ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
teoman20
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2012 01:23
Son Ziyaret:
06 Kasım 2013 18:27
Toplam Mesaj:
76 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Teoman İsmail Batık
Doğum Tarihi:
21 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
çevre mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Teoman İsmail Batık

SON 10 MESAJI

Amerikanlarda Kafa ve vücüt bölgelerinde Beyaz Yaralar
 Yanlış bilmiyorsam amerikanlarda olan genel bir hastalık kafalarında beyaz büyük beneklerin oluşması. Kaya tuzunun fazla bir yararı olmayacağı düşüncesindeyim. Suyu sertleştirecektir. Su değerlerini yumuşatman gerek bence. Ectapur aqutan gibi su düzünleyiciler kullanmanı tavsiye ederim.
Protein skimmer
   Arkadaşlar deniz akvaryumuna protein skimmer alacağız. Bütçemiz kısıtlı 160 lt akvaryum hacmine uygun en ucuz protein skimmer tavsiyelerinizi bekliyorum. Yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
OSCAR ve DISCUS,mutlu bir yaşam...
     İki astronotumun yanına 20 cm arawona attım. Afiyetle yemişler dün sabah. Discusunda sonu bu olacaktır muhtamelen.
Astronot.green terror ve salyangoz
  Elma salyangozunu rahatlıkla koy bir şey olmayacaktır. Ters yüzen çöpçü mavi botia hatta dip yemleri için pacuda koyabilirsin.
30 Litrelik ortaboy(Öncedn Tecrübeli)
Selam öncelikle canlı doguran akvaryumu kurmak istiyorsanız kılıcta balıgınıda düsünebilrisiniz ..... görsellik bakımından güzel duracagını düsündüm ... canlı bitki olarakta amazon yada java moss koyabilrsiniz ...
japon balığında göz büyümesi
         Balıktaki genetik bozukluktan dolayı meydana geliyor büyük ihtimalle. Nasıl 6 parmaklı insan var o şekilde düşün benimde 1 balığım öyle 1 senedir yaşıyor.
Japon Tank Oluşumu
          Bence çok fazla para harcıyorsunuz. Hem seramik hem bio ball fazla ikiside bakteri tutmak için. Birini tercih edebilirdin. Sera dış filtre elyafı çok pahalı onuda ona benzer bi malzemeden kullanabilirdin. Normal bi elyaftan hiç bi farkı yok bence. Mango kökü japonlara gereksizdir. Kendilerini yarayalayabilirler. Suyun sararır. Nitrat ve nitrit dönüştürücünün markasını yazmamışsın uyduruk bi markaysa kullanmamanı tavsiye etmem. Gerekte yok zaten zamanında çok nitrivex sıktım suya ama bi faydasını görmedim açmadıysan deiştirebiliyorsan. Onu verip Sera aqutan almanı öneririm. Su değişiminde kullanman yeterli. 2 dış filtrede fazla olmuş ama bir zararı olmaz. Aktif karbonu ayda 1 değiştirmelisin. Sağlıklı balıklar. teoman202012-05-08 09:32:48
Havuzda japon balıklarımın resimleri
[QUOTE=emin86]Teoman bey;
Rahatsız olduğunuz yeri en başından söyleseydiniz, bunu düzeltebilirdim.Genel anlamda üslup deyince ben ne yazmışım diye tekrar tekrar okudum ve bişey bulamadım. Gereksiz sinirlenmenize anlam veremedim. Ben genelde herkese arkadaş diyorum samimi bir ifade olduğu için ama bundan rahatsız olduğunuzu söyleseydiniz düzeltirdim.Yinede rahatsız etti ise özür dilerim. Ayrıca sizin uyarınız üzerine araştırdım, evet haklısınız ton balığı protein yönünden zengin bir besin kaynağı fakat dediğiniz gibi japon balığına teknik olarak bir faydası yok. Çünkü Japon balığına gereken besin karbonhidrat yönünden zengin besinler, bu uyarınızı dikkate alarak araştırma yapınca bu sonuca vardım ve karbonhidrat yönünden en zengin besinlerden biri olan haşlanmış patates ezmesi verdim balıklara. Mesela biz insanlara salatalık et kadar yaramıyor ama biz salatalıkta yiyoruz. Besin zenginliği olsun sürekli aynı şeyleri yersek bıkarız diye farklı yiyecekler tercih ediyoruz faydası olmasada. Ton balığıda en azından kurtlardan iyidir düşüncesi ile 3-4 günde bir vermeyi düşünüyorum.  [/QUOTE]
 
       Öncelikle ben tanımadığım hiç bir insanı burdan kırmak istemem. Sadece derdim insanlara yardımcı olabilmek. Eğer sizi kırdıysam bende özür diliyorum. Sonuçta balıkta sizin balığınız benim yapma etme demem bir şey ifade etmezki siz istediğinizi yapmakta özgürsünüz. Ben dana yüreği yediriyorum mesela 2 haftada 1 bu da bazı arkadaşlara ters gelebilir. Benim size anlatmak istediğim balıklarınızı yağsız yiyeceklerle beslemeniz. Bu sadece ton balığı için genel olarak diyorum. Yoksa japon bu ekmek doğra severek yerler hiç bir yemide seçmezler.
Sarı prenses yanına damızlık cüce vatoz olur mu ?
[QUOTE=cihadfurkan] [QUOTE=teoman20]     Cüceleri üretemezsin ama beraber yaşarlar. Üretmen için 1e 3d ayrı bir akvaryum, 3 küp ve mango kökü gerekli.[/QUOTE]

1e 3d oranını anlayamadım ben.Cüce vatozlar için böyle bir şeye gerek olduğunu okumadım ben hiç bir yerde.
[/QUOTE]
 
Olmak zorunda deil. 1 erkekle 3 dişiden devamlı olarak yavru alınabileceğini anlattım Ben seri yavru almak istiyorsa tabiki 1 çift cüce vatozda üreyecektir.
Havuzda japon balıklarımın resimleri
      Tmm emin bey sonuna kadar haklısınız. Bol bol ton balığı verin havuzunuzda balıklarınızla yüzmekte nasip olur inş. Üslüptan kastım teoman arkadaş bu ne? Neyse tartışmıyacam sizle SAĞLIKLA BALIKLARINIZI BÜYÜTMENİZ DİLEĞİYLE (bu size son msjımdır.)
 
      Red devil sizin yorumlarınızı severek okuyorum. Bana ters gelen yerleri olursa elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum ben ilk akvaryumumu kuralı sanırım 15 sene oldu hep hayatımda hayvanlar vardı. Ben biliyorum demiyorumki ben sadece başıma gelenleri anlatıyorum. Tabiki sizinde benim yorumlarımda yanlış bulduğunuz yerler muhakkak olacaktır. Burda olmamızın amacı daha fazla öğrenmek deilmi zaten.
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.