ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UEK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
236
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2022 19:02
Son Ziyaret:
1 saat 31 dakika önce
Toplam Mesaj:
251 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
76 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utkan Ege Kervan
Doğum Tarihi:
05 Şubat 2006
Yaş:
19
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Utkan Ege 35x40x35h PRL Karides Karides 30x30x30h Bloody Mary Karides 35x35x35h Sarı Ateş Neon Karides 30x30x30h Betta “Super Red” 50x50x50h Channa Limbata ⏳ https://instagram.com/uekshrimps?igshid=MTIzZWQxMDU=

SON 10 MESAJI

Cüce Gurami 36 Litrede Yaşar Mı?
[QUOTE=Ekremblkn37]

İçindeki balıkları arkadaşa vericem çöpçü kalsın mı onlarıda vereyim mi fotoğraf güncel [/QUOTE]

Kaç adet çöpçü mevcut. Eğer 3-4 ten fazla değilse sorun olmaz.
Cüce Gurami 36 Litrede Yaşar Mı?
Zaten siz istemediğiniz sürece yavrulasalar bile kendileri büyütemezler.

Tek yaşayabilir fakat gönderdiğiniz resim güncel resim ise sanırım içinde farklı türler de var eğer canlı yoğunluğu fazlaysa gurami eklemesi yapmayın derim.
Cüce Gurami 36 Litrede Yaşar Mı?
Yaşar sorun olmaz. Chuna ve honey gibi daha barışçıl türler edinirseniz tek bir çift halinde de besleyebilirsiniz.
Karides Cinsiyet
Fotoğraflar net değil ancak bana kalırsa
1) Dişi
2) Erkek
Akvaryum İçin Tavsiye
[QUOTE=flanormimar]Selamlar akvaryum çok berrak ve tasarım oldukça yalın duruyor eline sağlık bitkiler konusunda seçimler de oldukça başarılı. Benim sorum var ısıtıcı ihtiyacı gerçekten olup olmadığından emin değilim. Saydığın canlılar 18:22 derece arasında yaşayan türler değil mi. [/QUOTE]

Sadece zebralar için dediğiniz geçerli. Diğerlerinin hepsi tropikal su balıkları ve minimum 24 ideal 26-28 derece su gereksinimi duyarlar.
Akvaryum İçin Tavsiye
Taban bitkiniz sanırım montecarlo (cuba'da olabilir ikisini ben kolay kolay ayırt edemiyorum) her iki durumda da bu bitkiler genelde high-tech kurulumlarda co2, gübre ve aktif toprak desteği ile sağlıklı bir şekilde büyüyüp çoğalan bitk,ler akvaryumunuza uygun değil.

Tilki kuyrukları hafif ve ince köklü oldukları için tutunması zor olabiliyor zamanla kökleri uzadıkça oturacaktır o zamana kadar yerinden çıktıkça ekebilirsiniz.
Ben tilki kuyruğu ve eleodea bitkilerini genelde vantuzla toplu şekilde cama yapıştırmayı tercih ediyorum o şekildede kolayca çoğalabiliyorlar. Hem estetik ve pratik olarak daha çok hoşuma gidiyor deneyebilirsiniz.
30 Litre Akvaryum Canlı Sayısı
Bence risk almaya gerek yok şu an bile tank oldukça dolu sayılır.
Low Tech Bitkili İçin Power Led
[QUOTE=furkan0626]

Bu konuyu ve sitedeki diğer konulara baktım fakat 6w yetmez gibi geldi. İsmail hocam 9w yapın demiş siz ne önerirsiniz?



Sizce lens kullanmam gerekli mi? Akvaryum yüksekliği 40cm.[/QUOTE]

Hocam aynı hataya düşmüş biri olarak yazıyorum bence power led yerine smd led kullanın. 50cm yüksekliği olan akvaryumda merceksiz şekilde power led armatür kullanıyordum çok aşırı derecede yosun problemi yaşıyordum ne zaman basit smd lede geçtim yosun problemim bitti. High-tech ya da mid-tech bir kurulum yapılmayacaksa power led faydadan çok zarar veriyor.
225 Litre Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi
Hocam high-tech ya da bitkili karma bir akvaryum düşünmüyorsanız ben olsam bir çift channa gachua beslerdim.
60 L Akvaryuma Bu Kombinasyon Nasıl Olur
[QUOTE=Megaxxmex]Sonra onlar için ayrı bir akvaryum kuracam şimdilik dipte hareketlilik görmek istediğim için


Acaba 2 erkek 3 dışı vanpir yengecmi yapsam balık yerine[/QUOTE]

Yengeç için hacimden ziyade teraryumun taban alanı önemli. 60lt bir akvaryumun taban alanı çok geniş olamayacağı için saydığınız nüfusta özellikle erkekler arasında alan paylaşımı kavgası çıkabilir.

Taban alanınız ne kadar bilmiyorum ama 1e 2d daha sağlıklı olur. Bende vampir yengeç teraryumu kuracağım bitkiler hariç tüm malzemeleri hallettim ancak bu aralar hiçbir yerde vampir yengeç bulunmuyor maalesef.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.