ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onuribrahim
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]13189,2[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
553
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2012 14:10
Son Ziyaret:
13 Saat 49 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1327 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur İbrahim KIZIL
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1993
Yaş:
32
İl:
Ankara
Meslek:
CumhuriyetÜniversitesiMadenmühendisliği
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[url=http://hizliresim.com/wjR47L][img]//i.hizliresim.com/wjR47L.jpg[/img][/url]

SON 10 MESAJI

Hmecihromis Exsul
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121433/240220260932371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121433/240220260932521.jpg[/IMG]

Latince Adı: Hemichromis exsul
Coğrafik Kökeni: Turkana gölü
Yaşam Alanı: Dünyada sadece Kenya - Etiyopya bölgesindeki Turkana gölünde yaşamaktadır. Çoğunlukla kayalık ve kumluk alanlar.
Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul (Omnivor)
Davranış Biçimi: Orta derece agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derece agresif
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha iri ve koyu bir kırmızı tonda iken dişiler erkeğe göre üreme zamanı daha kırmızı renkler gösterse de genel anlamda az bir farkla açık renkte bulunmaktadır. Cinsiyet ayrımı gelişme süreciyle alakalı uzun bir zaman gerektirebilir.
Üreme: Düz yumurta dökerler. Yumurtaları beraber korurlar ve tehlike anında yuvayı taşırlar. Bir grup genç balık koyup balıkların eşlerini kendileri seçmesi sağlanmalıdır. Uzun süreli yavru bakımı gözlenebilir.
Sıcaklık: 24°C - 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 13 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 100 litre
Su Sertliği: 8–20 dGH
pH: 7.0 - 8.5
Zorluk Seviyesi: 2
Genel Yorum: Turkana mücevher cichlid olarak da bilinen Hemichromis exsul, Kenya ve Etiyopya'daki Turkana Gölü'ne özgü küçük, canlı bir Afrika cichlid türüdür. Hemichromis cinsindeki daha agresif akrabalarının aksine , Hemichromis exsul biraz daha az agresiftir, ancak özellikle üreme döneminde yine de bölgesel davranışlar sergiler. Bu sebepten çeşitli saklanma alanları ve bölgeler oluşturulmalıdır. Pastel kırmızı rengi ve parlak mavi benekleriyle dikkat çeken bu türün renkleri çiftleşme döneminde daha da belirginleşir. Ortalama 1 yaşına kadar renkler her bireyde tam anlamıyla görülemeyebilir. Zamanla renkler kaybolmayacak şekilde renkler korunur hale gelecektir. Bu süreçlerde tek türde yaşanılacak stres durumlarını gidermek adına yanlarına dihter balık olarak çeşitli Afrika cichlidleri eklenebilir.[EDIT]onuribrahim,2026-02-24 10:52:13[/EDIT]
Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121433/251120251059481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121433/251120251059521.jpg[/IMG]

Yavruların son halleri yavru vermeye de başladılar...
Türün yayılması için çabalarım devam ediyor.[:)]
Orta Amerikan İthalat
Bu türler için Umut Katipoğlu bey ithalat yapıyor. Akla gelmeyecek türler de mevcut. Lakin listeniz biraz karışık uyum konusu büyük sıkıntı doğru kararlar vermek lazım.

https://marsakvaryum.sahibinden.com/hayvanlar-alemi-akvaryum-baliklari-cichlidler?sorting=storeShowcase

Buradan bakabilirsiniz kendisi de Akvaryum.com da yıllarca forumlarda hobicilere yardımcı olmuş birisi.
Killifish
Konu üstüne yıllar geçmiş. Gerçekten çok emek verilmiş bir yazı. Killifish ler malesef hobide beklenilen seviyelere hiçbir zaman gelecek gibi görünmüyor. Ülkemizde hobi piyasa yapılacak canlılar üzerine kuruluş durumda. Killifish ler gerek verilen emek gerek tecrübe gerek sabır gibi birçok gereksinim ister hobiciden. Umarım piyasacıların elinde olmadan gerçek hobiciler tarafindan bir gün çok sayıda Hobici grupları ile benimsenmiş olur.

Konu üstüne yıllar geçmiş. Gerçekten çok emek verilmiş bir yazı. Killifish ler malesef hobide beklenilen seviyelere hiçbir zaman gelecek gibi görünmüyor. Ülkemizde hobi piyasa yapılacak canlılar üzerine kuruluş durumda. Killifish ler gerek verilen emek gerek tecrübe gerek sabır gibi birçok gereksinim ister hobiciden. Umarım piyasacıların elinde olmadan gerçek hobiciler tarafindan bir gün çok sayıda Hobici grupları ile benimsenmiş olur.
Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul.
[VID]https://youtube.com/shorts/NKUVS65XR_4?si=stSzCoW2FzAR1oRw[/VID]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Jm6mTTWxtPs&pp=ygUdSGVtaWNocm9taXMgRXhzdWwga8Sxcm3EsXrEsSA%3D[/VID]

Kırmızının en güzel tonu olduğuna yemin edebilirim çoooooooook güzel... 😍[EDIT]onuribrahim,2025-08-01 09:35:48[/EDIT]
Red Terorr Akvaryumu
Merhabalar... Festae yavrudan yetiştirebilirsiniz. Büyümesi çok uzun sürecek malesef kolay bir tür değil. Renklenmesi 1 yılı bulacak o boydan itibaren. Her sene daha güzel olarak gösterişi artacak. Lakin o akvaryum bir süre yeterli. Belki 2 sene kadar. Sonrası için 350 ile 600 litre arası akvaryum öneriyorum.
Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul.
Öyledir Sivas a da gelecek bu hafta nasipse... 😊

Öyledir Sivas a da gelecek bu hafta nasipse... 😊
Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul.
Fotoğraflar ve yavrular bana ait. :) İmkanlar bu şekilde. Bence her şey iyi su koşulları ve stres ortamı ile alakalı. Evet soluk olma durumu var ama ben gözlemlemedim hiç.
Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul.
Birçok türde ön ad değişikliği oldu. Çok mühim bir konu sayılmaz. Google ikisine de cevap veriyor. 😊 Sitemiz üzerinde henüz değişiklik olmadı tür isimlerinde. Yeni profiller paylaşımı da yok malesef. Umarım kısa süre sonra yeni canlı profili paylaşımlar da olur.
Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul.
Öncelikle herkese çok teşekkür ederim.
Orhan abi gerçekten öyle bir durum. Victoria cichlidlerinden genel anlamda zaten farkı yok klasik mücevher türlerinden lakin farklı ve çok özel bir varyete. Açıkçası yıllardır daha iyisine denk gelmedim kırmızı anlamında bir türün. Betta ve discuslar dışında böyle kırmızı bir canlı bilmiyorum.
Göle ait belgeselleri de buldum ama durumlar vahim binlerce tilapya içerisinde birkaç tane Exsul görmek dışında pek görme şansı yok. Zira tilapyalar dan önce acaba hangi türler vardı diye düşünmeden de yapamadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.