ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ayereda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ekim 2006 11:21
Son Ziyaret:
01 Mart 2012 10:45
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
eda ayer şenoğlu
Doğum Tarihi:
24 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

eda ayer şenoğlu

SON 10 MESAJI

gozlerini yemisler

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Vatozum küçük değil aslına bakarsanız.12-13 cm civarında. Aslında ayrı bir akvaryum daha var evde japon besliyorum onda da. Ama sorun su ki Şu an özel rahatsızlığımdan dolayı bünyem bu tarz şeyleri kaldırmıyor. En ufak şeye hassasiyet gösterir oldum.
Malawi türleri ile vatozların sorun çıkarır bir hal alabileceklerini bilmiyordum. Gerçekten çok üzgünüm. Vatozumun sonunu su saatten sonrada kendimin hazırlaması çok mu zalimce olur. Onun olumunu bende istemem ama bu daha zor benim için.

encort2007-06-17 00:55:57
gozlerini yemisler

Merhabalar.
Arkadaşlar sarıi prenses beslemekteyim ve ayni akvaryumda birde vatozum var. Aylardır her şey yolundaydı ve bildiğim kadarıyla sp’ler ile vatozlar birlikte yaşayabiliyorlardı.
İki gün evimde değildim ve geldiğimde dehşete düştüm. Vatozumun iki gözü de yenilmiş. Şu anda da sürekli vatozun etrafında dolaşıyorlar. Daha fazla zarar verirler mi? Ne yapmam gerekiyor? Odaya girdikçe içim ürperiyor. Canlı canlı atamam sürekli gözümün önünde içim eziliyor. Yardımcı olacağınızı umut ediyorum.

İmla ve noktalama kurallarına uyunuz.
encort2007-06-17 00:54:09
erime ve pul dökülmesi
dogan bey sanırım haklısınız.hastalık artarak devam edıyor.oyuklar gıderek derınlesıyor ve buyume soz konusu.hastalıgın ısmını koysak hersey cok daha kolay olacak.ayrıca balıgımda gıderek gelısım gerılıgı gozlemlıyorum.resmen bır erıme zayıflama sozkonusu.formda arama yaptım gereklı bılgılere ulasamadım.endısem su kı hastalık dıger balıklarada bulasırmı?
balıgımı kaybetmek ıstemıyorum
erime ve pul dökülmesi
oyuklarda herhangi bir kırmızılık yok.ben biraz kaya tuzu ile tedavi etmeye çalıştım ama sonucunu birkaç gün içersinde görürüm sanırım...
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
erime ve pul dökülmesi
arkadaşlar japon balıklarımdan birinde pul dökülmesi var ama bana  biraz anormal geldi.cünkü pulların döküldüğü yerlerde anormal derecede oyulma olmus.yanı baya bır derınlık olusmus.aynı zamanda balık atılan yeme herhangı bır tepkı vermıyor.ağzına aldıklarını gerı cıkarıyor.yardımcı olacağınızı umut ediyorum.
dip çekimi?

arkadaşım dip cekiminin bir maliyeti yoktur.ufak bir aparatla bu işlemi yapabilirsin.zannedersem bunun fiyatıda 5-10 liradır(yanlısta bir bilgi vermek istemiyorum ama arkadaş geçen bu fiyat aralıgında almıstı)akvaryum canlılarınızın yasamı ıcın gereklılıgı fazladır.dıp cekımı haftada 1 defa yapılmalı.bu aparat kullanılarak akvaryumdakı mevcut kumlar havalandırılmalı ve aralarda kalmıs olan pıslıklerde alınarak temızlık saglanmalı.cekılen suyun oranı yaklasık 1/3 oranında olmalı ve yerıne dınlendırılmıs taze su koyulmalıdır.bu ıslemı duzenlı olarak yapmanız gerekmektedır.aksı taktırde balıklarınızda hastalık rıskı ve zamanla kayıplar kacınılmazdır

hoscakalın

sarı prensesler hakkında yardım
arkadaslar verdıgınız bılgılerden dolayı tesekkur ederım.yalnız yorumlardan bırı 4-5 yavru olabılır demıs ben bunun yerıne 5-6 cm  lık 2 tane koysam yınemı sorun olur?netıcede adet dusuk.tavsıye edılende ıse adet fazla uzunluk kısa.tabı ısın ehlı sızsınız.
sarı prensesler hakkında yardım

merhabalar

sarı prenses beslemeyi düşünüyorum ancak bu tür hakkında okuduklarımın dışında herhangi bir bilgim yok.şuan japon beslemekteyim.ancak sarı prensesler uzun süredir ilgimi çekiyor.akvaryumun ebatı 62*24*30.bu ebattaki akvaryuma kac s.p almalıyım.ayrıca yanında hangi türler yasayabilmekte?ben mavi p.düşünüyorum ama sorun olurmu?çünkü m.prenses agresif s.prenses ıse barışcıl seklinde bir yazı okumustum.yardımcı olursanız sevinirim

baliklarim ölüyor

herkese teşekkür ederim.oldukça faydalı bilgiler vermişsiniz.

Aytek bey belirttiğim gibi siteye yeni üye oldum.resim ekleme işlemini bikaç gün içerisinde yapmayı düşünüyorum.balıkların ölümünde dikkat çeken bi durum olmadı.yani belirttiğiniz üzere bikaç gün hasta gezme yada anormal hareketler gibi..ama şuanki japonlarn birinin pullarında dökülme var.

ayrıca arkadaşlardan biri akvaryumcumu değişmem konusunda tavsiyede bulunmuş.sanırım gayet haklı.çünkü daha önce aldıklarım aynı yerdendi.sanırım bilgisiz olduğumu fazla belli etmişimşuan beslediklerimi başka bi yerden almıştım.sorun yok gibi yukarda belirttiğim pul dökülmesi dışında.ama artık hep korku var.eve girdiğimde ilk akvaryumun bulunduğu odaya geçerek ölen varmı diye kontrol eder oldum.

balıklarda stres yapıyormuş diye taşları kaldırdım ve ince kum aldım.kumdan sonra baya hareketlenme oldu bunun farkındayım.

ayrıca öğrenmek istediğim bir konu var.kaya tuzu daha önce hiç kullanmadım.miktarı ve kullanım sıklığı ne olmalıdır?

saygılar

baliklarim ölüyor
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.akvaryumun ebatını sormuşsunuz yükseklik 30 en 60 cm.yani sanırım bu ebatlarda küçük sayılmaz 5 balık için.yanılıyormuyum yoksa

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.