bende yaptığım işi paylaşmak istedim.
Akvaryum Florasan aydınlatma yapımı
Merhaba arkadaşlar Akvaryumuma yaptığım florasan lambanın nasıl yapıldığını anlatacağım.
Maliyeti çok az evinizde varsa maliyet 0 tl.
Malzemeler;
1-20 watt'lık bir tasarruflu lamba eski yanmayan da olur.4-5 TL arası evde varsa 0 TL.
2-Akvaryumunuzun genişliğine göre normal 60 cm 18 watt'lık bir florasan lamba ben 2 tl ye tekzenden aldım beyaz ve gün ışığı var beyaz kullandım.
3-Fişli bir kablo uzunluk önemli değil kullanmadığınız yada eski bir elektirikli aletinizden sökebilirsiniz evinizde yoksa milyoncularda 1-2 TL arası.
4-Şeffaf silikon evde varsa 0 TL yoksa 3-5 TL arası
5-4 tane 1 metre uzunluğunda telefon teli evinizde varsa ağ kabosunun içinden söküp alabilirsiniz ben öyle yaptım teller ince olmasın kalın olsun.Dışardan alsanızda 1 TL ye alınır herhalde telefon kablosu yoksa normal ince bir kabloda olur tercih sizin.
6-Havya ve lehim teli
7-Çeşitli aletler
8-Koli bandı
9-Devreyi içine koyabileceğimiz plastik bir kutu yada benzerleri bu kısım size kalmış yaratıcı olun.
Malzemeler
Tasarruflu lambamızı tornavida yardımıyla dikkatlice açıyoruz.
Florasanın uçlarını telle dolayıp lehimliyoruz.
Tasarruflu lambanın içindeki devreyi kablolarından ayırıyoruz elektirik girişindeki kabloların yerini devrenin üzerinde işaretleyip (Ac girişi ) devreyi havya yada yan keski yardımıyla söküyoruz
Devrenin sökülmüş hali.
Devrenin lambaya bağlanan 4 tane çıkışı var bunları florasana lehimlediğimiz tellerin diğer uçlarıyla lehimliyoruz dikkat etmemiz gereken bağlantı şekli.Şöyle anlatayım florasanın bir ucundaki telleri devrenin sağ taraftaki iki çıkışa lehimlidikten sonra florasanın diğer ucunda telleri de devrenin üzerindeki diğer diğer iki çıkışına lehimliyeceğiz aşağıdaki resimdeki gibi zaten doğru bağlarsanız florsanımız yanacaktır.
Şimdide 220 girişini (devrenin üzerinde ac diyede yazar ) işaretlediğimiz yerlerden lehimliyoruz.
Giriş ve çıkışların bağlanmış hali florasandan gelen telleride bağladık lehimliyoruz.
Bağlanmış hali.
Fişi takıp deniyoruz ve gördüğünüz gibi florasanımız yandı yanmadıysa bağlantıyı doğru yaptığınıza dikkat edin doğru olduğu halde yanmıyorsa ya florasanda yada devrede sorun vardır.
Şimdide devremizi gizleme zamanı ben oyun hamurunun kutusunu kullandım devreyi içine koyup kapağını kapatıp bantlıyoruz.
Bitmiş hali
Şimdi sırada florasanın uçlarını silikonla kapatma zamanı
Florasanın uçlarını silikon sıkıp  iyice kapatıyoruz.
Florasanımızın bitmiş hali tekrar yandığını kontrol ediyoruz ve evmizde bir kenara uçları deymeyecek şekilde koyup 2 gün kurumaya bırakıyoruz sonrada suya salınıp yapmasın diye koli bandıyla silikonladığımız yerleri bantlıyoruz.
Bu da benim daha önce yaptığım florasanın akvaryumdaki aydınlatması fotoğraf gündüz çekilmiştir.Gece odayı bile aydınlatıyor.Florasanı akvaryumun kapağının iç kısmına sağdan soldan üstten iki  küçük delik delerek misina yada ip yardımıyla bağlıyoruz.Bütün işlem bu kadar yapıp yapmamak size kalmış hazır satılan su içine girebilen lambalarda 10-15 tl arası bişey  ama bu kadar güzel aydınlatmıyor harcanan zaman 1-2 saat arası.
DOLPHİN C-1000'DEN MEMNUN MUSNUZ?
Bende 20 gündür  kullanıyorum iç filitrem yoktu bugün aldım çünkü yazdığınız gibi balık dışkıları kumun üzerinde kalıyor filitre hepsini çekemiyor zaten çekmese daha iyi bugün filitreyi temizlemek zorunda kaldım suyun rengi sarardı bende açtım temizledim özellikle elyaf acayip kirlenmiş .Dış filitre kullananlar kesinlikle iç filitrede kullanın ben hepsiburadadan 20 tl ye 1200 litrelik haqos marka filitre aldım göründüğünden daha iyi çıktı
İç filitre tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba ben aranızda yeniyim.175 litrelik akvaryumumda dış filitre kullanıyorum su temizliği gayet güzel ama malum balık dışkılarını çekmekte zorlanıyor bende sobo 3200f marka bir iç filitre aldım ama memnun kalmadım geri verdim çok sesli çalışıyor birde iyi çekmiyrdu üstelik 25 watt'lıktı .Bana sessiz iyi çeken az elektirik harcayan 20 lirayı aşmayan bir filitre önerirmisiniz?
Hepsiburadada iki tana buldum aslında ama kararsızım biri resun sp 1200  diğeri haqos 1200 hangisini tavsiye edersiniz yada başka ? Balık pisliklerini çeksin yeter bunu için illa debisi yüksek bir filitre almam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.