ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yorkshair
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2010 22:22
Son Ziyaret:
09 Nisan 2013 23:35
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yüksel ÇAKMAKCI
Doğum Tarihi:
17 Haziran 1973
Yaş:
50
İl:
Ankara
Meslek:
kanarya - frontosa - boxer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yüksel ÇAKMAKCI

SON 3 MESAJI

ODAYA 6 ADET TANK KOYUCAM TOPLAM 2300 LT SORUN OLURMU.
Arkadaşlar tüm yorumları ince ince okudum. Kimisi mimara müteahhide danışın demiş. Mimarın işi statik değildir, müteahhit cebinde parası olup inşaat yatırımı yapan adamdır.
 
- Şu zamana kadar hiç döşeme tabliyesinin çöktüğünü duydunuz mu? ben 16 yıllık mektepli inşaatcıyım duymadım.
- Kimi arkadaşlar deprem de sorun olur demiş. Deprem yatay yüktür binanın üzerinde ki ağırlıkla uzakdan yakından alakası yoktur. kiriş kolon birleşimine etki eder. kırılmalar bu yöndedir.
- Kimi arkadaşlar kolon kirişin üzerine koy demiş. her kolonun üzerinde bir kolon her kirişin üzerinde de muhtemel bir tuğla duvar vardır. :)
- Kimi arkadaşlar kirişe yakın koy demiş. aslında tam tersidir odanın ortasına koyarsanız ağırlığı 4 kirişe ve dolayısı ile 4 kolana eşit yayar ve momenti engellersiniz.
- Kimi arkadaşlar m2 ye şu kadar yük olmalı demiş. o kadar yükün içerisinde evinizin eşyaları duvarlar camlar kaplamalara çatı vs vs kaba inşaat harici her şey bu kilonun içindedir. Arta kalan, kalırsa tabi sizindir.
-illada ağır bir şeyleri evimize kuracaksak bunu apartman merdivenine yakın yerlerde kurmakda fayda vardır. çekirdek orasıdır, daha emniyetli olur.
- Binaların statik hesabı yapılırken ön görülenden 2.5 kat daha fazla yük taşıyacağı emniyet katsayısı alınır.
-İçimiz rahat atsin istiyorsak, belediye arşivinden statik paftalar alınır bir  mühendislik bürosuna hesap yaptırılır. (her inşaat mühendisine değil :)) ) Daha da güvenli olmasını istiyorsak karot numuneler alınır, laboratuardan çıkan sonuca göre hesaba ilave edilir. Ki muhtemel bizim ülkemizde yağılan binaların %90 ı bu hali ile bile güçlendime takviyesi isteyecek binalardır.  Hesap kştap işine girersen işin içinden çıkamaz sonuçda akvaryumdan da vaz geçersin. bi de borçlu çıkarsın :))
-Biz millet olarak çoğunlukda spontan yaşamayı severiz zaten,  sende akvaryumu kurmuşsun daha da ses etme, çünkü bende sessiz sedasız 1.5 tonluk bi akvaryumu 6. kata kuracağım :))
Akvaryum yapım teknikleri
Selam, tüm gece yorumları okudum. Bazı arkadaşlar olaya bilimsel yaklaşmış, bazılarıda sallamış. Bir arkadaşımda demiş ki, hep yan camlardan bahsediyosunuz ön ve arka ne olacak onu nasıl koyacağız açıklarmısınız demiş :) ne kadar masumane, en çok bu na güldüm.
 
Suyun yoğunluğu 1, camın yoğunluğu 2.4 ~2.7 arasında.  yani cam sudan 2.7 kat daha ağır, yan camları taban camın yanına koyarsak kesme yönünde silikonları çalıştıracaktır. taban camı düz bir zemine oturuyorsa (mermer gibi) kalınlığının hiç bir hükmü yoktur, isterse 1mm olsun. bazı arkadaşlar styrafor konmasını söylemişler (ben mantar şilteyi tercih ederim), elostomer mesnet açısından iyidir, titreşim yükünü azaltır, ses ve kuvvet dalgasını absorbe eder. ancak bu malzeme 5mm daha kalın konulmamalıdır. kalın styrafor konulması halinde taban camına ters sehim yaptırılabilir, camın ince olması halinde patlatır.
Konu başlığına göre özetleyecek olursak. ben taban camının üstüne yan camların konulmasından yanayım. MNT diyagramınıda (itme çekme kesme statiğinide ) en iy bu hal açıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.