ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bluedampsey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ağustos 2010 22:13
Son Ziyaret:
15 Nisan 2011 14:07
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
okan gömleksiz
Doğum Tarihi:
14 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
satış pazarlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

okan gömleksiz

SON 10 MESAJI

japon balığımdaki pul kabarması ve şişkinlik.
İyi akşamlar Çağrı Bey balıklarınız dropsy olmuşlar. yapılabilecek bir yöntem olarak akvaryumcularda satılan sera bactopur direct tablet ilaç alabilirsiniz. kullanışı akvaryum suyunu %50 oranında çekip çekmiş olduğunuz %50'ninde yarısı kadar dinlenmiş taze su ekliyorsunuz 50 litreye 1 tablet düşecek şekilde tabletleri atıyorsunuz. akvaryum sıcaklığı 28 derecede olacak derecede ayarlıyorsunuz. balığınız da herhangi bir düzelme yok iste aynı işlemi tekrar yapacaksınız. 
AFRA WHİTE TOP

Berk bey Mbuna türlerinin en güzel balıklarından biri diyebilirim. muazzam renklere sahipler izlemekten zevk alacağınız bir balık size tavsiyem 2erkek 5dişi yada 6 dişi yapabilirsiniz. fazlası sıkışma yaratabilir. kum olarak mercan kırığını tavsiye ederim taş dekorunu iki ayrı köşeye yerleştirebilirseniz iyi olur erkekler bölgecidir. ikiside bir köşeyi alırlarsa balıklarınızdan daha verimli yavru alabilirsiniz.

sarıprensesin gözü
İyi akşamlar mehmet bey öncelikle bahsetmiş olduğunuz olay göz bactopuru dediğimiz olaydır. balığınızın strese daya bazı tepkileri vücuduna yansır bunun için en iyi ilac sera bactopur direct kullanmanızdır. balığınızı ayrı bir balık girmemiş bir akvaryuma alıp 50 litreye 1 tablet düşecek şekilde atmanız yeterlidir. 3 gün içerisinde bir deşiklik yok ise %50 su değişimi yaparsanız tekrar tablet attığınız taktirde egerki hastalık cok ilerlememişse balığınız 1 hafta içerisinde normale dönecektir.
Lepistes patlaması
Öncelikle iyi akşamlar dilerim. Balığınız büyük ihtimal doğum gerçekleştiremediğinden yumurtaları dökemediğinden ölmüştür. o gibi durumlarda balığınız henüz ölmemiş ise balığınızı kendiniz doğurtabilir yavruları kurtarabilirsiniz.
Hava Taşı sorunu
Motorundan kaynaklanan bir problem olduğunu düşünmüyorsan hava taşlarının deliklerinde sıkıntı olabilir mi? Motorunu akvaryum su seviyesinin üzerinde ve gereksiz uzunlukta hava hortumu bulundurma.
Alabalık yemi
Alabalık yemini almak ister isen temin edebilirim. ama akvaryumcuların bir kaçında bulma ihtimalin var yada alabalık çiftliklerinden
akvaryum tamiri konu silinebilir...
Benim 5 akvaryum catlak var hepsini kendim aynı cam kalınlığında kestirip kendim yamaladım 6 senedir hiç bir problem yaşamadım.  ama içiniz rahat etmiyorsa camcıya yaptırabilirsiniz.
Korkak sarı prenseslerin yanına ne koymalıyım?
Balıklarınız sıkışıklık yaşadıklarından stres altındalar arkadaşım. Sana en büyük tavsiyem balık sayını azaltmak ve balıklarının stresini alman için yunus öneririm. yunus balıkları öncü balıktır. akvaryumda strese girmiş balıkların yüzme şekilleri sayesinde onların stresini alıp akvaryumun kuytu köşelerinden çıkmasına yardımcı olur eğer balık sayınızı azaltıp içine 4-5 adet 6-7 cm yunus koyarsanız 2 gün içerisinde göreceksiniz ki balıklarınız da stres kalmamış olacak.
Albino full red dişi lepisteslerde ani ölümler.
Balıklarınızı suya koymadan önce aşı su yaptığınızda bir miktar tuz attınız mı? problem akvaryumda değil almış olduğunuz balıklarda benim görüşüm. ama bu ara diger balıklarınızı iyi gözlemlemenizi tavsiye ederim. eğer herhangi bir sıkıntı ile karşılaşırsanız. akvaryumunuzdan yarı yarıya su çekip iyi bir filitre temizliği ve mikofish kullanmanızı tavsiye ederim.
Maymun kafa mı lelüpi mi?
Göz zevkine hangisi hitap ediyorsa onu beslemeni tavsiye ederim. Benim göz zevkim mbuna türleri olabilir, senin göz zevkine  tangayika  hitap ediyorsa onu beslemeni tavsiye ederim. Erdal Hoca2010-08-21 12:19:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.