ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vejetaryenkurt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2009 15:53
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2011 12:31
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Akhisarlı
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Manisa
Meslek:
-
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Akhisarlı

SON 6 MESAJI

Deniz Akvaryumu Kurmak İstiyorum
270 litrelik bir tuzlu su akvaryumunu düzgün şekilde kurabilmek, mercanlar/balıklar/kayalar vs derken min. 2500 lirayı gözden çıkarmanız gerekir.
Ben maddi kısmını söyleyeyim, gerisini siz hesap edin.
Demosoni ve Sp
Garip garip yorumlar görüyorum burada :) Sp bir kere omnivordur. Hem etçil hem otçul. Demasoniyi o akvaryumda tek tür bakarsanız yemleme saatleri dışında balık falan göremezsiniz. Yanına illaki başka bir tür ''hareketli bir tür'' koymalısınız. Sp olabilir , Iceman olabilir , Saulosi olabilir..

2e5d Demasoni yanına 1e3d bu türlerden birini ekleyebilirsiniz. Yalnız saulosi ekleyecekseniz eğer saulosiler harem usulü bakılırlar. 2e10d gibi.. O yüzden saulosi o akvaryuma pek önermem..
Bu bitkinin cinsi nedir Kumun cinsi nedir ?
Anubias değil. Zannedersem Cardamine Lyrata. Ancak emin olmak için daha net fotoğraflar gerekiyor. Kum için de aynı şeyi söyleyeceğim ; daha net fotoğraflar gerekiyor. Ancak sanırım o kumda bitki yetişmez.
Siz olsaydınız Cüce mi Troheus mu beslerdiniz?
Onur Bey öncelikle size naçizane tavsiyem ; tankınızı alabildiğiniz kadar büyük alın. İleride ''Keşke daha büyük alsaymışım'' dememeniz için...
Bir süre Tropheus , uzun süre  Malavi , bir sene kadar Amerikan bakmış bir arkadaşınız olarak sizlere gördüğüm zorlukları aktarayım.
Tropheuslar gerçekten güzel balıklar. Kim ne derse desin ben çok beğeniyorum. Özellikle yavrularının öyle güzel renkleri var ki.. Suyun içinde danseder gibi yüzmeleri , suratlarındaki ifade , yem saati akvaryumun dışına atlayacak gibi aç ifadeleri... Bunlar Tropheus'lar adına + lar. Ancak yavru almayı , yavruları satmayı düşünüyorsanız ; Tropheus tabiri caizse ''uzun vadeli yatırım''dır. Çünkü yavru vermesi için en azından 18aylık olması gerekir balığın. O boya getirene kadar da yem masrafıdır , ilaçlarıdır ; ucu ucuna karşılar/karşılamaz. Ancak damızlık boya geldikten sonra hemm kar ettirir , hem daha çok zevk verir. Eğer ki sabrınız var ise Tropheus tavsiye ederim.
Amerikan'a geçelim. İri cüsseli dev Amerikanlardan , Cücelerden aldığım hazzı almadığımı söyleyerek başlamak istiyorum sözlerime. Öncelikle Cüceler çok renkli balıklar. Tipik Amerikanlar gibi bölgeciler. O küçücük boylarına bakmadan ölümüne savaşabiliyorlar. Büyük akvaryumda özellikle , bol bitkili şekilde tadından yenmez bir görsel şölen sunuyorlar. Öte yandan , Cüce Amerikanlar ithal geldiklerinden ; 1 hafta yaşatabilirsen , dayanıyorlar ; yoksa ilk haftasını doldurmadan çoğu ölüyor. Ben gerçekten çok öldürdüm CüceAmerikan , benim hatam değil tabi ki. İthal geliyorlar ; kuru yeme alışkın olmuyorlar , o kadar uzun yoldan geliyorlar , su değerleri her ne kadar ayarlansa da hayvanlar garipsiyorlar. Ve bunların sonunda da kaçınılmaz son , ölüm... Size tavsiyem ; akvaryumcunuzda var ise ya da gelecek ise , hemen almayınız. Bir hafta / On gün bekleyiniz. Birkaç balık ölecektir , siz ''güçlü''lerden alın.
125lik bit akvaryuma 60 derinlik 65 yükseklik yakışır bu arada. Saygılarımı sunarım.
Farklı mbunalar kavga edermi ?
Serdar Bey , öyle bir akvaryum olabilir ancak çok büyük hacim gerektirir. Sizin akvaryumunuz maksimum 2 farklı tür Malavi gölü balığına müsait ki bu da zorlama olur. Mbuna'lardan 2 tür besleyebilirsiniz , ancak karma akvaryumunuzda Mavi Prensesler ve Paslılar problem çıkaracaktırlar. Agresif balıklar olduğundan. Bunların dışında zaten beslenme diyetleri de birbirinden farklı balıklar. Örneğin demasoni sadece bitkisel beslenen bir balıktır. O yüzdendir ki karma yaparken yalnızca balıkların renklerine değil , bu tip özelliklerine de bakmalısınız.
Farklı mbunalar kavga edermi ?
Mbunalarda 1e2d oranı az olabilir. Erkek çiftleşme döneminde çok ısrarcı olduğu için dişilere zarar verebilir. Hacimden çok ölçülere de ihtiyacımız var net cevap verebilmek için. Uzunluk ve genişlik özellikle Mbuna'larda çok önemlidir. Bol kayalıklı , saklanma alanlı bir akvaryumda (eğer ki ebatlar da uygunsa) 1e4d şeklinde 2 tür bakabilirsiniz. Tabi bu 2 türü de araştırmanız gerekiyor. Örneğin ben size Saulosi/Demasoni çiftini önerebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.