ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bugrad
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2010 15:37
Son Ziyaret:
19 Ocak 2010 10:30
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bugra Dellalbasi
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bugra Dellalbasi
Bobby & Tommy'nin Babası

SON 6 MESAJI

Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Arkadaşlar merhaba
Önceki soruma cevap gelmedi ama ben yine acil olarak bir soru sormak istiyorum cevaplarsanz çok sevinirim.
3 haftadır baktığım kaplumbağamın yanına dün akşam bir kaplumbağa daha aldım.
Akvaryumun içinde oyun oynamaya basladılar bile hatta yeni aldığım küçük olan kuru alandaki güneşlenme zevkine bir kac saat de alıştı. Digeri hala ürkek olduğu için çıktıktan hemen sonra atıyor kendini. Asil konuya geleyim bu sabah yem vermek için suya baktığımda suyun içinde tükürük benzeri beyaz bir sıvı vardı. Acaba bu yeni aldigim Sera yemden mi kaynaklanıyor (üstünde balık resmi var) çünkü çiftleşmelerine imkan yok çok küçükler. Bunun sebebi nedir açıklarsanız sevinirim. Önemli birsey de olmayabilir benim daha önce dikkat etmediğim ama şu anda cidden endişeliyim.
murad2010-01-19 12:37:22
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Süper o halde. Yavrucakların biraz rahata erdiğini bilmek güzel oldu. Çunku daha 3 gun önce (siteden haberım olmadan) plastık kutusundaydı. Sonra olayı kavrayıp toparlamam ve onları rahat ettırmem 2 günümü aldı 150 tl malıyete. Bu 2 miniğe bakabilmek için çok büyük bi miktar değil sanırım. Şu anda sadece üstünde duracakları adanın üstten spotu yok onuda sipariş ettim yarın gelicek. Sonra fotolarını koyucam buraya :) Yazmışken aklıma gelen bikaç soruyuda sormak isterim cevaplarsanız sevinirim.

1- Standartlarını şu anda yerıne getırdıgım halde yem yemıyolar ve hala devamlı bır uyku halindeler. Onları biraz yuvalarına alışmaları için rahatmı bırakmam gerekıyor. Ben çokmu haraket beklıyorum :)
2- Isıtıcı 28 de iken dışarıdaki derece ölçer 26 yı gösterıyordu bende o yuzden ıcerdekı ısıtıcıyı 30 a aldım ve şimdi 28 oldu. Bunun bi zararı olmaz sanırım.
3- Suyunu ne sıklıkla değiştirmeliyim. Orta boy bir hava filtresı kullanıyorum.
4- Hava filtresinden cıkan dalga mınıklerı etkılermı ? Gercı abartı bısey de degıl ama merak ettım sadece. Önüne süs bitkilerinden birini koyup birazda olsa azalttım durumu ama yanlıs degıldır umarım.

Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Evet yanıyor. Herşey normal gözüküyor ayarlarında.
Sadece biraz geç ısınıyor gibi geldi ve hava filtresinin yanında oldugu için acaba yanlışmı koydum diye şüphelendim biraz. Dereceyide önce yan tarafa yapıştırıp daha sonra ön tarafa aldım ve suyun sevıyesı az oldugu için onuda yan yapıstırmak zorunda kaldım. Tam ölçemez diye de tereddütteyim biraz. Ama 4 derece falan yukseldi 15 dakikadır. Derecenin üstündeki rakam hafif yeşil gibi oluyor. Bu şekilde heralde gösterimi :)
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Arkadaşlar bugün yeni 1 metrelik bir akvaryum alıp içine de Minjiang marka 100 w bir ısıtıcı aldım. Kabloların kotu gozukmemesı için hava filtresiyle yan yana koydum. 30 dakika olmasına rağmen suda herhangi bir ısı yok, ısıtıcıyı ellediğim zaman ondada bir ısınma söz konusu değil. Acaba ısıtıcımı bozuk, benmı acele edıyorum ısıtıcı kendı etrafına sıcaklık vermez mı ? yada yanyana koymam işi geciktiriyormu ? acil yardım beklıyorum. tesekkur ederım.
Kaplumbağalar ve güneşlendirme
Cevap için teşekkür ederim. Pazar günlerimi bu minik yavrulara adayıp su değişimlerini ve akvaryum bakımlarını hafta bir yapmayı dusunuyorum bu sekılde olsa bile buharlaşma ve yosun oluşumu sorun olurmu. Cunku aksi taktirde üst kapak kullanılamaz ve dekor olarakta göre şık gelmeyen bir biçim olacak akvaryumda :)
 
ki zaten florasan ısıyı karşılamıyorsa zaten kesınlıkle bu yandan tutturulan spot lambalardan almam şart. akvaryumun üst tarafındaki florasan yerıne direk  uv lamba taksam sorun olurmu ?
 
keşke bu bilgilerin yanında birkaçtane de örnek akvaryum çeşitleri olsaydı da örnek alsaydık :)
Kaplumbağalar ve güneşlendirme
Arkadaşlar Öncelikle Herkese Selamlar
Forumunuzdan dün 2 minik evlat alınca haberim oldu. Bugün işyerinde girip bakiyim ne yerler ne içerler sağlıklılarmı diye search ederken sitenizden haberım oldu ve yaklasık sabah 9 dan beri sitenizde cok guzel bilgiler edindim. Ve 2 gün içerisinde o plastik kutuyu gözlerinin önünde parçalayıp onlara çok güzel bir ortam hazırlama ihtiyacı hissettim. Kafamdaki soru işaretleriyle başlamak isterim. Bildiginiz gibi dışarıda satılan akvaryumlarda floresan şeklinde sadece yukarıdan ışık veren yarı açık bir kapak bulunuyor ben bu kapağa bir adet ısıtıcı floresan bir adetde uv lamba olucak sekılde yanyana ıkısınıde koysam uzunlamasına yani ikiside direk hem suya hemde karaya ışık ve ısı verıcek. bu sekılde olması herhangi bir zarar verirmi ? Yoksa o kadar yakın olmaları iyi degılmı ? Yada suyu degılde sadece kuruyacakları karayamı direk ışık ve ısının gitmesi uygunmu. Diğer türlü maddi yönden beni çok zorlar. Not: Suya ayrıca ısıtıcı alacagım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.